Actualitate

Au început Zilele Becleanului. Spectacol de eșarfe tricolore la deschiderea oficială

Circa 20 de primari de comune de la PSD, PNL și UDMR au fost alături de primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, la deschiderea oficială a Zilelor Orașului, eveniment care a început vineri și ține până duminică. Aleșii au purtat eșarfe tricolore.

Primarii PSD din Budești, Căianu Mic, Coșbuc, Josenii Bârgăului, Monor, Negrilești, Poiana Ilvei, Salva, Silivașu de Câmpie, Șieu Odorhei, Șintereag, Târlișua și Zagra, cărora li s-au alăturat primarii PNL din Chiochiș, Lunca Ilvei, Nușeni și Petru Rareș și primarul UDMR din Braniștea l-au flancat cu eșarfe tricolore pe edilul din Beclean.

La deschiderea oficială a sărbătorii orașului Beclean au mai participat prefectul Teofil Cioarbă, ambii vicepreședinți ai Consiliului Județean, Camelia Tabără (PSD) și Ciprian Kecskes-Simionca (PMP), subprefecții Ioan Zăgrean (PNL) și Decsei Attila (UDMR) și președintele AUR Bistrița-Năsăud, Dragoș Hârjoabă.

De asemenea, au fost prezenți șefi de instituții de la Administrația Finanțelor Publice, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Agenția pentru Protecția Mediului, Poliția Beclean, preoții și pastorii de la toate confesiunile.

”Am invitat toți prietenii să fie alături de noi și sunt atât de mulți încât nu ar încăpea în această sală. Sigur că o parte dintre prietenii noștri au alte responsabilități și astăzi îi motivăm ca să nu se facă vreo subliniere fără sens. Le mulțumesc colegilor primari. Respect această responsabilitate fiindcă o cunosc foarte bine. Știu ce înseamnă să te dedici, să te pui în slujba oamenilor. Nu ne plângem însă. Le mulțumesc domnilor primari într-un mod deosebit că au acceptat să fie alături de comunitatea noastră la ceas de sărbătoare. Radu (Moldovan – n.r.) nu a putut să participe, dar a delegat-o pe Camelia Tabără. În sală avem reprezentanți de la toate partidele politice. Nu știu cum am făcut, dar bine am făcut ca om de administrație, să respect toate partidele politice. Domnul președinte Ioan Turc l-a mandatat pe domnul Ioan Zăgrean să fie prezent, a venit și domnul Hârjoabă de la AUR, cu echipa, președintele PMP Ionuț Simionca l-a mandatat pe domnul Ciprian Kecskes-Simionca, mai sunt și cei de la UDMR”, a spus Nicolae Moldovan în deschiderea evenimentului.

Primarul Becleanului i-a mulțumit pentru prezență primăriței din Glodeni, oraș cu care Becleanul este înfrățit, delegației din Polonia cu care beclenarii au o relație de colaborare de peste 12 ani, dar și oaspeților din Irlanda.

Oficialitățile prezente au ținut discursuri laudative la adresa administrației locale:

  • Prefectul Teofil Cioarbă: ”Becleanul este un exemplu de bune practici pentru tot județul și, de ce nu, pentru toată România, având o multitudine de proiecte și a atras multe fonduri europene pentru dezvoltarea comunității. Felicitări, domnule primar. Sperăm să vedem cât mai multe lucruri frumoase în orașul Beclean și – de ce nu – în tot județul Bistrița-Năsăud”.
  • Subprefectul Ioan Zăgrean: “În ultimii ani, Becleanul a ales să se dezvolte turistic. Domnule primar, ați făcut multe, dar trebuie să ne gândim să dezvoltăm și partea economică și mă refer la a crea facilități pentru a aduce societăți comerciale. La ora actuală, funcționăm mai mult pe servicii, iar acestea funcționează când există și o parte de producție, iar când spun producție mă refer la ce se poate adapta la nivelul orașului Beclean”.
  • Vicepreședintele CJ Camelia Tabără: ”Ne exprimăm, ca de fiecare dată, prețurirea și respectul pentru această comunitate care, în ultimii 20 de ani, a avut o viteză extraordinară și un ritm nemaipomenit de dezvoltare în toate domeniile vieții noastre de zi cu zi: servicii educaționale excepționale, servicii sociale foarte bune, nu mai vorbim de turismul care s-a dezvoltat mai mult decât spectaculos. Cred că e foarte important ce am reușit să realizăm, iar la nivel județean să avem înțelepciunea să ne respectăm reciproc și să colaborăm pentru binele comun. Dacă o vom face în continuare, vom avea un județ care se dezvoltă, prosper, dacă nu, o să tot derapăm și nu o să înțelegem de ce batem pasul pe loc”.
  • Vicepreședinte Ciprian Kecskes-Simionca: ”Dacă acum 30 de ani treceam printr-un orășel oarecare, printr-un leadership foarte performant al domnului primar și cu colaborarea Consiliului Local, orașul Beclean a devenit prietenos cu familia. Prin Băile Figa este un punct foarte important pe harta turismului în Ardeal. Centura va fi un alt obiectiv foarte important și parcul industrial care se va face vor fi principalele elemente care, în 20-30 de ani, vor crea o metropolă Bistrița- Beclean. Cu siguranță că Becleanul va fi o parte importantă a județului în viitoarea etapă”.
  • Subprefectul Decsei Attila: ”Sunt onorat că sunt alături de dumneavoastră la sărbătoarea Becleanului, o localitate încărcată de istorie și de tradiții culturale. Suntem martorii dezvoltării orașului și eu sincer vă felicit atât pe dumneavoastră, domnule primar, cât și echipa pe care ați condus-o cu o mână de fier și ați ajuns la dezvoltarea de azi a orașului. Vă mulțumesc că pot fi alături de dumneavoastră”.
  • Dragoș Hârjoabă: ”Este o mare onoare pentru noi să fim într-un oraș-model de conducere a unei localități, unde avem foarte mulți prieteni, foarte multe cunoștințe. Este pentru o noi o mare onoare să admirăm tot ce s-a realizat în această localitate. Ne dorim să avem oameni de calibrul domnului primar. Sunteți un model pentru întreg județul”.
  • Senatorul Ioan Deneș: ”Vă mulțumesc tuturor că ați vorbit atât de frumos despre orașul nostru Beclean. Anul acesta, în martie, am împlinit 49 de ani de când locuiesc în acest oraș. M-am născut la Spermezeu, pe Valea Ilișua, și avem aici doi prieteni, primarii din Căianu Mic și Târlișua, care au vrut să întărească reprezentarea acelei văi. De fapt, am crescut în același timp cu acest oraș și am crescut frumos pentru că tot ce am în viață și tot ce am primit din punct de vedere intelectual și profesional am primit de la acest oraș. Văd acest oraș cum crește în continuare. Important este că noi, beclenarii, am lăsat o amprentă mai mare sau mică asupra dezvoltării acestui oraș. Eu sunt recunoscător orașului pentru tot ce mi-a dăruit”.

În finalul evenimentului, primarul Nicolae Moldovan a înmânat două titluri de Cetățean de onoare al orașului Beclean lui Józef Tomal – staroste al județului Myslenice din Polonia (funcție echivalentă cu cea a președintelui Consiliului Județean – n.r.) și lui Tadeusz Pitala – Primarul comunei Siepraw din Polonia.

Oaspeții polonezi, noii cetățeni de onoare ai Becleanului, l-au felicitat pe Nicolae Moldovan pentru viziunea de care a dat dovadă și pentru consecvența cu care își duce la bun sfârșit obiectivele.

Tot vineri a fost inaugurat și amfiteatrul de lângă Primăria Beclean unde compania locală Megatitan a realizat logo-ul ”I love Beclean” având o inimă la mijloc.

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS