Actualitate

Bursa locurilor de muncă, un amestec între dorinţa de a lucra şi neputinţa de a nu avea unde

Bursa generală a locurilor de muncă, organizată anul acesta la cantina Colegiului TehnicInfoEl, a adunat, din nou, sute de oameni dornici să lucreze în speranţa că vor avea şi unde. Mult prea mulţi însă nu au nicio calificare şi acest lucru le reduce şansele la zero.

Un număr de 78 de firme au anunţat Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud că sunt interesate să angajeze, la bursa generală de vineri, în total, peste 400 de oameni.

Cu puţin timp înainte ca porţile Cantinei InfoEl să se deschidă, mult prea mulţi agenţi economici nu ajunseseră la bursă să îşi ocupe locurile la mese, dovadă că, fie au declarat locuri de muncă fictive, fie nu i-a interesat deloc să le ocupe în felul acesta.

Cel mai dezamăgit a fost directorul AJOFM, Alexandru Manea, care, împreună cu echipa lui, a dat telefoane peste telefoane în ultimele zile ca să le reamintească firmelor despre evenimentul de azi şi să le roage să nu lipsească. Din păcate, există, în continuare, în România, o lipsă totală de respect faţă de cuvântul dat, ceea ce duce la dezamăgiri în rândurile şomerilor şi, în final, la lipsă de credibilitate a companiilor, mari sau mici.

De altfel, mulţi dintre şomeri ne-au declarat că au fost selectaţi la ediţiile anterioare ale burselor, dar, când s-au prezentat la firmele ce le-au luat CV-urile, au aflat că locurile de muncă au fost ocupate de alţii sau nu au existat deloc.

În ce-i priveşte pe şomeri, mulţi nu au studii deloc şi nici calificări, iar muncile necalificate sunt prost plătite, ceea ce îi face pe mulţi să prefere indemnizaţia de şomaj decât să muncească.

În schimb, la bursă cei care nu au nicio calificare au putut vedea ce învaţă cursanţii de la coafură şi cosmetică. Ei au făcut o demonstraţie de pricepere ca să-i inspire şi pe alţii să îşi dorească să înveţe meserii noi.

Au fost 60 de angajatori, peste 300 de locuri de muncă, 15 angajări pe loc şi în jur de 200 de promisiuni de angajare.

       

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.