Actualitate

Cum a apărut în câteva ore o parcare modernă într-un cartier din Bistriţa (FOTO)

O parcare de 500 de metri pătraţi aflată în faţa unor spaţii comerciale din zona Subcetate a fost pavată impecabil în şapte ore de o firmă, în felul acesta fiind transformată radical la faţă întreaga zonă.

Parcarea este destinată părinţilor care vin cu cei mici la Şcoala de balet Ovidiu Danci.

 

Locuitorii cartierului şi cei care au trecut joi prin zonă au rămas umiţi de transformare şi l-au rugat pe Ovidiu să facă ceva pentru ca şi acest cartier cu foarte mulţi copii să aibă iluminat festiv de sărbători, iar la primăvară mai mulţi copaci, mai multe flori, aşa cum ar merita orice zonă din oraş.

„Azi am rămas la propriu fără cuvinte!!! 500 de m2 de pavaj executați perfect în 7 ore!
O echipă coordonată perfect de către Narcis Morar și Vig Pavaje Contruction. Jos pălăria. Aceasta parcare este destinată părinților Școlii de balet cu dragoste și recunoștință ❤️ Vă mulțumesc!”

În tot acest timp, la Direcţia de servicii publice a Primăriei Bistriţa, care ar trebui să se ocupe de străzi, parcări şi tot ce ţine de domeniul public, lucrează 266 de persoane, 48 de funcţionari publici şi 218 de angajaţi pe bază de contract.

Structura mamut este complet ineficientă, cum însuşi primarul recunoaşte. În şedinţa din această lună, Ovidiu Creţu propune reorganizarea „formaţiilor de lucru de la sectoarele de activitate din cadrul Direcţiei servicii publice Bistriţa în scopul desfăşurării activităţii în condiţii optime şi cu eficienţă maximă”.

Ca urmare, ca şi la Direcţia tehnică, în loc de reformă, primarul face transformări formale, aşa încât „posturile de natură contractuală pe durată determinată, deci sezoniere, să fie transformate în posturi de natură contractuală pe durată nedeterminată”.

14 comentarii

  • Haideti sa fim seriosi! In Bistrita iluminatul festiv nu e frumos? Mergeti si vedeti cum arata alte orase din acest punct de vedere. Trei luminite amarate in centru si basta!
   Bistrita este de departe TOP in acest sens.
   Ma tot intreb, oare pana unde poate sa mearga lipsa de recunostinta si nemultumirea unora?
   Hai sa cheltuim tot bugetul orasului pe luminite de sarbatori si sa punem lumini si in Subcetate, Stefan cel Mare, Zavoaie,Valea Jelnei, Valea Ghinzii, pe Centura si pe toate stradutele din oras ca doar si acolo sunt copii.

  • Dana draga, vorbim oare de iluminat festiv in zona ANL sau de iluminat public???
   Da e frumos aranjata Bistrita, toata stima!!! BRAVO
   Acum… ce ai vrea sa fac ? plecaciuni si pupat de maini? Oare nu e in fisa postului lor sa faca aceste lucruri???? Intreb si eu… nu dau cu parul.
   Danci a facut parcarea pe banii lui…CRED…. dar daca e la moda si promovat parteneriatul public privat…macar asa ca idee… eu am facut (persoana fizica) fa si tu ceva pe langa mine… Municipalitate…. macar asa in scarba… pentru poze!!!!

 • Ar fi de dorit ca primarul sa se pregateasca de organizarea pensionarii. In ce priveste dalarea cu pricina pot sa spun; FELICITARI patronului si celor care au lucrat acolo. Deci se poate sa ai performante daca ai un sef cu tragere de inima si valoare.Ar fi de dorit ca aceasta minunata echipa sa fie adusa in centru sa refaca marea brambureala de pe str. N. Titulescu unde bgicasaii pusi pe vremea primarului Moldovan iti rupe capul si pantofii.

 • Statul roman este prost organizat si condus de bugetari incompetenti in toate functiile posibile. Ei asteapta mini vacantele, primele de sarbatori, iar la munca este relaxare cu cafele povesti si platouri. De ce nu sunt strazi fara iluminat public???? De unde bani cand ei nu produc nimic dar consuma.

 • Orasul Bistrita are mii de luminute. In orice oras, cele civilizate, la care va referiti, au doar zonele centrale luminite,sau mai exact singura zona centrala. Noi avem 80 % luminat, daca acum sunt si stradute care nu au luminite….. nu cred ca e atat o situatie de grava, care afecteaza spiritul Craciunului. Orasu straluceste … orasul Bistrita e un oras frumos.

 • Din ceea ce se spune pe aici orasul Bistrita e frumos si luminat, da inteleg ca zona Subcetate nu apartine de Bistrita?
  Corecta este afirmatia : Centrul orasului Bistrita e luminat de sarbatori.

  • Sunt si in Cluj cartiere care nu sunt luminate de sarbatori, zona centrala si mari bulevarde super!
   Bistrita oras mai mic, cu potential mai mic este frumos impodobit.
   Si de curatenie noi bistritenii nu o vedem dar o vad cei ce tranziteaza orasul!

 • Mai iesiti ,oameni buni dincolo de fasia Romaniei si uitati-va la Viena,ca la Budapesta e zarva ,si vedeti ca nici acolo nu sunt luminite in zona industriala,dar unde sunt,sunt puse in regula!Ne cam fudulim ,fara justificare!Nu astea sunt problemele noastre adevarate!

 • Despre directia servicii personale, in loc de “ publice” sa spunem asa:
  1. Este condusa de un sef complet ineficient, acelasi de acum 30 de ani, un puturos de abia se urneste din loc
  2. Dupa ce ca este de 30 de ani, acel individ si-a tras dupa el:
  nevasta – la buletine cu jumate de norma, jumate de norma la asociatia de proprietari
  Fata- la teatru ca are talent actoricesc mostenit de la tata-so
  Nasi, fini, vecini
  …. si umilul valet Ilisiu (cu tot cu nevasta croitoreasa) care a prins un loc cald de sef, tot la acea directie ineficienta, de altfel, un analfabet
  3. La fel ca si la tehnic, aceeasi situatie- incompetenta la tot pasul, cu o schema de personal arhiplina
  Asteptam articole cu restul serviciilor, Cristiana!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.