Social

Asociația Tinerilor Ortodocși Bistrița-Năsăud invită doritorii la ”Pelerinajul Tinerilor”

Tinerii din Bistrița care doresc să parcurgă pe jos circa 18 km de la Iclod până la Mănăstirea Nicula se pot alătura Asociației Tinerilor Ortodocși Bistrița-Năsăud care va participa sâmbătă la ”Pelerinajul Tinerilor”, organizat în postul Paștelui.

”Pelerinajul Tinerilor”, organizat tradițional în postul Paștelui, a ajuns la ediția a XIV-a.

Pelerinajul Tinerilor pe Jos este o acţiune anuală dedicată Maicii Domnului şi presupune parcurgerea pe jos a aproximativ 18 km de la Iclod până la Mănăstirea Nicula. Tinerii din Bistrița se vor alătura pelerinajului de la Gherla.

Pelerinajul Tinerilor pe jos de la Iclod la Mănăstirea Nicula va avea loc sâmbătă, 20 aprilie 2024 şi este organizat de Arhiepiscopia Clujului şi Asociaţiile de tineret ale Mitropoliei.

Costul transportului pentru cei care doresc să participe este de 45 de lei de persoană.

3 comentarii

 • Am auzit ca unii creștini au mers pe jos anul trecut, 50 km ( pe la Feleac, Nușeni, Beudiu, Ceaba, până la Mănăstirea Nicula) .

  Cred ca această călătorie trebuie făcută singur, sau în grup restrâns, în tăcere, afundat în gândurile personale, să te reculeg, să mergi în ritmul tău.

  Mă uit la poza, cu grupul mare de creștini , cred că pe mine m-ar distrage de la eternitate, de la visare, de la conectarea cu Dumnezeirea, de la delir (
  În dicționarul explicativ al limbii române scrie ca Delir = stare de exaltare, de extaz, de frenezie; entuziasm excesiv).
  M-ar deconecta de la imaterial și m-ar ține conectat la prezent, la lucrurile materiale, la omenire, la dialog, la cele lumești.

  5
  15
 • Pe voi lucrurile materiale v-au deconectat demult de la trăirea cu Dumnezeu….va plimbați in mercedes-uri scumpe iar alții mor de foame

  9
  1
 • Oare tinerii cunosc adevarata istorie a manastirii Nicula??? Nu se intreaba ce este cu vechea biserica care este abandonata si a devenit o ruina??? Poate un crestin sa pastreze un bun care nu-i apartine??? Iubirea aproapelui este esentiala pentru un crestin adevarat.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.