Actualitate

Construcțiile moderne realizate de Frasinul pentru Brigada 81 Mecanizată, inaugurate

Construcțiile moderne realizate de firma Frasinul și de asociații săi pentru Brigada 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan” Bistrița au fost inaugurate cu ocazia împlinirii a 105 ani de la înființarea marii unități a Armaei Române, cu cinci luni mai devreme decât era planificat.

Lucrările au început în luna decembrie a anului 2021 și au fost finalizate în 15 decembrie 2023, cu 5 luni mai devreme decât era planificat, au transmis reprezentanții Brigăzii. Firma Frasinul și asociații săi au ridicat pentru marea unitate 4 obiective care au costat 16,5 milioane de euro. Toate pavilioanele sunt dotate cu centrale termice proprii, sisteme de detecție, alertare și stingere a incendiilor, sisteme de ventilație, desfumare și control acces și supraveghere video. Toate datele sunt transmise într-un centru de comandă. În cadrul investiției, s-au mai realizat rețele noi de hidranți, gaze naturale, apă-canal, apă pluvială și alei asfaltate.

Cel mai mare este Pavilionul C7, în care s-au investit circa 11 milioane de euro, construit în forma literei V pe o suprafață de peste 3200 de metri pătrați și pe cinci niveluri. Pavlionul este dotat cu o centrală de tratare și recirculare a aerului. Accesul se realizează prin cinci puncte și cu cinci lifturi. La demisol, sunt spații de depozitare pentru circa 6000 de mc și spații de lucru pentru 75 de persoane. La parter sunt vestiare pentru circa 1000 de persoane, dar și birouri pentru micii comandanți. La etajul I sunt birourile Statului Major al Batalionului 812 și al Brigăzii, iar la etajul II și III sunt săli de specialitate, săli de pregătire și dormitoare, având o capacitate de 458 de locuri de odihnă. Toate spațiile sunt dotate cu dulapuri, scaune, mese, astfel încât să poată fi începută imediat activitatea.

În afară de acest pavilion, au mai fost construite încă unul care are spații de lucru și sală de conferințe pentru Batalionul 405 Logistic și două construcții care sunt remize pentru transportoarele Piranha V pe care marea unitate a început deja să le primească.

După o slujbă de sfințire a bustului generalului Grigore Bălan și alta a Pavilionului C7, oficiate de IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei și de un sobor de preoți – momente la care au participat comandantul Diviziei 4 Infanterie ”Gemina”, general-maior Bogdan Cernat, foștii comandanți ai marii unități și ai Batalionului 812 Infanterie, dar și președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, primarul Ioan Turc, prefectul Teofil Cioarbă, cadre militare în rezervă și șefi de instituții – oaspeții au putut vizita noua clădire care adăpostește și un muzeu al Brigăzii.

3 comentarii

  • Contractul pentru reabilitarea Colegiului National Liviu Rebreanu a fost semnat pe 14 februarie 2020 deci cu 22 de luni mai devreme. Si….. patru ani mai tarziu…. NIMIC!

    36
    4
    • Așa este. La reabilitarea CNLR lucrează alta firma.
      Comparatia se referea la dimensiunile lucrării și timpul de executie.

      Pavilionul central al noii construcții în valoare de 11 milioane Euro – 3200 mp, cinci niveluri – finalizat în doi ani, de la 0 în mijlocul orașului într-o zonă foarte aglomerată.
      CNLR – 28 de săli de clasă + alte 12 laboratoare și cabinete pe trei niveluri – 11,5 milioane Euro – după patru ani, NIMIC. Din care doi ani de Covid în care au avut totul pe mână nimic nu i-a încurcat.

      Peste 2-3 ani când vor termina și lucrările la CNLR niște indivizi se vor lauda cu realizarea și lumea va fi uitat cât de puțin au făcut în lipsa reperelor de comparație. Idea e că o firmă serioasă cu un comanditar serios refăceau clădirea liceului 1:1 de la 0 în aceeași bani.

      https://timponline.ro/daniel-suciu-115-milioane-euro-pentru-istoria-de-100-de-ani-a-cnlr-ce-inseamna-pentru-liviu/

      32
      1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS