Actualitate

ALDE pregătește ”o mare surpriză” pentru Senat. Hotărârile luate de partid

Liderul ALDE Bistrița-Năsăud, vicepreședintele CJ Ioan Țintean, care va deschide lista partidului la alegerile pentru Camera Deputaților, a spus că se pregătește” o mare surpriză” pentru locul 1 pe lista pentru Senat și a dezvăluit ce decizie a luat primarul comunei Romuli, Ioan Monița.

”Cu domnul Ioan Monița am avut discuții de față cu primarii, a acceptat de principiu să pună umărul cât poate, pentru că după părerea mea și a colegilor lui are o șansă reală de a câștiga o funcție de senator. După ce a făcut o evaluare, a spus că un loc mai potrivit pentru el ar fi undeva pe lista pentru Camera Deputaților, locul 2, locul 3, că vrea să ajute cu toată puterea echipa care va lupta pentru intrarea în Parlament. În ceea ce privește definitivarea locului 1 pentru Senat nu vă pot spune acum decât faptul că pe bune va fi o mare surpriză din partea ALDE. Rugămintea persoanei cu care sunt în discuții este să nu dezvăluim chiar acum. Este o persoană publică, asta pot să vă spun, este cunoscută absolut de toată lumea”, a declarat Ioan Țintean.

El a menționat că în Bistrița-Năsăud ”nu s-a purtat nicio discuție între conducerea ALDE și persoanele din PNL care nu mai sunt în pole position pentru Parlament, adică o parte din deputații și senatorii actuali. Unii chiar au renunțat, alții sunt în căutări. În ceea ce privește un loc la ALDE, nu este cazul. Dacă tot am fost acuzat că din cauza mea nu au scos rezultate bune la locale și nu s-a putut afirma PNL foarte bine în noul PNL, nu mai vreau să contribui sub nicio formă la slăbirea PNL. Nu intrăm în discuții cu ei”.

ALDE BN a împărțit județul în opt zone de responsabilitate pentru membrii săi, ”ca să poată cuantifica exact în procente, iar persoana responsabilă care va avea procentul cel mai mare, dacă vom intra în Parlament, va ocupa un loc de consilier județean cu posibilități de a ajunge vicepreședinte. Cine are rezultatele cel mai bune va urca pe listă, nu primul pe lista supleanților. Cine își dorește să ajungă în CJ trebuie să muncească și are și șansa să ajungă vicepreședinte”. Responsabilii desemnați de conducerea ALDE pe cele opt zone plus Bistrița sunt Constantin Brașoveanu, Mirela Cârcu, Mircea Mereuță, Dorin Popescu, Dorel Cosic, Dorel Oltean, Ștefan Sîngeorzan, Florin Părăscan, Gelu Muthi, Vasile Moldovan. În urma rezultatelor pe aceste zone, persoana care va obține cele mai bune rezultate și, bineînțeles, se află pe lista supleanților la CJ, va fi propusă pentru accederea în instituție, cu acordul scris al celor care ocupă poziție superioară pe listă, s-a decis în BPJ al ALDE.

Președintele Ligii Aleșilor Locali ALDE BN este Dorel Oltean, consilier local la Năsăud, iar lider al organizației de tineret a devenit Pompei Cocean.

7 comentarii

  • Clar; d-l Țintean se vede deja deputat lăsându-și vacant scaunul de vice la CJ! Senatorul surpriză într-o ediție viitoare, are prea multă notorietate pt. ca presa și opinia publică să-i cunoască identitatea.

  • Ștefan Sângeorzan, cuscrul lui Radu Moldovan, director Vitalia în ultimii ani? Chemați-l și pe Sergiu Vitalie Vaida să vi-l învie pe mort.

  • Tare prost sa fi sa votezi cu ALDE,cum poti avea atata tupeu dupa ani de slugarie pe la toti presedintii de consiliu judetean sa spui ca cine are procentul cel mai mare are sanse,sa fim seriosi vrei sa spui ca cine te p… in ….. are mai multe sanse,deci incepeti sa va duceti pe la directorii din institutiile publice si pe urma la cine mai vrea sa stea la coada.JALNICI.

  • Face bine ce face Tintean. Oricum…n ar fi rau sa se intareasca cu niste liberali marginalizati din noul PNL. Dar nu cu oricine.
    Poate marea surpriza pentru senat, vine din…PNL.Cine stie…?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.