Actualitate Recomandări

Bistrița, în atmosfera sărbătorilor: S-au aprins luminițele, s-a deschis Târgul de Crăciun (VIDEO)

(FOTO) De Sfântul Andrei, în Piața Centrală din Bistrița a avut loc momentul festiv al aprinderii luminițelor de sărbători în centrul istoric și pe principalele artere din oraș.

”Este momentul declanșării sărbătorilor de iarnă. Spre deosebire de anii trecuți, când făceam acest lucru de Sf. Nicolae, având în vedere că mâine este Ziua Națională și sărbătorim Centenarul Marii Uniri, am hotărât ca luminile orașului să se aprindă de astăzi, când s-a deschis și Târgul de Crăciun. Vă doresc sărbători frumoase, fericite și să aveți târg bun”, a spus primarul Ovidiu Crețu.

Primarul Bistriței a invitat pe scena amenajată în fața bradului natural împodobit o elevă de 8 ani pentru a apăsa butonul de aprindere a iluminatului festiv în oraș. Cei prezenți au făcut numărătoarea inversă, după care sutele de mii de beculețe, 20 de km de ghirlande în total, au strălucit în noapte. Ele vor rămâne aprinse până în 7 ianuarie 2019, de Sf. Ioan.

 

După ce s-a dat oficial startul sărbătorilor de iarnă, a avut loc primul concert de colinde din seria celor care se vor desfășura în fiecare zi, de la ora 17.00, în cadrul Festivalului ”Rădăcinile Eternității”.

Cu această ocazie a fost deschis și Târgul de Crăciun de lângă Biserica Evanghelică. La cele 30 de căsuțe se vând produse tradiționale și de artizanat, iar la alte câteva – produse alimentare. Târgul va avea porțile deschise până în 30 decembrie.

În fața Palatului Culturii a fost pusă o cupolă de lumini, sub care se va putea patina pe ”Ice Arena”. Însă nu de astăzi, așa cum fusese anunțat inițial, deoarece lucrările de amenajare a patinoarului nu s-au încheiat iar deschiderea acestuia a fost amânată.

Având în vedere că ziua de Sfântul Andrei, ocrotitorul României, este liberă prin lege iar în 1 decembrie se sărbătorește Ziua Națională și Centenarul Marii Unirii, municipalitatea a dorit ca bistrițenii să intre de acum în atmosfera sărbătorilor de iarnă și nu în ajun de Sfântul Nicolae, cum se întâmpla în anii trecuți.

”Atmosferă de sărbătoare în oraşul nostru! Primim frumos venirea sărbătorilor de iarnă, care anul acesta au o semnificaţie deosebită, aflându-ne în Anul Centenarului Marii Uniri, prin deschiderea Târgului de Crăciun și aprinderea iluminatului festiv în Bistrița. Cu toții vom putea cumpăra celor dragi cadouri de sărbători, produse de artizanat și chiar bucate tradiționale de la târgul organizat în centrul istoric al Bistriţei, în jurul Bisericii Evanghelice. Vă invit să vă bucuraţi de aceste zile frumoase şi să aşteptăm împreună sărbătorile de iarnă, aşa cum se cuvine”, spune viceprimarul Bistriței, Cristian Niculae.

Sâmbătă 1 decembrie, de Ziua Națională a României, Consiliul Județean va organiza, pentru al 5-lea an consecutiv, o festivitate de aprindere a beculețelor în Piața Petru Rareș, în fața Palatului Administrativ. În așteptarea aprinderii luminilor de sărbători (ora 18.30), cei mici se vor întâlni cu trupa veselă Sclipirici (ora 18.00).

3 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.