Timp de gândire

Bistriţeni, moartea NU citeşte ziarul

În lumina ultimelor şocuri inter-mediatice pe care le-am avut în ultimul an, mi se pare potrivit să o citez pe fiică-mea (11 ani) care declara într-o compunere recentă că Bistriţa este un oraş mic, dar încăpător. Aşa e. În el încap tot felul de lucruri care de care mai iritante şi tot felul de creaturi, care de care mai bizare.

Încap aşadar pe lângă catralioanele de gropi de pe fiecare străduţă “istorică” şi câteva zeci, poate sute de comentatori anonimi la ştirile postate în ziarele bistriţene. Toate bune şi frumoase, oamenii se implică, se explică, asta e şi ideea. Subiectele sunt propuse pentru a fi dezbătute. Mai amuzantă e partea în care unii aproape riscă apoplexia comentând accidente cu morţi, ştiri cu şi despre înmormântări, bătăi în familie, violuri, crime cu autor ultracunoscut şi nu în ultimul rand, urându-le victimelor toate cele bune pe lumea de dincolo. Iată un studiu de caz, pe care îl propun doar aşa, ca să ne amuzăm. Aşadar: 

ŞTIREA I:  “Un bărbat din Bârgău a fost spulberat pe trecerea de pietoni din localitatea Unirea de un bărbat cu un jeep. Un echipaj SMURD se îndreaptă spre faţa locului. Vom reveni cu amănunte. REDACȚIA” (presse oblige) 

UPDATE:  “Bărbatul avea doar 23 de ani şi traversa strada pe lângă trecerea de pietoni cu bicicleta. Prietena lui de doar 16 ani îl aştepta pe cealaltă parte şi a văzut cu ochii ei toată tragedia. Femeia este în stare de şoc. Vom reveni cu amănunte!!!”

 UPDATE 2: “În ciuda eforturilor medicilor de la SMURD bărbatul nu a putut fi salvat. El a fost transportat la morgă de unde vom reveni cu amănunte!”

 Comentarii: 

1.Sgfjkdsghsd: cine ştie cum îl cheamă pe victimă.din care bârgău e?????? 

2. unirea rulz: am văzut totul. e plin de sânge pe jos. i-au zburat creierii. Prietena lui striga vasilicăăăăă. am făcut şi poze. sunt traumatizat de gipuri 

3.ghiţă calu:  era prietenu la vecina mea garofiţa.Garo fiii tare nu te lăsa. Vasilică săţi fie ţărâna uşoară. Iartăne că nut e-am preţuit mai mult.cum conduc nebunii ăştia moartea de om pe şosele şi e păcat de tine vasilică că erai tânăr 

4. anelize puşcă:  vasilică de ce umbli noaptea cu bicicleta la alte fete. vezi că ai păţito nu ai meritat că erai tânăr.de ce nu ai stat în bârgău că îţi găseşti o fată aici. 

5. mr. kalm:  condoileanţe familiei indurate.cerul va avea grijă de tine acum că pământul te-a înghiţit. vasilică nu n e uita.gândeşte-te la noi de acolo. ai fost un băiat de nota zece

 6. garo: eu te-am iubit enorm vasilică şi o să înfunde puşcăria cine tea omorât cu gip cu tot. pentru ptreteni şi rude care laţi cunoscut. înmormântarea e marţi. 

7. Sgfjkdsghsd: creţu e de vină cum unirea e cartier şi nu se vede trecerea de pietoni.toţi pietonii traversează ca vacile fără să se asigure. Ce credeţi mă că sunteţi mai tari decât tabla de la maşini? Proştilor! Păcat că mor tineri nevinovaţi, dar proşti, dumnezeu să te odihnească în pace şi altădată traversează cu atenţie

 8. mr. kalm: creţu?da ce el a făcut şoseaua sau mustaţă de oltean care au făcut-o numai furând nisipul şi materialul de trotoare şi amenajări ioc. şi-au făcut toţi vile şi acum mor oameni nevinovaţi 

9. posesor jeep: îmi pare foarte rău de cele întâmplate. Iertaţi-mă oameni buni şi poliţia să ştie că am frânat, chiar dacă nu se vede, nu era iluminaţie stradală şi băiatul mi-a sărit în faţă ca să ajungă la fata lui. nu sunt vinovat”

10. devil: bestie care eşti ai jipan şi nuţi pasă de vieţile tinerilor nevinovaţi pe care îi zdrobeşti cu roţile tale uriaşe. RUŞINE! SĂ TE ÎNFUNDE PUŞCĂRIA ŞI PE toţi şmecheRii CA TINE copii de bani gata. iartă-l vasilică!!! 

 11. garo:  degeaba zici că nu eşti vinovat căci am văzut cum aid at peste el. ai distrus o viaţă de om nevinovat. vasilică no să te ierte niciodată MONSTRULE. 

12. ioana: pozele sunt cumplite.de ce puneţi poze cu sânge? Nu vă gândiţi la familiiile victimelor? 

13. grad: tu să taci fufă proastă.nu te uita dacă n8uţi place şi lasă reporterii să îşi facă treaba să vedem şi noi. ai murit pe loc vasilică. sper că ut e-a durut şi nu te lua după proaste care vreau ca lumea să nu vadă cum ai murit de groaznic 

ETC…, Etc, etc

Ei, dacă s-ar fi prins la timp românii că morţii citesc comentariile de pe online-uri unde se depun eforturi considerabile, înjurături epocale şi se consumă zeci de ore pentru a comunica direct cu cei trecuţi în lumea de dincolo, Mama Omida şi altele asemenea ei ar fi dat de mult faliment, şi-ar fi pus ceaunele în cap şi şi-ar fi mutat cariere înfloritoare în alte ţări mai involuate spiritual. În schimb ele rămân aici şi noi nu putem decât să ne distrăm de circul grotesc în care comentatorii de ocazie transformă orice moarte tragică.

Ana Dragu

Etichete

4 comentarii

  • Sunt inca stupefiat in ce tara de neofiti traim! Nu conteaza ca guvernul actual mai are putin si rupe fasii din carnea noastra, nu conteaza ca, la dracu pretul carburantului ajunge imediat la 2 euro, nu conteaza ca agricultura e varza, nu conteaza ca mizerabilli de la ELECTRICA SI E-ON GAZ au monopol si fac ce vrea p**a lor, ca e parohia lor, INSA e foarte important ce face Oana si Pepe sau IRI si Moni.
    Prieteni, turbez cand stirile de la orele 19, imi incep cu Moni si Oana Zavoranu!Vreau o altfel de ROmanie , cu oameni responsabili si profi, iar nu cu mancatori de mondenitati si commenturi idioate pe site-uri!Stiu ca se poate si altfel!

    • @Irinel Din pacate, gena romaneasca a barfei nu isi pierde din putere.Principala noastra pasiune, ca neam, este sa stim ce fac altii, daca le mai traiesc sau nu caprele. daca sunt moarte, satisfactia e maxima, nu-i asa?

  • vedeti cine sta in spatelui fiecarei publicatii sau trust de presa si poate vedem cine implementeaza politica derizoriului si serizoriul politicii

  • Ana, Moartea vine pe banda de magnetofon, daca tot te tii de parafraze…In rest, mai aranjeaza-ti parul…ca iti fuge…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS