Sport

Baza sportivă Gloria, inaugurată. Cum arată investiția de 3 mil. euro

Baza Sportivă Gloria, cu un teren de fotbal și unul de minifotbal, construită pe str. Aerodoromului din Unirea, în apropierea TeraPlast Arena, a fost inaugurată. Investiția în baza Tip 1, derulată cu bani guvernamentali prin CNI și de la bugetul județului, se ridică la circa 14 milioane de lei, aproape 3 milioane de euro.

Baza cuprinde: un teren de fotbal mare, cu gazon artificial, de dimensiuni omologate de UEFA și FRF, cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori și 20 de locuri pentru persoane cu dizabilități, un teren sintetic de minifotbal, clădire administrativă cu vestiare, parcare.

Terenul a fost inaugurat cu un meci demonstrativ între foste glorii ale fotbalului bistrițean.

”Un moment de bucurie pentru toți cei care iubim sportul: o nouă bază sportivă la cele mai înalte standarde va fi pusă în primul rând la dispoziția sportivilor legitimați la Gloria, dar nu numai. Când terenurile vor fi libere, vor putea fi folosite de către iubitorii sportului”, a spus președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

El a precizat că baza s-a făcut printr-un parteneriat între Guvern prin Compania Națională de Investiții (CNI) și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud. CNI a investit circa 8 milioane de lei în terenuri, tribune, nocturnă și clădirea administrativă, iar din bugetul CJ s-au alocat aproximativ 6 milioane de lei pentru o serie de lucrări de amenajare: zid din beton în jurul terenului, platformă unde se vor mai construi tribune pentru a aduce la 2.200 de locuri terenul mare, care să găzduiască meciuri de Liga a 2-a, terasamente înierbate pentru publicul care nu mai are loc pe scaune, tribună acoperită de 200 de locuri la terenul de minifotbal, noi locuri de parcare.

Șeful CJ a menționat că se caută soluții pentru ca între Baza Sportivă Gloria și TeraPlast Arena să fie construit un nou stadion, de patru stele UEFA, iar între Baza Sportivă Gloria și parcarea pârtiei de schi să fie edificat un stadion de atletism.

În prezent, la Gloria sunt peste 1.000 de copii legitimați.

Clubul bistrițean a depus la FRF solicitarea și documentele necesare pentru ca actualul Centru de copii și juniori al Gloriei să devină Academia de Fotbal Gloria, a precizat vicepreședintele CJ Ciprian Kecskes-Simionca.

Baza sportivă de Tip 1 s-a realizat prin CNI. Una dintre condițiile asumate de Guvern în 2014, când România și-a depus candidatura pentru a fi co-organizator al Campionatului European de Fotbal 2020, disputat în 2021 din cauza pandemiei, a fost să construiască 400 de terenuri de fotbal în toate județele țării. Baza sportivă de la Unirea este unul dintre cele 400 de proiecte asumate.

Aici se vor disputa, în perioada 28 iunie – 1 iulie, meciuri din Campionatul Național de Minifotbal.

12 comentarii

 • La o așa bază, ce rost mai are stadionul din parcul municipal?
  Lângă baza aia ar merge și un ștrand, iar cel de la Codrișor ar trebui secat și construite acolo niște blocuri sociale, mai aproape de oraș pentru „votanți”.

  16
  20
 • Ne place sau nu, dar oamenii pleacă, faptele rămân. Știu că e un slogan, dar e și realitate. Cu cât mai mulți oameni sunt pe terenurile de sport, cu atât vor fi mai puțini în spital. Locația este potrivită. Pe lângă bistrițeni, este facil și pentru cei de pa Valea Someșului, a Ilvelor, de când este modernizat DJ pe Strâmba. Nu se mai aglomerează orașul când sunt meciuri, ca înainte. Așteptăm acum să promoveze și echipa, apoi construcția marelui stadion, tot acolo. Într-un cuvânt felicitări.
  PĂREREA MEA!

  22
  19
 • Ce ușor vorbim de atâtea milioane de euro iar noi am ajuns cerșitori in țara noastră.
  Era cea mai urgenta investiție și necesară.

  25
  18
 • Pentru sportivii adevărați şi pentru Bistrițeni trebuie construit un stadion de Rugby în mijlocul oraşului pe Drumul Cetății unde a fost LDP-ul şi nu la Cuca Măcăi unde nu pot să ajungă copii şi alți iubitori ai sportului !

  27
  9
 • Parcă trebuiau să facă o bază sportivă în oraş pe strada Zefirului acolo unde a fost Termocentrala, ce se mai aude despre această bază sportivă ?

  25
  3
 • Acolo la graniță cu Livezile este foarte departe de oraş, se vede asta şi din poze la meciul inaugural au fost extrem de puțini spectatori.

  16
  2
  • Este interesantă şi ideea unui cicuit de Formula 1 în Wonderland numai că pentru acesta sunt necesari foarte mulți bani aşa că un cicuit mai modest ar fi mai potrivit.

   2
   1
 • Astea sunt prostii o investitie adevarata ii un circuit de Formula 1 , hai ca se poate prin Dumitra Sarata pe Ilve merge nu

  3
  2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS