Actualitate

Bugetare participativă la Bistrița: Toate proiectele depuse vor primi finanțare

În urma derulării celei de-a treia ediții a programului de bugetare participativă implementat de Primăria Bistrița, au fost selectate spre finanțare toate cele cinci proiecte depuse, în valoare totală de 1.271.180 lei, care vor fi puse în aplicare prin direcțiile de specialitate ale primăriei și instituțiile din subordine, a anunțat municipalitatea.

Este vorba de:

Porți istorice noi în centrul vechi (un proiect propus de Petrus Italus Trust – Alianța pentru patrimoniul bistrițean) – Reabilitarea de imobile/părți componente ale acestora, cu valoare istorică, arhitecturală, culturală – 481.593 lei

Amenajare permanentă traseu pentru alergare, drumeție și nordic walking – Amenajarea de zone și achiziția de echipamente și facilități pentru agrement (Pădurea Schullerwald, Dealul Dumitrei, zona antenei, fostele Cetăți) – 35.000 lei

Pasajul Verde (propus de Asociația Mocănița Transilvaniei) – Alei, trotuare, zone pietonale, spații verzi, plantare de arbori, arbuști și gard viu, locuri de joacă pentru copii, iluminat public pietonal și velo, mobilier urban ”smart”, în cartierele de locuințe – 250.000 lei

Cursa spre Olimpiadă 2028 – Primul traseu OCR omologat de 100 m din România – 472.587 lei

Accesul persoanelor cu dizabilități motorii și vizuale în monumentul istoric Biserica Evanghelică din municipiul Bistrița – Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației (îmbunătățirea căilor de acces, creșterea gradului de accesibilitate pentru persoanele cu dizabilități, sisteme de supraveghere video, etc.) – 32.000 lei

Proiectele vor fi introduse în bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului Bistrița pe anul 2024. Cele de natura investițiilor vor fi incluse în Programul de Investiții, existând și posibilitatea ca acestea să fie integrate în proiecte de o mai mare anvergură.

Informații suplimentare cu privire la proiecte sunt disponibile pe platforma https://participativ.e-bistrita.ro/proiecte.

3 comentarii

 • Primarul Turc are nevoie de orice vot dacă vrea să aibă vreo şansă la următoarele alegeri . Marcarea traseielor din Nordul Oraşului şi Poteci de la Strada Subcetate până pe la Cetatea Bistriței de pe Dealul Cetăți se poate realiza foarte uşor pânã la alegeri aceasta îi va aduce un număr însemnat de voturi sunt necesari doar câțiva litri de vopsea, nişte indicatoare şi câteva băncuțe în punctele de belvedere.
  https://timponline.ro/ce-proiecte-de-bugetare-participativa-au-adunat-cele-mai-multe-voturi/

  29
  3
 • IEDERA o ofer eu gratis din belsug.
  Cautati-ma si va arat si cum trebuie amplasata deoarece are radacini adventive care nu sunt in pamant si provin din alta structura a plantei agatatoare.
  Este cu dichis sa faci o astfel de amenajare la care nu prea se pricepe lumea.

  1
  16
  • Bălane cu iederea aia se face acolo un loc tocmai potrivit pentru aș face nevoile bețivi care se întorc noaptea de la crâșmele de pe strada Liviu Rebreanu.

   15
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS