Actualitate Social

Băsescu îl trimite pe Botiș în fața instituțiilor statului să-și lămurească situația. Plățile în proiect au fost suspendate

Președintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la TVR, comentând recenta demisie a fostul ministru al Muncii, Ioan Botiș, că în România există legi și instituții, iar fostul membru al Guvernului trebuie să vină în fața instituțiilor pentru a-și lămuri situația.

„Avem legi, avem instituții. Domnul ministru Botiș trebuie să meargă în fața instituțiilor să-și lămurească problemele,fie că este vorba de ANI, fie că este vorba de DNA”, a spus președintele, întrebat cum comentează demisia fostului ministru și contextul în care aceasta a avut loc.

Pe de altă parte, OIRPOSDRU Nord-Vest a declanșat o verificare a proiectului „Șansă la demnitate” al cărui beneficiar este Asociația „Parteneriat Euractiv” Bistrița, în care apare soția fostului ministru al Muncii Ioan Botiș, și a dispus suspendarea plăților către beneficiar.

Directorul executiv al Organismului Intermediar Regional pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (OIRPOSDRU) Nord-Vest, Florica Ana Câmpean, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că în cazul în care se va constata un conflict de interese în derularea acestui proiect contractul va fi reziliat, iar prefinanțarea alocată deja va fi recuperată de la beneficiar.

„OIRPOSDRU Nord-Vest s-a autosesizat din presă în legătură cu proiectul «Șansă la demnitate», al cărui beneficiar este Asociația «Parteneriat Euractiv» Bistrița, și a dispus verificarea situației. Este o suspiciune de neregulă care este în curs de verificare. Verificarea a început în 19 aprilie și ar putea dura două-trei săptămâni. Am dispus suspendarea plăților până la clarificarea situației. În acest proiect a fost acordată deja o prefinanțare de 639.267 de lei care a ajuns la beneficiar. Dacă se va constata un conflict de interese, contractul va fi reziliat, iar suma va fi recuperată de la acesta”, a spus Câmpean.

Ea a precizat că s-au cerut clarificări beneficiarului, inclusiv CV-urile celor implicați în proiect, urmând, dacă este cazul, să fie făcută și o vizită la Bistrița.

Potrivit lui Câmpean, din punctul de vedere al OIRPOSDRU Nord-Vest evaluarea proiectului s-a desfășurat conform procedurii de evaluare, „nefiind sesizată vreo neregulă”.

„Proiectul «Șansă la demnitate» a obținut 70 de puncte, minim erau 65, deci este un proiect bun”, a afirmat Câmpean.

Directorul executiv al OIRPOSDRU Nord-Vest a precizat că în momentul depunerii documentelor de obținere a finanțării de către Asociația „Parteneriat Euractiv” Bistrița nu se cunoștea identitatea solicitantului sau a persoanelor care aplică.

„Nu știm cu cine avem de-a face în momentul depunerii documentelor. Evaluarea se face fără a avea informații de acest gen. Nu știam nimic de soția ministrului Botiș sau de adresa din str. Cloșca nr. 3”, a spus Florica Ana Câmpean.

Directorul executiv al OIRPOSDRU Nord-Vest a precizat că beneficiarul nu a anunțat că ar putea exista un conflict de interese în acest proiect.

În cadrul cererii de propuneri de proiecte nr. 104 „Dezvoltarea și implementarea măsurilor active de ocupare în Regiunea de Nord-Vest” au fost depuse în total 114 proiecte, din care 52 au fost aprobate, printre acestea figurând și proiectul „Șansă la viață”.

Acest proiect a fost depus în 19 septembrie 2010, iar decizia de aprobare a fost semnată în 1 octombrie 2010. Valoarea proiectului este de 2,1 milioane de lei.

Sursa: www.mediafax.ro

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS