Social

A fost lansat concursul ”Bistrița verde”

De Ziua Europeană a Parcurilor (24 mai), municipalitatea a lansat concursul ”Bistrița verde”, devenit o tradiție locală. Ediția de anul acesta va promova amenajările peisagistice de la case și blocuri care pun în valoare biodiversitatea, resursele locale și promovează plantele ornamentale perene. Acestea vor fi premiate în mod special.

Înscrierile se fac începând din data de 6 iunie.

Cele trei secțiuni ale concursului sunt: ”Cea mai frumoasă grădină cu flori aferentă casei de locuit”, ”Cel mai frumos balcon cu flori”, ”Cea mai frumoasă grădină cu flori aferentă blocurilor de locuinţe”. Pentru fiecare secţiune sunt alocate trei premii în bani.

Votul cetățenilor reprezinta 25% din valoarea punctajului final, iar punctajul comisiei de evaluare reprezintă 75% din acesta. Locațiile înscrise în concurs vor fi afișate pe site-ul Primăriei Bistrița, unde în perioada 1-15 septembrie pot fi votate online.

Premierea câştigătorilor concursului ”Bistriţa verde” se va face în luna septembrie.

Persoanele și asociațiile de proprietari interesate se pot înscrie în concurs până în 31 august fie online, prin transmiterea formularului de înscrie descărcat de pe www.primariabistrița.ro – Primaria – Protecția mediului – concurs ”Bistrița Verde”, la adresa bistritaverde@gmail.com, fie prin completarea formularului de înscriere la sediul primăriei din strada Gh. Șincai nr. 2 – Centrul de Relații Publice.

3 comentarii

 • Singura traditie locala care nu da pace primarilor este mutilarea, mineralizarea Pietei Centrale.
  In aceste conditii concursul Bistrita VERDE este degeaba, si trebuie facuta educatie ECO fix la Primarie.Sa folosesti mereu cuvantul VERDE este un sacrilegiu adus NATURII orasului.
  Restul este frectie la picior de lemn.

  8
  13
 • Aici e vorba de persoane care au gradini frumoase.Hai ca iti tot lauzi gradina cu specii nu stiu de care.Sa te vad.

 • Fato. Eu nu astept diplome iar ca sa vezi ceva trebuie sa iti anunti vizita in doua locatii.
  Una la Bistrita si alta la parcul din Sirioara pe care tot eu l-am format.
  Asa ca uite ca ma laud ca am de ce.
  Voi trebuie doar sa luati exemplul si sa plantati un pom ca altfel nu te numesti OM.
  Hai noroc !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.