Politică

Conducerea județeană a PSD și-a anunțat planurile pentru anul electoral 2024

PSD Bistrița-Năsăud a dat startul anului politic 2024, care are patru serii de alegeri, și a anunțat obiectivele într-o conferință de presă la care au participat liderii organizației județene.

Au vorbit președintele Consiliului Județean și al PSD BN Radu Moldovan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, deputatul Bogdan Ivan (prim-vicepreședinte PSD BN), primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan (prim-vicepreședinte PSD BN), vicepreședintele Camerei Deputaților, Daniel Suciu (vicepreședinte PSD BN și președinte PSD Bistrița) și primarul comunei Lechința, Romeo Florian (secretar executiv PSD BN).

Responsabil de campanie va fi Romeo Florian, coordonator – Radu Moldovan, iar locțiitorul coordonatorului – Nicolae Moldovan. Obiectivul este câștigarea tuturor rundelor de alegeri din acest an: europarlamentare (9 iunie), locale (posibil 22 sau 29 septembrie), parlamentare și prezidențiale.

Radu Moldovan a declarat că nu a fost stabilit încă niciun candidat, dar că primarii în funcție pornesc cu prima șansă pentru a fi desemnați drept candidați și că, în baza unor sondaje acolo unde sunt necesare, se vor lua decizii în Comitetul Politic Județean. ”Avantajul este că avem 41 de primari. Urmează analizele și acolo unde vom avea semnale de la cetățeni că sunt probleme vom face sondaje, apoi vom vedea ce este de făcut. Sunt și organizații unde nu avem primar dar care au crescut și avem o șansă de câștig, dar și altele în care nu avem pentru că sunt primari buni de la alte partide pe care nu o să reușim să îi batem oricât ne-am strădui. Dacă ne uităm pe istoric, nu se schimbă mai mult de 10% dintre primari într-un ciclu electoral”, a spus el, adăugând că nu s-a discutat cu vreun primar de la alt partid să candideze din partea PSD și că nu există în plan, cel puțin deocamdată, o alianță electorală pentru locale, așa cum a fost în 2020.

Liderul PSD BN a afirmat că reduta principală care trebuie recucerită este Primăria Bistrița și că nu vor exista ”blaturi” între PSD și PNL, ”cu atât mai puțin între Radu Moldovan și Ioan Turc, nu au fost și nu vor fi niciodată”, menționând că interinstituțional, CJ – Primărie, colaborarea dintre ei a fost foarte bună. ”Sarcina cea mai importantă a tuturor PSD-iștilor din județ este să recâștige Primăria Bistrița, pentru ca domnul Ioan Turc să rămână doar un accident nefericit în istoria administrativă a Bistriței. Vom face măsurătorile de rigoare, am învățat din greșelile trecutului, nu ne vom mai grăbi să anunțăm candidatul. În momentul de față sunt patru potențiali candidați la Primăria Bistrița, vom vedea cine are cele mai multe șanse, iar toți ceilalți vor fi în echipă în jurul lui”.

Întrebat dacă va candida pentru un nou mandat la șefia CJ, Radu Moldovan a răspuns: ”Aștept rezultatul de la europarlamentare, rezultatul sondajului, decizia colegilor mei dacă vor vrea să candidez, aștept mai multe lucruri. Am o decizie personală, dar ea va depinde foarte tare de mulți factori. Sunt pregătit pentru orice sarcină pe care o voi primi din partea colegilor mei”. Președintele PSD BN a fost întrebat și despre o eventuală candidatură la Primăria Bistrița. ”Nu știu. E o întrebare la care nu știu să răspund. Eu am o decizie personală, dar nu sunt pe persoană fizică aici, vom vedea ce se va întâmpla. Este extrem de important ce se întâmplă la europarlamentare, vom vedea și ce spun sondajele. Deciziile privind candidații pentru funcția de președinte al Consiliului Județean și pentru cea de primar aparțin Comitetului Politic Național. De fiecare dată, PSD a făcut sondaje la nivel național și pentru o funcție și pentru alta. Noi facem sondaje pentru a putea da propuneri, dar de fiecare dată ele au fost verificate și cu alte case de sondare de la nivel național. Nu știu astăzi unde voi candida. Undeva voi candida, dar nu știu unde”.

Radu Moldovan a spus că trebuie să mulțumească PNL pentru că ”printr-o decizie istorică a lor, ”Prin noi înșine”, nu a pus PSD în situația de a avea candidaturi comune cu liberalii.

În ceea ce privește europarlamentarele, PSD Bistrița-Năsăud va avea un candidat pe lista totală, la fel care fiecare organizație județeană, însă nu pe un loc eligibil.

Radu Moldovan a precizat că ”nu există niciun fel de ruptură în PSD, nu va pleca nimeni nicăieri și vom găsi soluțiile necesare ca această echipă care a performat să performeze în continuare. Vom vedea care, când și unde”.

Ministrul Bogdan Ivan a spus că PSD trebuie să câștige ”în această formulă” toate alegerile din 2024: ”Într-o echipă, fiecare om își are locul”.

Primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, a afirmat că s-a implicat în mod direct în campaniile PSD încă din 1996, când avea 25 de ani, iar lupta electorală ”nu se dă pe persoană fizică, ci în echipă”. ”Vom testa ce își dorește electoratul și vom propune cei mai buni candidați. Rămân fidel principiului că în echipă putem avea cele mai bune rezultate. Adevăratul sondaj pentru noi toți va fi la europarlamentare”.

Deputatul Daniel Suciu a declarat că pentru echipa PSD Bistrița hotărâtoare sunt alegerile europarlamentare, organizația municipală având ca obiectiv câștigarea scrutinului.

Romeo Florian a menționat că își dorește să candideze pentru un nou mandat de primar al comunei Lechința.

Președintele PSD și al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, i-a dat și o replică primarului Ioan Turc legat de problemele apărute pe Bd. Decebal din Bistrița, spunând că lucrările din proiectul de reabilitare a rețelelor de apă erau eligibile pe fonduri europene, că nu se poate pune asfalt peste rețele vechi de 50 de ani și că varianta de rezervă sugerată de el și refuzată de municipalitate a fost ca înlocuirea conductelor să se facă prin aport de capital al Primăriei Bistrița la compania de apă Aquabis.

28 comentarii

 • Nu scapam de voi,ca de radiatia de la Cernobil(vorba lui ctp)!!Sunteti cei mai incompetenti si corupti din istoria tarii,ati devalorizat absolut totul,corupeti alegatorii cu bani luati umprumut aiurea de tara,ciume rosii analfabete!!Toate pomenile date la pensionari si bugetari se traduc in inflatie si dezastru pentru ceilalti!!

  73
  45
  • Pe vremea lui ceausescu se mai schimbau tovarasii intre ei dar astia de acum tot ei conduc. Mai mergeti naibi acasa si lasati si pe altii sa conduca. Voi aveti impresia ca sunteti cei mai buni??? Ne-am saturat de voi tavarasi. Nu transformati democratia in dictatura. Va ajunge cat ati condus.

   21
   31
 • Radu și-a pus fratele Macarie director tehnic la Aquabis, dar tot Turc e de vina cică pentru faptul că societatea de apă are conducte vechi. Cum să pui asfalt in oraș, mai bine Stai și aștepți după frații Moldovan când or avea ei chef să schimbe țevile vechi. Cât de penibil să aperi o firma pe care o controlezi prin fratele tău și PRIN CJ pe care îl conduci dar tot alții sunt de vina. Parca a promis Șandru că nu mai sparge asfaltul nou și face RELINING. Abureli.

  .

  57
  35
 • Lasati naibii alte pretentii si concentati-va sa se faca inca o partie de schi plasata pe dealul Sigmirului sa aiba si locuitorii din jos astfel de facilitati desigur fara zapada dar o facem la frigider.

  25
  24
  • @bistritean, dacă pârtia este pe DEALUL Sigmirului nu are cum să fie pentru locuitori din jos este logic nu ?

   18
   13
 • Răspuns de la UE!
  1. V-am făcut piste pt biciclete,
  2. linia verde se va da în folosință în curând,
  3. iar calea ferată Bistrița – Bârgău va fi modernizată și ea, urmând să circule trenuri din 30 în 30 de minute!
  Dumneavoastră alegeți, care dintre următoarele mijloace de transport 🚴, 🚌, 🚂 le veți folosi.
  Despre modernizarea transportului auto, nici vorba. Interesul nostru este ca oamenii să folosească mijloacele de transport în comun, să reducem emisiile de carbon la 50% față de nivelul la care erau în 1990.

  12
  65
 • Domnule Radu Moldovan, chiar nu v-ati saturat de discursuri sforaitoare, de limbajul de lemn, de aceleasi bla bla-uri de zeci de ani? Rezolvati odata cu centura Bistritei si conectati dracului judetul si municipiul resedinta de judet la un drum de mare viteza! Toate judetele Ardealului sunt conectate la autostrada, au ramas „de căruta” Bistrita-Nasaud si Maramures. Coalizati in jurul dvs. toti politicienii cat de cat cunoscuti ai judetului si faceti demersuri pt. urgentarea realizarii Autostrazii Nordului. Asta ar trebui sa fie marele dumneavoastra deziderat, nu șmenurile cu firme de casa. Ati facut o sala polivalenta. E ok, dar nu e de ajuns. Ati asfaltat drumuri prin judet. E bine, dar nu e de ajuns, mai ales ca s-au facut la preturi astronomice din banii tuturor. Daca insa reusiti sa miscati lucrurile cu Autostrada Nordului, lumea va va tine minte. Pana atunci, din punctul meu de vedere ramaneti cel mai slab presedinte de judet din zona Ardealului. La concurenta cu cel din Maramures.

  54
  5
  • Păi cum să conecteze o “prostie”, când nu l-a durut capul șisa verifice domnul județului cum a băgat autostrada între case pe Orheiul Jelnii și în Jelna la fel. L-a durut capul??? Stirea să ruleze, da bine la județ ca de oamenii județului( despre care vorbește cu atâta căldură) să sufere uletrior după un proiect făcut, de-am pixul din birou. Îl și doare capul, iar pe primari la fel.

   10
   27
 • Când un (alt?) haiduc celebru, numitul Cosma Miron (ajuns totuși la Răcoare) era și el pe cai mari, făcând legea – cum se poartă la haiduci – vitupera la adresa oricui îi ieșea din vorbă, un distins om de fotbal, prof. Traian Tomescu i-a spus: se strânge lațul domnule Cosma, e aproape de par.
  Pe ce lume trăiți ?, coborâți din imaginar.
  Vine vremea decontării.
  Orice asemănare cu realitatea de azi este pur și simplu întâmplătoare, desigur.

  22
  15
 • Ați blocat tot oraşul cu idioțenile de benzi pentru autobuze degeaba pe care le vor utiliza doar cei doi pensionari.
  Calea ferată spre Bârgău trebuie desfințată că nu se justifică şi realizată o şosea în locul ei.

  64
  7
 • Cica Moldovan Nicolae ,primarul din Beclean e un om foarte dificil nici cei de la Psd Bistrita nu se inteleg cu el. Si Radu Moldovan a insistat sa candideze Bogdan Ivan ca sa nu piarda puterea si influenta in judet ,dat fiind faptul ca nu se intelege deloc cu pocaitul din Beclean. Cica pozeaza impreuna doar de fatada ca sa dea bine la public. De pe surse am aflat.

  24
  32
 • Nu este necesară desfințarea căi ferate spre Bârgău, este suficentă doar asfaltarea şi conectarea între ele a străzilor de lângă calea ferată.

  56
  1
 • ” Fără o Centură prin afara intravilanului Bistriței, fără o Autostradă, fără un Aeroport , fără toate acestea Bistrița va rămâne un cătun nenorocit uitat de timp şi lume „. Este timpul să înceapă lucrările la obiectivele de infrastructură importante pentru Bistrița şi județ nu numai cosmetizări neiportante de fațadă ca până acum.

  64
  6
 • Cică nu a fost blat şi nu este blat la Bistrița . Pe bune ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Pãi când lați desemnat pe loser-ul Niculae contracadidat lui Turc la primărie asta nu înseamnã BLAT ?!!!!
  Că deşi ştiți că sunt foarte multe prosti enorme şi
  o risipă enormă de bani în bugetul Bistriței cu toate aceastea bugetele au fost votat în UNANIMITATE nici măcar un singur consilier PSD nu a votat împotrivă să mimeze decența şi democrația păi asta nu înseamnă BLAT ?!!!!!

  38
  1
 • La conducerea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud bate vântul schimbării. Este vorba de Nicolae Moldovan care se află la cel de-al 6 lea mandat de primar al orasului Beclean, timp în care a demonstrat o excelenta performanță administrativă. Astfel, prin atragerea de fonduri europene a reusit să facă din lacurile sărate de la Figa o adevărată minune punând astfel orasul Beclean pe lista statiunilor balneo-turistice.
  Istoria staţiunii balneare de la Figa a început 2008 când zona a fost inclusă într-un proiect, finanţat din fonduri PHARE – „Creşterea valorii potenţialului balnear al lacurilor sărate din regiunea de Nord-Vest”, proiectul în valoare de 4,2 milioane de euro vizând amenajarea a trei staţiuni unde au existat resurse de apă sărată, din care 1,8 milioane de euro au fost alocaţi pentru amenajarea staţiunii Băile Figa. Astfel, construcţia primelor bazine (unul deschis cu apă sărată şi unul închis) de la Figa a început în 2008 şi au fost finalizate în 2010. Încă de la deschidere turiştii, dornici de tratamente cu apă sărată au luat cu asalt staţiunea, în primul an peste 20.000 de turişti trecând porţile complexului balnear. Datorita numărului mare de turişti care au venit la Figa in primii ani, primarul oraşului Beclean, Nicolae Moldovan, un om cu viziune si vointa a reusit încă din 2011 sa faca un amplu proiect de extindere a parcului balnear care a ajuns la15 hectare de teren si cuprindea amenajarea unui nou bazin cu apă dulce şi a unui bazin rustic cu nămol dar şi a unui jacuzzi exterior. Un an mai târziu staţiunea avea deja mini Aqualand, cu tobogane cu jeturi de apă, saună şi un lac sărat.
  Si asta nu e totul. In anul 2012 Complexul Băile Figa şi-a adjudecat, titlul de „Cel mai bun proiect turistic din Regiunea Nord-Vest”, în cadrul unei gale organizate, la începutul lunii mai, la Bucureşti. În competiţie au fost înscrise 700 de planuri administrative, toate cu finanţare europeană, iniţiate de primari de comune şi de oraşe sau de preşedinţi de consilii judeţene din toată ţara, iar în finală s-au calificat 92, la cele 12 secţiuni.
  (Vezi: https://www.economica.net/mini-aqualand-cu-trei-tobogane-la-baile-figa-investitia-ridicandu-se-la-800-000-de-euro_30127.html/amp)
  Investitiile cu bani europeni in Complexul Băile Figa continuă, dar nu au fost neglijate nici celelalte probleme cu care se confruntă orasul Beclean. A fost finalizat centura ocolitoare a orasului Beclean în paralel cu implementarea unui amplu proiect de regenerare urbană. De asemenea, a fost construit un nou sediu pentru primăria Beclean si este in constructie noua casă de cultură. A fost modernizată si infrastructura scolară ceea ce a permis ca la inceputul lunii februarie 2023 , un număr de 22 de echipe de robotică, cu peste 200 de concurenți din toate colțurile țării, să se întâlnească în orașul Beclean, la Colegiul Național Petru Rareș, pentru a-și prezenta și testa noile creaţii, înainte de începerea campionatelor internaționale.
  Toate acestea si multe altele sunt argumente palpabile pentru ca Nicolae Moldovan să candideze cu sanse maxime de reusită la functia de presedinte al Consiliului Judetean Bistrita-Năsăud, chiar dacă actualul presedinte al CJ- Radu Moldovan s-a pronunțat in repetate rânduri că succesorul său cel mai potrivit la șefia CJ ar fi Bogdan Ivan, de parcă aceste funcții publice se lasă mostenire.
  De altfel însuși primarul Becleanului – Nicolae Moldovan a declarat că din punctul lui de vedere Bogdan Ivan este lipsit total de experienta administrativă necesară pentru functia de presedinte al Consiliului Județean.

  12
  2
 • Pentru cel cu stadionul de rugbi, m-am cam saturat de tine.
  Bistrița are nevoie de utilități, iluminat public, asfalt, sunt străzi pe care acestea lipsesc cu desăvârșire iar tu o dai înainte cu stadionul.
  Oare câți pasionați or fi cu aceasta pasiune? Dar cu siguranță pe străzile neasfaltate și fără utilități stau o grămadă de oameni care plătesc impozite .
  O duminica frumoasa îți doresc

  8
  34
  • Gheorge că tu te-ai săturat este numai problema ta personală alți nu sau săturat. Întradevăr Bistriţa are nevoie de multe lucruri care nu au fost rezolvate de 30 de ani printre care facilități sportive publice în MIJLOCUL ORAŞULUI pe Drumul Cetății unde să poate ajunge uşor copii să-i putem scoate de pe statul toată ziua pe telefoane şi calculatoare printre acestea sunt Stadionul de Rugby, o sală de Volei, Aquaparc, un perete de alpinist ( fiindcă suntem un județ montant ) , precizes că terenuri de fotbal avem foarte multe în oraş chiar în zonă există unele nu se justifică şi altele etc.

   27
   3
  • Când Gloria a vândut terenul de pe strada Simion Mândrescu primit de la Primăria Bistrița firmei Roseyanis în PUZ-ul respectiv erau şi terenuri de sport bineînțeles că cei de la Roseyanis nu au amenajat acele terenuri de sport. Poate ca acum dupã falimentul Roseyanis acel teren trebuie retrocedat primăriei şi făcute acolo terenuri de sport aşa cum sunt în PUZ.

   20
  • Gheorge stadionul de fotbal se poate construi liniştit în afara oraşului în Cocoşu că nimeni nu are vreo probemă cu asta făcând o similitudine cu Imperiul Roman fotbalul este echivalentul luptelor cu gladiatori , anfiteatrele în toate municipile Romane erau în afara oraşelor ( excepție face Roma cel mai neroman oraş din tot Imperiul datorită dezvoltări lui stratificate ) iar sporturile civilizate în cazul de față rugby-ul este similar cu circuitele pentru cursele de care cu cai care erau toate în interiorul oraşelor.

   12
   1
  • Bistrița nu are nici măcar un Mall suntem de râsul Ardealului, toate celelalte reşedințe de județ au cel puțin un Mall. Pe strada Simion Mândrescu în locul Roseyanis este locul perfect pentru Mall acesta va avea terenuri de sport şi alte fscilitãți de agrement aşa cu sunt stabilite şi în PUZ existent.

   10
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS