Cultură

Anul cultural 2024 a început la Bistrița cu un concert în două reprezentații

În a treia zi din 2024, la Palatul Culturii a avut loc tradiționalul concert de Anul Nou organizat de Primăria Bistrița prin Centrul Cultural Municipal ”George Coșbuc”.

Datorită interesului mare pentru concertul care a deschis anul cultural 2024 la Bistrița, au fost programate două reprezentații.

Pe scena Palatului Culturii au urcat tenorul Ovidiu Purcel, soprana Daniela Păcurar și basul Alin Anca. Soliștii au fost acompaniați de Noua Orchestră Transilvană, dirijată de Romeo Râmbu.

Spectatorii au putut asculta lucrări lirice de mare popularitate, între care piese celebre ale familiei Strauss.

Anunțat pe afișul concertului, tenorul Ștefan Pop nu a mai putut onora invitația de a cânta în fața publicului bistrițean din cauza unor probleme de sănătate.

Înainte de spectacol, primarul Ioan Turc le-a urat bistrițenilor un An Nou fericit. ”Dintre toate lucrurile bune care s-au întâmplat anul trecut, cel mai mult mă bucură un fenomen: găsirea sau regăsirea bucuriei de a trăi împreună, creșterea ideii de comuniune în comunitate. Am văzut la Târgul de Crăciun foarte mulți bistrițeni care s-au bucurat de oraș și s-au bucurat pentru că erau împreună. Nu mii, zeci de mii de bistrițeni au venit în zona centrală a orașului, să asculte frumoasele colinde, să bea un pahar de vin fiert, să cumpere câte ceva de la producătorii locali. I-am privit cu bucurie și cu admirație. În noaptea de Anul Nou, de asemenea, multe mii de oameni care s-au comportat exemplar. Am avut sentimentul de oraș de rang înalt, de oraș cu adevărat civilizat. La toate evenimentele culturale am văzut un public numeros. Avem public pentru toate categoriile de evenimente: și pentru muzică simfonică, și pentru folclor, și pentru teatru, și pentru jazz. Nu o dată au fost mai multe reprezentații. Este un lucru extraordinar, mai important chiar și decât lucrurile materiale. Avem o infrastructură culturală bună, dar care se va îmbunătăți. Biserica Evanghelică a fost redată circuitului național și internațional, va fi refăcută clădirea în care a funcționat Cinematograful Omnia și unde va fi teatrul de stat bistrițean, vom avea un teatru de vară în parc, gândim o suită de evenimente culturale care cu siguranță vor fi apreciate”.

Concertul poate fi urmărit aici:

3 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS