Actualitate

”Ca o medalie olimpică”. Alin Uhlmann-Ușeriu despre performanța fratelui său

Președintele Asociației Tășuleasa Social, Alin Uhlmann-Ușeriu, a putut vorbi cu fratele său Tibi, care a trecut primul linia de sosire a maratonului ”6633 Arctic Ultra”, doar prin mesaje.

”Este o mare performanță, câștigarea acestui concurs prin dificultatea lui poate să semene cu o medalie olimpică. Cred că nici nu ne putem gândi exact cât de greu i-a fost. A fost ca un thriller care nu se mai termina. Am fost foarte îngrijorați, el a spus: ”Și eu”. Înseamnă că totul a fost peste limita pe care și-a dorit să o atingă, că a fost extrem de greu. Am dormit foarte puțin, toată lumea e foarte bucuroasă. Este o sursă imensă de inspirație, când s-a apucat de alergat nimeni nu a crezut că va ajunge la un asemenea nivel. Din punctul acesta de vedere, viața lui seamănă cu viața Tășuleasa, nimeni nu a crezut în această organizație și acum mergem cu 1.500 de oameni să plantăm zece ha de pădure. Din păcate, deocamdată nu s-a putut vorbi cu el decât prin mesaje, ne-a scris imediat ce a câștigat. A alergat ultimii 30 de km, am stat cu sufletul la gură, nu ne așteptam la așa ceva ca după 530 de km să alergi 30 km, este ceva nemaipomenit. Ne-a urat spor la împăduriri. De data aceasta va lipsi, el face parte din echipa de bază de la Tășuleasa. Este lucid și bucuros”, a spus el pentru Timp Online.

Alin a precizat că Tibi va reveni în țară după 23 martie, data exactă nefiind stabilită, pentru că în zona respectivă mijloacele de transport nu sunt foarte dese și durează patru zile doar până va reveni în civilizație de pe banchiza Oceanului Arctic.

Tibi Ușeriu a parcurs 566 km în zona Cercului Polar, terminând cu 56 de minute în fața singaporezului Toh Poh Joo.

3 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.