Actualitate Recomandări

Benzina și motorina s-au scumpit încă din prima zi a anului. Cât costă în județ

Benzina s-a scumpit în noaptea de Anul Nou cu 36 bani/l, iar motorina cu 38 bani/l, în staţiile liderului pieţei, OMV Petrom, dar şi în cele Rompetrol şi Mol, în urma deciziei Guvernului de a renunţa la compensarea de 50 de bani/l, dar şi a celei a Ministerului de Finanţe de a majora nivelul accizelor stabilite de Parlament la nivelul minim dintr-o directivă UE.

Iată cât costă benzina standard la stațiile din județ:

5.97LukoilCrainimăt, DN17 km 52
5.97LukoilCrainimăt, DN17 km 52
6.33PetromBistrița, DN 17
6.35PetromNăsăud, str. Grănicerilor nr. 59A, 425200
6.39Socar Bistrița, Calea Clujului nr. 63
6.39OMVBistrița, Calea Moldovei
6.39OMVBistrița, Str.Libertății nr. 31
6.39RompetrolBistrița, Drumul Cetății
6.39MolBistrița, Calea Moldovei nr 56
6.39MolBistrița, Calea Dejului nr.146

Prețul motorinei standard la stațiile din județ:

7.15LukoilCrainimăt, DN17 km 52
7.15LukoilCrainimăt, DN17 km 52
7.52PetromBistrița, DN 17, nr. 301
7.52PetromNăsăud, str. Grănicerilor nr. 59A
7.53SocarBistrița, Calea Clujului nr. 63
7.58OMVBistrița, Calea Moldovei
7.58OMVBistrița, str.Libertății nr. 31
7.58RompetrolBistrița, Drumul Cetății
7.58MolBistrița, Calea Moldovei nr 56
7.58MolBistrița, Calea Dejului nr.146

De la 1 ianuarie 2023 nu se mai acordă compensarea de 50 de bani/litru la carburanți, introdusă de Guvern în această vară. Potrivit premierului, măsura a fost luată deoarece prețurile au scăzut și va fi reintrodusă în cazul unei noi scumpiri a carburanților.

”Dacă inițial măsură nu părea să fie una care să producă efecte, iată că putem constata că a fost o măsură bună, prețul la carburant ajungând la un nivel de dinainte ca măsura să fi fost decisă la nivelul Guvernului. Începând de la 1 ianuarie 2023 ea nu va mai funcționa, în schimb este o decizie de suspendare, Guvernul fiind pregătit ca în măsura în care prețurile au o evoluție care să depășească puterea de cumpărare şi de susţinere la nivelul cetăţenilor, să fim pregătiţi să o aplicăm din nou”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

Compensarea prețului la carburanți a fost introdusă de Guvern în 30 iunie a.c. OUG, care ulterior a fost prelungită până la finalul acestui an, a prevăzut reducerea cu 50 de bani a preţului la carburanţi: 25 de bani suportaţi de la bugetul de stat şi 25 de bani reducere aplicată voluntar de lanţurile de benzinării, în cazul în care au dorit să ia reducerea de la buget de 25 de bani.

Etichete

3 comentarii

 • Una peste alta acești impostori numiți guvernanții Romaniei, nu au făcut altceva decât să ajute la îmbunătățirea celor care dețin benzinării.

  17
  7
 • Corect spus! Nu fac absolut nimic.. practic isi iau banii degeaba. Combustibili, energie si gaze… a fost odata bine… acum totul este pe capatuiala… bani bani bani.

  11
  5
 • Omenirea acum,e intr-o degringolada totala!!! De ce? intr-un viitor apropiat energia vitala pt omenire va fi reorientata total,catre energii SOLARE!!!,DAR ,omenirea nu a gasit pana acum transformarea energiei solare in energie folosita decat in proportii ff mici!(vezi randament panouri solare,fotovoltaice,pompe de caldura,masini electrice,etc).Toate acestea se datoteaza unor puteri mondiale cum ar fi SUA si RUSIA care controleaza tot!!!!Razboaie,haos,scumpiri,50 bani / litru combustibil auto….,gaz,apa potabila,canalizari ,etc..,nu fac decat sa creeze panica si disperare! Sper,ca generatia noua de oameni,(copii si nepotii nostri),vor reusi sa se salveze si sa salveze PLANETA PAMANT! D-ne AJUTA!

  10
  6
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS