Actualitate

Aquabis face precizări legate de lucrările pe Axa de transport și la Linia Verde

Compania de apă Aquabis a transmis un punct de vedere cu privire la situația lucrărilor pe Axa de transport Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului și pe Linia Verde, investiții derulate cu bani europeni de Primăria Bistrița.

”Pentru a oferi bistrițenilor o imagine de ansamblu asupra problemelor invocate de primarul municipiului Bistrița, d-nul loan Turc, drept riscuri în implementarea proiectelor de execuție lucrări de modernizare drumuri cu finanțare europeană, din cauza întârzierilor generate de societatea noastră, facem următoarele precizări: 

Pentru proiectul: ”Reconfigurarea axei de transport public pe traseul: str. Gării – b-dul Decebal – str. Andrei Mureșanu – str. Năsăudului, municipiul Bistrița”, Aquabis a emis Avizul condiționat de execuție lucrări nr. 12076/02.07.2018 cu mențiunea că pe amplasamentul propus există rețele de apă-canal, branşamente de apă şi racorduri de canalizare și relocarea rețelelor de apă şi canal din fondurile Beneficiarului proiectului (Primăria Bistrița), conform avizului nr. 855/16.04.2018. 

Pentru proiectul ”Linia Verde”, Aquabis a oferit tot sprijinul în finalizarea proiectului, executând o parte din lucrările de reabilitare conducte, iar pentru restul lucrării oferind consultanță tehnică prin personalul propriu. 

Trebuie menţionat că și societatea noastră are în derulare proiecte majore de investiții cu finanțare europeană. E un fapt recunoscut că acestea sunt investiții publice de importanta strategică care asigură creșterea calităţii vieţii. 

Problemele majore semnalate în implementarea proiectelor sunt comune atât pentru infrastructura din sectorul transporturi, cât şi din sectorul apă şi apă uzată. 

Menţionăm că intenția noastră nu este de a căuta vinovaţi pentru întârzierile generate în implementarea proiectelor, ale noastre ori ale Primăriei, dar nu acceptăm că în spațiul public să fie speculate neadevăruri sau vehiculate jumătăți de adevăruri. 

În continuare, Aquabis îşi menţine disponibilitatea de colaborare cu orice beneficiar al proiectelor de investiții locale, ca partener egal și loial interesului public”, transmite Aquabis într-un comunicat semnat de directorul general Ion Șandru. 

6 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.