Actualitate

S-a dat startul lucrărilor de 5,7 mil. lei la prima parcare etajată din Bistrița

Au început lucrările la prima parcare etajată din Bistrița. Investiția de 5,7 milioane lei prevede construirea unei parcări în regim demisol plus parter pe strada Ion Minulescu (zona C.R. Vivu).

În perioada următoare vor demara și lucrările pentru realizarea unei parcări etajate pe Aleea Pandurilor (zona Vasile Lupu).

”Am dat startul lucrărilor la prima parcare etajată din Bistrița! O investiție a municipalității de 5,7 milioane lei, care prevede construirea pe strada Ion Minulescu a unei parcări etajate în regim demisol plus parter, vine în sprijinul celor care locuiesc în acest areal cu deficit de locuri de parcare.

Aleile de acces la blocuri și parcările existente în zona Ion Minulescu adiacentă cu C.R. Vivu urmează să fie reamenajate. În momentul de față, aici sunt 43 de locuri de parcare la sol, iar prin realizarea noului obiectiv se va asigura un număr de 88 locuri de parcare (incluzând și amenajarea unor locuri de parcare pentru persoane cu dizabilități), care să deservească parcarea autovehiculelor rezidenților și vizitatorilor ocazionali. Aici va exista și o stație cu două posturi de încărcare pentru autovehicule electrice. Suprafața totală a terenului este de 1800 metri pătrați și va include amenajarea cu spații verzi, alei pietonale, corpuri de iluminat și mobilier urban. Parcarea propriu-zisă va avea suprafața construită la sol de 1028,8 metri pătrați.

Urmează începerea lucrărilor la parcarea etajată de pe Aleea Pandurilor din zona Vasile Lupu!”, a menționat primarul Ioan Turc.

24 comentarii

 • Super fain, vedeți că primarul chiar face ce promite? Văd de pe geamul de la bucătărie cum au dat drumul la șantier. Succes oameni harnici!

  24
  58
 • eu numa atata va zic.
  Sunteti nebuni la cap sa platim 25.000 de euro pentru un singur loc de parcare? Si apoi sa mai luati de la oameni 150 de lei pe an taxa de parcare?

  39
  21
  • În ce zonă a orașului costă doar 150 lei/an abonamentul pentru un loc de parcare ? Că vreau și eu!
   Știam că e 240 lei/an…

   26
   2
  • Până acum ați tot strigat după parcări subterane și etajate. Acum, că se concretizează, nu vă mai convine. Ce vreți de fapt? Oricâte parcări se vor face, peste 10 ani iarăși nu vor ajunge. Și tot așa, până orașul va fi sufocat complet de mașini. Luați exemplul orașelor care au desființat parcări și drumuri ca să redea orașul oamenilor. Luați exemplul Clujului, care săptămânal desființează zeci de parcări. E dureros, și eu circul cu mașina, dar trebuie să înțelegem că nu există atât teren câte parcări ar trebui în acest moment. Peste 10-20 de ani va fi mult mai rău dacă mergem în direcția asta. Acesta e prețul plătit pentru traiul la oraș. Vă puteți muta în orașe mai mici, acolo mai sunt parcări. Soluția este un transport în comun bine pus la punct, cu trasee adaptate nevoilor reale ale cetățenilor. Eu cu asta aș fi început, plus transport public subvenționat 100% de primărie, adică GRATIS. Din ce bani? Taxele de parcări rezidențiale și impozitele pe mașini mărite de 10 ori. Degeaba dați minusuri, altă soluție pe termen lung nu există.

   25
   32
 • Cum se poate numi parcare etajata daca are (numai) demisol si parter ? Se potrivea mai degraba denumirea de parcare cu doua structuri suprapuse , (din care una , pe jumatate in pamant). Apropo , de ce se tine secret „mesterul Manole”? Nu vreau sa deranjez , numai intreb…

  36
  10
  • las-o la fileu Leontine !
   ”Ba e albă, ba e neagră”
   orizontal din 5 / L E O N
   (Integrame 2024)

   5
   10
 • Buna ziua, dommule Primar, despre asfaltarea strazii Imparatul Traian. Ce ne puteti transmite? Pentru ca in gropile din asfalt au crescut „burene”. Statia de asfalt achizitionata s-a blocat? Aici costurile s-ar putea reduce la raderea asfaltului si turnarea unui strat nou. Spor la treaba!

  22
  6
 • Pentru construirea a 45 de locuri de parcare suplimentare se cheltuiesc 5,7 milioane de lei. Adică 128.888 lei pentru un loc de parcare suplimentar. Daca socotim că beneficiarii vor achita pentru un loc taxa de 200 de lei, care este taxa anuala pentru parcarea rezidențială, vom vedea că parcarea se amortizează în 644 de ani!!!
  Foarte mișto!

  45
  5
  • De ce să plătească 200 de lei, va fi licitație și se va ajunge la minim 2000 lei/an. Ar trebui ca TOATE parcările rezidențiale să se liciteze ANUAL, cine dă mai mult, are loc de parcare. Dacă nu îți permiți să închiriezi un loc de parcare, înseamnă că nu îți permiți mașină în Bistrița. Te poți muta la Livezile sau la Șieu Măgheruș, acolo parchezi gratis. Alex, nu de tine e vorba, ci așa în general.

   19
   23
 • @ Ares! Ai punctat corect!👍 Simplu și la obiect! Nu-ți face probleme pentru voturi negative! Sunt și persoane care înțeleg unele comentarii!

  10
  15
  • Voi astia doi…… 2000 lei/loc de parcare. adica o pensie medie de Bistrita…..
   Din punctul vostru de vedere trebuie sa dispara toti, sa va puteti voi parca masinutele electrice. Nene aveti niste apucaturi naziste.
   Vai de capul vostru…Le dati cu matematica. De fapt ii uratri pe toti ceiu care nu sunt de acord cu „eminentele” voastre.

   27
   8
 • E poleită in aur?
  Numa întreb.
  De ce primăria autorizează blocuri fara parcări sau cu parcări insuficiente?
  Se fac parcări pentru blocul Unde este ITM, că tot n are locuri de parcare suficiente cu toate că primăria le a mai dat și parcări din domeniul public
  Uitațiva pe Lucian Blaga, mașinile la blocul ăla imens sunt pe domeniul public, plătește cineva pentru parcări?exemplele pot continua.
  Credeți că se face primăvară cu o floare și asta ff scumpă?
  Lucruri de campanie asta e sigur.

  26
  3
 • PSD a paralizat orasul cu tampenia numita linia verde care a facut tot posibilul sa dispara 5.000 locuri de parcare.
  Ioan Turc face acuma cate o parcare una dupa alta ca sa nu isi tina bistritenii masinile pe campurile din viisoara si Unirea.
  De ce nu ati facut macar o parcare inainte de a ne teroriza cu pistele voastre si linia lu dracu verde ?

  28
  9
  • Contracul de proiectare + executie a fost semnat in septembrie 2023. Termenul era de 2 luni proiectare si 4 luni executie. Inseamna ca deja este in intarziere! Pe afisul de pe santier scrie ca executie este de 4 luni incepand din 05.02.2024. Sunt penalitati de intarziere sau merge si asa românește?

   18
   2
  • Lasă Cristian că parchează viceprimarul care are casă în zonă dar îi e lene să-și bage mașina în curte. Pentru el e investiția.

   9
   2
 • Parerea postacilor nu conteaza atata timp cat nu este asumata si nu o discutati in cadru civilizat la o dezbatere publica , eventual pe BUGET.
  Astept sa vad cati din trepadusii fara nume de pe acest online vin luna asta la Dezbaterea Publica pe Bugetul 2024 .Ce ziceti voi aici egal zero.
  Ramaneti cu o singura placere infantila sa dati minusuri.

  6
  12
 • Poftim cap. Razi asfaltul deja cu parcari, ca sa investesti cateva milioane de lei si sa fie 5 parcari in plus, ca sa te poti lauda ca ai facut parcari. Inca se numeste si parcare etajata :)))))))))))))) Unde-i etajul domn primar !? Cand spuneam pana acum de parcari in cartierele mari macar, ziceati ca mersu pe jos face picior frumos. Poftiti investitie si exemplu de „parcare”. Milioane de lei pentru inca 5-6 locuri de parcare.

  9
  2
 • Oradea deja le are pe structura metalica usoara.
  Se stie demult a auzit si Primaria Bistrita, ramane de vazut cate puncte termice se vor pune la pamant si in locul lor se pot instala parcarile supraterane metalice.

  6
  3
  • Ce sa instaleze dl Balan? Haideti sa nu o mai dam din pepsi in cola, amandoua administratiile au terminat orasul asta. Si psd si pnl. Aia cu proiectul lor de piste pe care pe cuvantul meu daca nu, umbla numai oameni cu animale care se rahatesc acolo si nici macar nu aduna, un biciclist nu am vazut. 1 !!!! Ne-au terminat ! Efectiv ne-au terminat ! Si apoi vine pnl la putere sa faca parcari ceea ce e de apreciat. Dar nu faci de gura lumii. Nu spargi asfaltul sa faci parcari si cand iese la final, e de fapt demisol si parter pe milioane multe de lei. E bataie de joc efectiv. Bataie de joc. Cand va aud cu felicitarile alea, vorbim deja de penibilitate. Nu merita nimeni felicitari pentru nimic Dl. Balan, merita primarul de la Oradea si atat. Asa cum am mai spus, orasul asta este blestemat. Am avut parte numai de bataie de joc indiferent de culoarea politica. Nu avem un mall serios intr-un oras de aproape 100k de oameni, nu avem strazi noi sa descongestioneze traficul, s-a dublat populatia pe infrastructura de Dej. Nu ai cum, nu ai cum sa te prefaci ca cetatean ca nu vezi chestiile astea. Si psd si pnl sunt la fel. Un mare nimic. Haideti sa nu ne mai ascundem dupa deget cu marile realizari. Daca se faceau parcari pe 3-4 etaje atunci da, tot respectul. Da nu faci 80 de locuri de parcare cand tie ti-au picat 3000 sau cate au picat. E penibil.

   1
   1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS