Social

Se mai face încă un pas pentru ca apele reziduale să nu mai ajungă în lacul Colibița

Compania de apă Aquabis a scos la licitație lucrările de extindere a rețelei de canalizare în localitatea Colibița pe o lungime de 2,3 kilometri. Contractul este în valoare de 8,1 milioane de lei, iar ofertele se pot depune până în 24 martie.

Potrivit anunțului postat pe site-ul de licitații publice, este vorba de extinderea rețelei de canalizare pe malul drept al lacului pe o lungime de 2333 metri. Pe traseul conductelor se prevăd a fi montate 92 cămine de racord (pe drumul județean DJ173A există conductă de canalizare și conductă de racord) și un număr de 65 de racorduri complete.

De asemenea, vor mai fi montate 11 stații de pompare a apei uzate din care patru stații de pompare pe rețeaua de canalizare extinsă prin proiect și 7 stații de pompare pe rețeaua de canalizare existentă.

Contractul include proiectare și execuție lucrări, furnizare și montaj utilaje și echipamente tehnologice, testare și punere în funcțiune, dar și remedierea eventualelor defecte apărute în perioada de garanție.

Reamintim că, în 2019, când lacul era golit de apă, au ieșit la iveală țevile pentru canalizare de la vile și case de vacanță. O echipă Pro TV a filmat numeroase canale de scurgere care ajungeau direct în lac. Imaginile le puteți vedea AICI.

Localnicii au declarat atunci că nici nu se putea să fie altfel din moment ce Colibița nu era racordată la sistemul de canalizare. Ca de obicei, autoritățile au ridicat iar neputincioase din umeri.

6 comentarii

 • Stații de epurare ?!? Sau se montează acum un tunel colector la o adâncime mai mare …..daca tot se golește lacul pentru reparatii la baraj, se poate și-i ușor .
  PS.
  Apropo de stații de epurare – poate vede cineva statiite de epurare de pe valea Budacului.
  Pentru că s-au mai făcut dacă nu funcționează ? Circuitul rezidual este tot așa, ” direct in vale ,in mod centralizat” nu individual !

 • Fix trânta! Își fac boierii canalizare pe bani publici. Că, și cabanele directorilor și președinților tot pe bani publici… La lac, de mult pământenii nu mai au cum să ajungă.
  Așa, ca și o mostră de incompetență administrativă și miserupism de la Aquabis, aka cooperativa de prestari servicii a CJ, DJ173A nu există. Atât!

 • Carcotasii de nimic spunea despre mine ca mi-am facut modesta cabanuta la tara din cotizatiile de la partid respectiv de la PER.
  Ai Doamne cata frustrare si prostie umana vezi in aceasta tara !

 • Daca au vazut agentiile si autoritatile de mediu ca pe proprietarii de la Colibita îi doare in pix de lege si continua sa se kace in paharele bistritenilor,au intervenit sa le faca infrastructura de canalizare pe banii celorlalti consumatori adica astia cu kaka in farfurie.vorba stamoseasca si f…ți si cu banii luati.

 • Dacă primaria ar înființa o firmă de vidanjare și ar obliga pe toți propietarii de cabane, restaurante etc. să facă un contract pt. golirea foselor septice nu ar mai fi situația asta!
  La jmecherii și furturi suntem primii dar la a face un lucru cum trebuie, zero!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS