Politică

Bogdan Ivan: Se vor aloca bani pentru punerea în siguranță a podului de la Rusu Bârgăului

Deputatul PSD Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a declarat că pentru punerea în siguranță a podului care leagă Rusu Bârgăului de Valea Poienii și Dorolea vor fi alocate în cel mai scurt timp sumele necesare.

”M-am consultat direct și cu domnii primari, și cu domnul prefect, și cu domnul președinte al Consiliului Județean, am avut o discuție la Ministerul Dezvoltării, dar și cu premierul Marcel Ciolacu, care mi-a dat tot suportul, și vom promova în termen cât mai scurt un proiect prin care să asigurăm, în baza situațiilor de urgență, sumele necesare pentru ca acel pod să fie pus în siguranță. E un lucru care trebuie făcut în cel mai scurt timp. Conform estimărilor bugetare, credem că în luna februarie se va întâmpla, sunt proceduri care trebuie parcurse”, a declarat Bogdan Ivan.

În 9 ianuarie, podul peste râul Bistrița care face legătura între localitățile Rusu Bârgăului, Valea Poienii și Dorolea, DC 6B (pe raza comunei Josenii Bârgăului), grav avariat, a fost închis circulației rutiere și pietonale.

Podul a fost construit în urmă cu peste 30 de ani. În ultima perioadă, existau restricții pentru mașinile de peste 2,5 tone, dar acestea nu erau respectate de șoferi.

Etichete

9 comentarii

 • Daca se consolideaza acest pod e bine ca administratia locala sa ia masuri urgente sa interzica exploatarea balastrului amonte si aval de pe raul Bistrita. Aceste exploatari nu fac altceva decat sa coboare nivelu talvegului si fungatiile de la pod, care nu sunt la cota normala, sa ramana in aer si sa apara surparea lor. Fenomen care se pare a aparut si acum.

  15
  • A tinut peste 30 de ani si nu era un pod definitiv, era un pod provizoriu si facut pe gratis de catre o unitate de specialitate, cu matriale din recuperari. La acea data era un mare haos in sistemul financiar, primariile nu aveau bani sa plateasca curentul si personalul, da sa mai finanteze un pod pe un drum necirculat la acea data decat de animale. Avand in vedere exploatarile haotice de balast din albia raului si neantretinerea lui in timp a tinut chiar foarte mult, dar se putea si mai rau.

 • Dupa cum se vede absolut toate problemele judetului sunt asumate de Bogdan Ivan pe care-l cheama Gruia. El are competente universale ca orice bun lider psd-ist, in buna traditie comunisto-stalinisto-psd-ista. Iata, a ispravit digitalizarea Romaniei si inca nu a aflat ce-i aia. La fel va rezolva si podul de la Rusu Bargaului. Ma intreb doar: de ce ai vorbit numai cu Ciolacu si nu te-ai dus la CE, PE, ONU, Putin, Xi Jinping? Comuna Josenii Bargaului nu are primar, consilieri locali? Vezi ca s-a surpat un closet in Zoreni, du-te iute si spune-i lui Ciolacu!

  30
  1
  • Bogdan o sa fie un ilustru conducator are fler si carisma se vede din fasa,om educat si bine scolit!

 • Ce se mai baga in seamă și asta cu orice ocazie.
  Oare ne cred așa prostii?
  Ii doare in kur de pod, de digitalizare, de binele cetățeanului, pe toți, pe toți mincinoșii.
  Dulce i ciolanul că sunt capabili de orice.

  9
  1
 • Jeane ,problema nu e că ne cred proști , problema e că , chiar sîntem. Și o să ți dai seama la alegerile de anul acesta

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS