Actualitate

Bistrița s-a împodobit de sărbători. Luminițele, aprinse (FOTO-VIDEO)

Luminile feerice de sărbători în centrul istoric al Bistriței și pe principalele artere ale orașului au fost aprinse, conform obiceiului, în ajun de Moș Nicolae. Pornirea iluminatului festiv s-a făcut în cadrul unui eveniment festiv devenit tradiție și organizat de municipalitate pe podiumul de lângă bradul împodobit în Piața Centrală.


”Dăm startul sărbătorilor de iarnă. Ca în fiecare an, pregătim vizita lui Moș Nicolae, aprindem iluminatul festiv și deschidem Târgul de Crăciun în Bistrița. Este o înșiruire de manifestări care au darul să ne pregătească pentru marea sărbătoare din 25 decembrie, Nașterea Mântuitorului. Vă doresc să aveți o perioadă frumoasă, o perioadă de bucurie. Vine iarna, ne pregătim săniuțele, patinele, dar și schiurile pentru că pârtia din Wonderland ne așteaptă, numai să ningă sau să fie frig”, le-a spus primarul Ovidiu Crețu celor prezenți la momentul aprinderii luminițelor.

 

10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 și… s-a făcut lumină! După numărătoarea inversă, o fetiță de 6 ani a apăsat butonul magic care a declanșat în cascadă sute de mii de beculețe în centrul orașului și pe principalele străzi.

 

Vor străluci până de Sf. Ioan șirurile de ornamente susținute de stâlpii înalți de pe pietonal, diverse ornamente, figurine, șiruri și conuri luminoase, ghirlande și alte decorațiuni amplasate în zona centrală, pe bulevarde și în piețe.

 

Grupul de colindători al Centrului Cultural Municipal a cântat primele colinde din seria concertelor specifice sărbătorilor de iarnă.

Târgul de Crăciun a fost deschis și el în Piața Centrală, în jurul Bisericii Evanghelice, și va funcționa zilnic între orele 12.00 – 20.00, cu întreruperile firești de Crăciun și Anul Nou, până de Bobotează. Se vând produse din 29 de căsuțe din lemn și din patru unități specializate pe alimentație publică.

 

În fiecare zi de la ora 17.00, pe podiumul de lângă bradul împodobit vor avea loc concerte de colinde susținute de grupuri din întreg județul și nu numai. O serie de spectacole vor avea loc și la Palatul Culturii, cum ar fi cele din 12 decembrie al Corului Madrigal și din 19 decembrie al trupei Reborn. În noaptea dintre ani, pe pietonal va avea loc tradiționalul concert de Revelion, unde vor cânta trupa locală 7 Pași în deschidere și interpreta Antonia.

5 comentarii

  • „Va asteptam pe partie,numai sa ninga….”

    Cretule, vezi ca ninge si inca nu ai dat drumul la partie. Ce astepti? Vara?
    Parca era omologata partia si de ce nu functioneaza?

    Sau partea cu omologarea este o alta lata MINCIUNA?

  • De departe cele mai frumoase luminite sunt ghirlandele agatate in coroana COPACILOR din Piata Centrala. Admirati- le in liniste dar sa stiti ca vine timpul cand trebuie sa luam o atitudine comuna in a apara aceasta frumoasa Piata cu tot ce este verde , de asa zisul proiect de modernizare impus de edilul saf, care vrea sa rada perimetrul de tot ce este in prezent acolo si sa inlocuiasca privelistea cu DALE, BORDURI, BETOANE , HALAUA . Dezastros proiect si care va isca un santier in lucru pe doi ani.

  • Radule in mod normal tu trebuie sa citesti stirea cu pricina. Ce treaba ai tu cu un comentariu care vine de la alt cititor si care are dreptul la o exprimare libera. Daca nu te lasa greturile iti recomand un ceai cu multa lamaie, moare de pe cureci sau EMETIRAL.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS