Politică

Ionuț Simionca insistă pe reducerea numărului de parlamentari și votul prin corespondență

Reducerea numărului total de parlamentari la 300, recalibrarea acestora la nivel național și la nivelul fiecărui județ, inclusiv circumscripția 43 diaspora, votul prin corespondență și votul electronic sunt câteva dintre propunerile președintelui filialei Bistrița-Năsăud a PMP, Ionuț Simionca, pe care le-a reiterat la conferința românilor de pretutindeni de la Iași.

Secretarul general al PMP, Ionuț Simionca, a moderat un panel cu tema „Reprezentarea românilor din diaspora în Parlamentul României: O lege ce necesită modificări”.

”Ca român care a trăit în afara țării, am subliniat că cei 6 parlamentari actuali nu sunt reprezentativi pentru cei 7.8 milioane de români din diaspora. Propunerile mele includ reducerea numărului total de parlamentari la 300, recalibrarea acestora la nivel național și la nivelul fiecărui județ, inclusiv circumscripția 43 diaspora. De asemenea, am susținut ideea votului prin corespondență și a votului electronic și am vorbit despre faptul că politicienii ar trebui să creeze condiții atractive pentru a încuraja întoarcerea românilor acasă, reunind familiile și contribuind la dezvoltarea prosperă a României”, a scris pe Facebook Ionuț Simionca.

9 comentarii

 • Vrăjeala aia cu 300 de parlamentari a fost inițiată de turnătorul Petrov și tot el nu a pus în practică referendumul pentru că la momentul respectiv PDL (ciuma portocalie) rămânea fără parlamentari. Cât despre votul prin corespondență, da! e un instrument util pentru o instituție militarizată represivă prin care se fraudează alegerile. Oricum alegerile sunt fraudate de zeci de ani, se dă numai impresia de democrație, atâta timp cât un serviciu secret numără voturile și „asigură” comunicațiile, nu putem vorbi de alegeri corecte.

  30
  5
  • Nu mai poate el de binele românilor…Petrov junior stie ca el nu mai intra in parlament si se gandeste ca ăla cu capra.Una peste alta ar fi bine sa se reduca numarul ,in ideea ca vor ibtra in parlament de pe primele locuri pe liste oameni cu adevarat valorosi.Numai ca hazardul si tembelismul pot sa dea un rezultat invers.Prostii si hoții din partide îi vor scoate de pe liste pe cei buni care mai sunt.

   29
   5
  • Corecție, refendumul a fost blocat de PSD + PNL. Adică actuala alianță gov. Mi se pare chiar 300 de.parlamentari mult la o țară de 22 de milioane cu tot cu diaspora. Plus ar trebui introdus.votul uninominal. Multe s ar schimba.

   4
   1
 • Despre initiatorii legii cu permisiunea functionarii magazinelor,restaurantelor si altor facilitati fara autorizatii isu doar pe baza de declaratii pe proprie raspundere ce ne poate spune domnul Simionca?Cunoaste cine a fost initiatorul?

  15
 • Vot electronic și prin corespondență să se poată frauda mai subtil și ușor pe stil american cum îi place la Simionca (stilul, zic).

  Altfel, din pat cu PSD luptă împotriva PSD.

  18
  2
 • Japonezule, am crezut că ai greșit când ai scris ”se simte miros de urnă”, părându-mi-se că ai dorit să scrii „se simte miros de urină” – că și așa era corect.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS