Actualitate

Alarmă la Herina. Mai multe echipaje, inclusiv un elicopter, au căutat un aparat de zbor prăbușit

Mai multe echipaje de pompieri cu echipamente speciale, dar și salvamontiști și un elicopter SMURD de la Târgu Mureș, au scotocit, în această după-amiază, dealurile din preajma satului Herina, comuna Galații Bistriței, în căutarea unui posibil aparat de zbor prăbușit.

Ambulanțe și mașini de Poliție au putut fi văzute de șoferi parcate la marginea DN 15A spre Galații Bistriței, vizavi de benzinărie, în apropiere de sensul giratoriu.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, Marius Rus, a declarat: ”În urma unei informări primite de la autoritatea competentă, dispeceratul Integrat ISU SAJ Bistrița-Năsăud a fost informat despre declașarea unui dispozitiv ELT necunoscut – posibil aparat de zbor prăbușit in zona de pădure a localității Herina.

La coordonatele indicate au fost direcționate mai multe echipaje de pompieri din cadrul ISU Bistrița-Năsăud: un echipaj cu autospecială de stingere, un echipaj cu autospecială de descarcerare, un echipaj de prim ajutor SMURD, un echipaj de pompieri cu șenilată, o autospecială de primă intervenție și comandă 4×4 (personal 2 ofițeri și 17 subofiteri și soldați profesionisti) și Salvamont Bistrița-Năsăud. De asemenea, a fost prealertat elicopterul SMURD de la Baza Aeromedicală Târgu Mureș pentru efectuarea unei recunoașteri aeriene, la nevoie.

În urma recunoașterii din zona indicată, precum și după realizarea unor recunoașteri suplimentare, în perimetrul lărgit, evenimentul aviatic nu se confirmă”, a declarat Marius Rus.

Etichete

5 comentarii

 • Cine plateste mobilizarea de 25 de persoane elicopter ,masina de pompieri,,senilata ,masina smurd,masina de descarcerare.De ce trebuie atata mobilizare pentru un posibil avion de mici dimensiuni prabusit.Ce se mai poate face la un asemenea accident?

  21
  18
  • Pr*st mai esti Vil! Te dai mare econom al bugetului tarii?:)) Ip0critul3. Solutia e reducerea personalului din sistemul de stat, nu ca au cautat 25 de oameni un aparat de zbor, actiune care poate se petrece o data la 4 ani..hmm..la fel de des ca si alegerile

 • Drona, bat-o vina!
  De aici, lucrurile se complică.
  Numai după mintea lui Zelenski un astfel de caz ar putea lua proporții de ”cassus belli”, căci, se știe, „înecatul se agață de orice pai”. 😉

  9
  9
  • Dece se trimit oameni de ajutor la un obiect neștiut?, poate fi periculos nu?
   Oameni înarmați dau militari cu echipamente anti explozive nu este nevoie? Sa-au țara noastră nu știe cum să ceară occidentului intăriri sa intrăm și noi peste ruși? Să luam situația din timp? Cu motive de spionaj, dece nu sa explicat cum a fost detect obiectul sau cum sa prăbușit? Sa o fi fost vreo chestie militară, un teste, ceva obiecte mici de o singură persoană?? Ceva rapid, altfel nu era nevoie de salvamontiști sau ISU smurd, oricum lumea este prea orbita de maș media Pro TV și restu, să vadă realitatea și să înțeleagă tot ce se petrece, și totul cu un scop, al puterii.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.