Cultură

Bistrița a trecut în 2024 cu muzică pe pietonal și spectacol de artificii

Numeroși bistrițeni au intrat în 2024 cu bună dispoziție la petrecerea în aer liber organizată de municipalitate în centrul istoric. Trupele NoApology, 3 Sud Est și spectaculoasele jocuri de artificii au fost atracțiile nopții dintre ani la Revelionul în stradă.

Pe scena de pe pietonalul Liviu Rebreanu, la cumpăna dintre ani, au urcat mai întâi componenții formației NoApology din Kiev (Ucraina) pentru un recital rock: Daria Zaritskaya (solistă), Serghei Sershen (chitară), Alex Shturmak (bas), Dmitri Kim (tobe).

Cu puțin timp înaintea miezului nopții și a exploziei de veselie și culoare, primarul Ioan Turc a făcut numărătoarea inversă alături de cei prezenți în număr mare pe pietonal. ”A fost un an bun, Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru tot ce s-a întâmplat bun în viața noastră, în comunitatea bistrițeană. Uitați-vă câți suntem aici, prin asta înțeleg eu ”acasă”, a spus el.

Trecerea în Noul An 2024 a fost sărbătorită, conform tradiției, cu un spectacol de artificii pe fond muzical, Biserica Evanghelică fiind în centrul feeriei de lumină. Bombițe și baterii de diferite calibre au fost lansate spre cerul Bistriței, brăzdat de flori, valuri, cascade și stele multicolore.

Cap de afiș al concertului de Revelion a fost îndrăgita trupă pop 3 Sud Est. La început de an, Laurențiu Duță, Mihai Budeanu și Viorel Șipoș au încântat publicul cu melodii mai vechi și mai noi care le-au adus celebritatea.

La mulți ani, 2024!

10 comentarii

 • Felicitări primăriei pentru un Revelion de calitate! Respect pentru domn primar Turc că nu lasă jos ștacheta! La mai mare! An Nou fericit!

  17
  51
  • De ce este bezna prin oras… abia vezi pietonii care traverseaza strada…..pe Garii e dezastru…. bezna iar senseul girator nu se vede…. nu este marcat …. este ceva im mijlocul drumului…. lucrari ca la prosti. Nu exista nici o siguranta rutiera…. interesant ca este chiar in fata politiei… sens girator nemarcat. Noroc ca sti de el ca altfel dai in el.

   27
   2
 • Toate bune și frumoase cu o singură excepție .Luminile festive (cel puțin tunelul ) trebuiau stinse pt. a se putea vedea mai bine focul de artificii. An nou fericit tuturor !

  7
  15
 • Veniți, mândri colindători,
  Să colindăm de sărbători,
  Să cântăm iar, Bistrița bis,
  În bistroul « Turc Paradis »

  Să colindăm și pe-ndelete
  Să bem vinul din Sugălete,
  Să cântăm toți, Bistrița bis,
  În bistroul « Turc Paradis »

  Burg minunat, ardelenesc,
  Să ne descui turnul săsesc,
  Să cântăm sus, Bistrița bis,
  În bistroul « Turc Paradis »

  Măcar în seara de Crăciun,
  Când revenim din surghiun,
  Să cântăm toți, Bistrița bis,
  În bistroul « Turc Paradis »

  Și când prin centrul feudal
  Deschidem anul, spre final,
  Să cântăm iar, Bistrița bis,
  În bistroul « Turc Paradis »

  21
  6
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS