Actualitate

Bornele de pe Via Transilvanica vor fi numerotate. Ghidul Drumețului, în 5 limbi

Asociația Tășuleasa Social va numerota bornele de pe Via Transilvanica pentru ca drumeții care pleacă la drum să nu se rătăcească, anunță Anna Szekely, vicepreședinte. Cei care vor să pornească la drum și în sezonul rece o pot face, însă ar fi bine să țină cont de sfaturile din Ghidul Drumețului, disponibil acum în cinci limbi.

”A fost un an plin, extraordinar de frumos. Am făcut un raport video unde povestim ce am făcut de la lansarea traseului de 1400 de km și până acum. Mii de turiști, drumeți români sau străini au parcurs Via Transilvanica pe bucățele, câteva zile sau săptămâni, foarte mulți au parcurs întreg traseul. Noi am făcut multe lucrări de mentenanță, în unele locuri am făcut schimbări, am adaptat Ghidul Drumețului, am mai adăugat, am mai șters. Una dintre activitățile foarte importante este numerotarea bornelor începând de la Putna ca să știe drumeții unde se află și să nu se simtă pierduți. Probabil că această acțiune va dura câțiva ani, dar ne bucurăm că am început-o”, a spus Anna Szekely pentru Timp Online.

Chiar dacă mai avem parte de zile frumoase toamna aceasta, în curând va veni iarna, așa încât am întrebat-o pe Anna Szekely dacă poate fi străbătută Via Transilvanica și în sezonul rece.

”Sunt oameni care sunt obișnuiți cu frigul, care merg pe munte chiar și iarna, așa că pot parcurge Via Transilvanica și pe timp de iarnă. Trebuie să nu uităm că ziua e cu mult mai scurtă și e bine să se ajungă la cazare pe lumină. Un aspect de care trebuie ținut cont este că majoritatea proprietarilor de unități de cazare nu le mai încălzesc pe timp de iarnă fiindcă ar fi o cheltuială mult prea mare și fiecare trebuie să-și ia măsuri de siguranță. Dacă se merge cu cortul și cu saci de dormit poate fi plăcut și iarna. În Ghidul Drumețului se găsesc răspunsuri la absolut toate întrebările: și cum se planifică o călătorie, cum să-ți faci rucsacul, cum să te închei la șireturi, unde găsești magazine, izvoare, cum să te aperi de animale sălbatice și de câini. Îl recomandăm cu căldură. Este în română, maghiară, germană, engleză și mai nou în spaniolă. Daniel Moise, un român care trăiește în Spania și este și ghid turistic, a parcurs Via Transilvanica în întregime și ne-a ajutat cu traducerea ghidului în spaniolă“. Intenția lui este să aducă pe Via Transilvanica drumeți din Spania.”, a răspuns ea.

În ce privește rețeaua de cazare, aceasta este într-o continuă dezvoltare. ”Noi avem în cap să dezvoltăm un lanț de cazări în locuri unde nu există și sunt strict necesare, însă e un plan de viitor, trebuie să găsim finanțare pentru acest proiect. Aproape săptămânal am primit solicitări din partea unor proprietari să fie trecuți în Ghidul drumețului și să îi recomandăm pentru cazare și mă refer atât la persoane fizice, cât și proprietari de pensiuni și mini hoteluri”, a mai spus Anna Szekely.

Ghidul Drumețului este una dintre resursele cele mai importante care stau la dispoziția drumeților. El a fost scris de către Szekely Anna, director executiv la Tășuleasa Social, care împreună cu o echipă formată exclusiv din femei, de diferite vârste, au documentat an de an, porțiunile de traseu în lucru.

3 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS