Actualitate

Au început lucrările la a doua parcare etajată. Investiție de 4,6 milioane lei

După ce luni s-a dat startul lucrărilor pentru o parcare în regim demisol plus parter pe strada Ion Minulescu (zona C.R. Vivu), marți a început contrucția celei de-a doua parcări etajate din Bistrița, pe Aleea Pandurilor (zona Vasile Lupu), investiție de 4,6 milioane de lei.

Parcarea de pe Aleea Pandurilor (demisol plus parter) va avea 100 de locuri.

”Au început lucrările la a doua parcare etajată din municipiu! Cu o investiție de circa 4,6 milioane lei, Primăria Bistrița construiește o parcare nouă, de 100 de locuri, pe două niveluri, cu acces de pe Aleea Pandurilor înspre strada Vasile Lupu.

Proiectul prevede amenajarea întregii suprafețe a terenului cu spații verzi, alei pietonale, corpuri de iluminat, mobilier urban, dar va exista și o stație de încărcare pentru autovehicule electrice. Pentru demisol sunt prevăzute 46 de locuri de parcare, iar la parter 54, dintre care două locuri destinate persoanelor cu dizabilități.

În spațiul exterior vor fi zone verzi amenajate cu diferite tipuri de vegetație și arbori, o platformă subterană de depozitare selectivă a gunoiului menajer, alei pavate și alei carosabile”, a precizat primarul Ioan Turc.

13 comentarii

 • Bistrița devine din ce în ce mai urata! Orașul meu drag și frumos în care am crescut, (rondouri de flori, doar câte un sens de circulație în fiecare sens , trotuare largi, ) s-a transformat într-un oraș neprietenos, chiar ostil cu pietonii!
  Îi compătimesc pe locuitorii zonei respective, calitatea vieții o să scadă substanțial după construirea monstrului etajat.
  Unde o să se mai joace copiii, printre betoane, mașini, fiare, asfalt, garduri?

  Cred ca singura soluție este mai putine masini în orașe!
  Locuiești la țară, foarte bine, acolo este loc pt mașini, ai parcare, ai verdeață si ai nevoie de mașină pt ca locul de muncă e la zeci de km distanță. În oraș nu ai nevoie de mașină, totul de ce ai nevoie este la doar câteva sute de metri distanță. .

  Dacă peste câțiva ani UE interzice centralele de apartament și obligă țările membre să revină la încălzirea centralizată? Ce faceți dacă distrugeți spațiile în care erau centralele de cartier?!?!?!

  26
  33
  • Domnule Adrian C, Dacă se revine la încălzirea centralizata,se poate face la subsol în loc de pivnita!Nu te tot plânge,”de orașul tău frumos”,comunist,cu fire atârnate peste tot și clădiri cenușii…..,după care au trebuitfacute zeci de interventiipentru modernizare!!Aceste treburi trebuiau gândite de 7 ori înainte și apoi făcute! De ce nu s-au făcut parcări după 1990 pana acum,știindu-se,-se ca va creste mult numărul de autovehicule? Acum ,sărim în cap unui om care încearcă sa facă ceva bun? Trăiți într o tara cotropita de niște nenorociți de profitori ,care după ce au” rezolvat” deranjul din 1989 dec.,au devalizat încet,încet tot ce se putea și am ajuns în situațiile astea!! Nu as vrea sa dau nume ca ,mi -ar trebui o zi întreaga! Suntem,sunteți victimele acestor nemernici,milionari de carton,care și-au asigurat pentru ei și apropiați ,totul,pentru câteva generatii! Sunt foști nomenclaturiști și copiii lor,sunt fosti securisti și informatorii lor,tot felul de oportuniști jegosi ,gata sa facă orice pentru un avantaj cât de mic! Asta se întâmplă în tarisoara noastră,domnuleAdrian C,dacă nu ați știut! Și încă,nu-i gata! Urmează campania electorala! Sa-i vedeți pe „patrioti” unul câte unul,mai grozavi! Așadar,trebuie mers la cauza,domnule A C,…..lucrurile sunt complicate ! Și startul,a fost furat!!

   31
   8
 • Parcările ar trebui să fie doar Subterane! Să nu urâțească orașul , și să nu ocupe spațiul liber.
  Parcarea de lângă Piața Independenței Nord e foarte urata! Acolo era un loc viu, plin de viață, cu comercianți cu, vânzări de legume, haine, iar acum e o parcare imensă dezolantă!
  Înainte să fie piață a fost un teren îngrădit cu porți de handbal , la fel plin de viață, cu oameni care socializau.
  Parcările distrug relațiile interumane!

  Deci, doar parcări subterane!
  Calculat cat costă? 20 milioane lei?
  Și recuperată investiția, prin tarife mari/ 200 lei/luna, nu pe an!

  20
  24
 • ADRIAN C. inainte de a plange ca la povestea cu DROBUL de SARE vino maine la dezbaterea publica pe buget de prezinti fain frumos ca la clasa zero cu numele intreg si daca ai ceva de zis o zici foarte democratic si prezinti solutiile ca Bistrita sa arate asa cum vrei tu.
  Iti recomanda asta mos Balan care maine este la a 17-ea dezbatere continua din 2007 pana in 2024.
  Imi permit justificat sa dau lectii pe aceasta speta deoarece am depus in toti acesti ani peste 200 petitii, sesizari, interpelari in direct la CL de la microfon.
  Dupa aceea poti sa dai minusuri pana ingheata apele .

  11
  24
 • ADRIAN C. Asa te vreau.
  Ai idei foarte corecte de adevarat ecologist, parca ai luat notite de la mine.
  Maine ai ocazia sa le transmiti Primarului in direct, nu la taste de unde nu se fac auzite.

  7
  22
 • Isteria ECO a ajuns la cote maxime in UE. UE este responsabila pentru sub 10% din poluarea globala, iar ONG-urile ecologiste platite de rusi devin din ce in ce mai agresive : nu mai trebuie construit nimic, nu blocuri, nu hidrocentrale, nu exploatare gazelor sau a altor resurse naturale, inchis si daramat absolut tot. Oare de ce aceste ONG-uri nu se revolta impotriva Rusiei (care traieste doar din gaze si petrol si pentru care este vital ca Europa sa fie distrusa din punct de vedere energetic), Chinei si a tarilor din Asia de Sud-Est, care sunt marii poluatori ai lumii?.
  Singurul mod de dezvoltare mai putin poluant este reprezentat de extinderea pe verticala si de asigurarea mijloacelor de transport in comun eficiente. Dorinta ecologistilor ca oamenii sa locuiasca la sate in detrimentul dezvoltarii oraselor aduce de fapt infinit mai multa poluare, intrucat oamenii vor apela la masini pentru a ajunge la job.

  7
  1
  • După logica ta Bistriteanule si Ursuza cu banda ei e platita tot de rusi ca pun in practica ideile ong urilor platite de rusi.Asa o fi?

   1
   2
 • Vorbesti doar ca sa te afli-n treaba total eronat si defazat de la realitatile Planetei. Sa ai tu parte tat de atatia bani cat am capatat noi ecologistii bistriteni de la rusi.
  Planeta esti tu bistritene !

  2
  21
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS