Social

Aleșii din Șieu au votat împotriva majorărilor de tarife la apă și canal propuse de Aquabis

Consilierii locali din Șieu au votat, luni, să-l mandateze pe primarul comunei să voteze împotriva majorărilor de tarife la apă și canalizare propuse de Aquabis, scrie pe Facebook consilierul local PNL Roxana Pașc.

” Astăzi a avut loc ședința ordinară pe luna ianuarie 2022 a Consiliului Local Șieu. Pe ordinea de zi s-a regăsit și mandatarea primarului pentru a vota în Adunarea Generală a ADI Apă – Canal planul tarifar al Aquabis.

În urma discuțiilor care au avut loc, Consiliul Local Șieu l-a mandat pe primar să voteze ÎMPOTRIVA măririi tarifului. Voturile au fost după cum urmează : 🔵 PNL: 4 voturi ÎMPOTRIVĂ (toți cei 4 consilieri PNL ) 🔴PSD: 3 voturi ABȚINERE (toți cei 3 consilieri PSD) 🟠ALDE: 3 voturi ABȚINERE (toți cei 3 consilieri ALDE) 🟣PRO ROMANIA: 1 vot ABȚINERE TOTAL: 4 voturi ÎMPOTRIVĂ și 7 ABȚINERI (toți cei 11consilieri locali fiind prezenți)”, a scris ea.

Și jurnalista Florica Dura, consilier USR în comuna Mărișelu, anunță că va vota ”împotrivă”.

”La UAT Mărișelu, ședința de CL, programată pentru ora 14, are pe ordinea de zi un proiect copy paste (moșit în laboratoarele CJ BN) privind majorarea tarifelor. Chiar dacă satele din comună nu au canalizare și nici apă curentă?! Este un fel de culmea adminstrației locale, nu? Majorarea unor tarife pentru servicii de care nici măcar nu beneficiezi numai la Mărișelu este posibil! Cât de analfabet funcțional trebuie să fii ca să pui în discuție așa un proiect? Sau cât de obedient stăpânului?! Eu voi vota împotrivă! Și voi argumenta votul! Scris, că altfel secreta(U) ra cu avizul de legalitate a UAT poate scrie altceva în procesul verbal. Nu ar fi prima oară! Chiar și în procesul verbal de la ședința din decembrie ”a uitat” să-mi consemneze spusele . Este o practică, se pare…”, a scris ea.

Cu 15 voturi pentru, 2 abțineri și 1 vot împotrivă, Consiliul Local Bistrița l-a mandatat pe primarul Ioan Turc să voteze în Adunarea Generală a ADI Apă și Canalizare aprobarea unor majorări tarifare pentru apă și canalizare.

Prețul la apă și tariful la canalizare suferă o modificare în anul 2022, respectiv o creștere de la 3% la 29% la apă și de la 5% la 39% la canalizare.

Etichete

13 comentarii

 • Alesii din Bistrita au votat pentru ca sa voteze Turc .Pentru ei ? Nu , impotriva d-vs! Ei , era alta treaba daca se vota dupa Sieu. Nu mai zic , ce se intampla , daca puteam vota tu si eu…

 • CL Mărișelu a mandatat primarul comunei pentru a se abține de la a vota majorarea tarifelor la apă și canal. Eu am votat împotrivă, așa cum am scris pe pagina de socializare, înainte de începerea ședinței. Am argumentat de ce:
  1. Pentru că, nici unul dintre satele componente ale comunei Mărișelu nu beneficiază de servicii de apă curentă și canal;
  2. Pentru că, nu este normal, ca un primar care nu are nici un astfel de serviciu în comună, să voteze majorări tarifare de prețuri care să afecteze alte comunități, care au respectivele servicii;
  3.Pentru ca echipa managerială de la Aquabis trebuie să găsească soluții, altele decât împovărararea populației spre a suplini lipsa lor de competență?!
  4. Pentru că la toți ni-i greu și scumpirile în lanț nu sunt numai pentru firma Consiliului Județean BN, pe care RM vrea să o salveze pentru binele clientelei lui, ci pentru toți consumatorii, mai mari sau mai mici. Pe ei cine îi scoate din gaură? Adică, pentru unii mumă și pentru alții ciumă?! Roșie?!
  5.La nivel guvernamental s-a trecut la reglementarea aberațiilor privind scumpirile, dar PESEDISTUL șef al județului BN, se pare că nu a aflat…

 • Pt mărirea tarifului la Apă-canal e nevoie de majoritate simplă. Sunt 61 de UAT-uri în componența ADI (Telciu a ieșit) plus votul președintelui CJ. Fiecare Consiliul local, mandatează primarul prin HCL să voteze pt mărire, sau împotrivă. Dacă vor fi 32 de Consilii Locale, care sunt de partea cetățenilor și mandatează primarul să voteze împotrivă, atunci nu se va majora. Depinde fff mult de mesajul transmis de președintele CJ către primari, iar aceștia la rândul lor să-și influențeze consilierii majoritari să voteze într-un fel, sau altul. Eu cred că așa cum i-a influențat pt mărirea tarifului în favoarea Supercom, la fel se va întâmpla și acum, deși creșterea este fff mare și nu se justifică. Vom trăi și vom vedea, fiți cu ochii pe Timponline, că aici aflați totul la timp și corect.
  PĂREREA MEA !

 • Doamna Cristiana Sabău i-a luat un interviu managerului Aquabis, în care dl. Ion Șandru explica la Radio Cluj (Radio România Teritorial) că s-a scumpit gazul de la ca. 100 la 800 lei/m3.
  Curentul s-a scumpit de trei ori.
  Chimicalele folosite in procesul de epurare a apei s-au scumpit și ele.
  Mă întreb, dacă Aquabis nu are bani să plătească factura la gaz și la curent ce se întâmpla?
  Care este “Planul B “ al Aquabis?

 • Și la Feldru s-a mandatat primarul să voteze împotriva scumpirilor exagerate. Poate era necesară o informare din partea Aquabis, câte un reprezentant la ședințele de CL, sau poate o subvenționare din partea CJ. Prea vin tăvălug toate scumpirile peste oameni, iar salariile și pensiile, au crescut cu cel mult10%, pe când unele servicii cu peste 100%.

 • Ce mă??? Votează UAT-urile care nici măcar nu beneficiază de aceste servicii?! Halucinant, nu-i așa! Păi, hai să vedem câte unități administrativ-teritoriale nu posedă apă și canalizare, iar după tragem concluzia cum se va vota. De ce trebuie să vvoteze pentru majorarea sau păstrarea prețurilor din prezent niște UAT-uri care n-au nicio treabă cu problema! Cum vine asta, Dumnezeule Mare! Păi, atunci hai să votez eu ce are dreptul să facă în casă un om cu un bun de ale sale, bun pe care eu nu-l posed, nu-i așa? Doamne, Doamne, zici că facem parte din filme cu proști! Ăia să voteze când or avea pe raza localității lor rețea de apă și canalizare, nu așa ar fi logic??? Multe ar trebui să fie logice, dar nu sunt într-o țară în care totul e pe dos: hoții ajung oameni de seamă, plagiatorii prim-miniștri, incompetenții, miniștri, tractoriștii sau agricultorii, înțesează consiliul de administrație în instituția de reglementare a energiei, prietenii mafioților, cei ce fac legile etc., nimic nu e normal într-o țară anormală, gândită taman cu fundu-n sus!

 • lanoinusavotatadarnustimdecenusavotatpentrucatrebuiasavotezeimpotrivasausaseabtinasavotezepentrudacanuvoteazapentrusanusescumpeascacasanttoatescumpeacumasateimpitrivavointeipoporului

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS