Actualitate

Cablurile de pe Valea Ghinzii, îngropate

Pe strada Valea Ghinzii se fac ample lucrări zilele acestea de îngropare a cablurilor. ”Introducere Linie aeriană 20KV în subteran cu cablu protejat, în municipiul Bistrița, str. Valea Ghinzii, în scopul reducerii întreruperilor de alimentare cu energie electrică la consumatorii casnici”, anunță compania Electrocostrucția Elco pe Facebook.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2971513086211946&id=208710375825578

În cadrul proiectului ”Drum de acces și utilități aferente Complexului Sportiv Polivalent” în valoare de 27 milioane lei, derulat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), în septembrie au început lucrările de modernizare și reabilitare a infrastructurii rutiere și de utilități pe strada Valea Ghinzii din Bistrița.

S-a lucrat la realizarea rețelei de canalizare, apoi s-a trecut la îngroparea rețelelor electrice.

Municipalitatea a cerut constructorului să finalizeze lucrările de utilități din zona de case a străzii Valea Ghinzii până la data de 15 noiembrie, pentru ca locuitorii străzii să poată circula normal în timpul sezonului rece.

Proiectul în valoare de 27 milioane lei presupune următoarele lucrări: rețea de alimentare cu apă către Complexul Sportiv Polivalent; rețea de canalizare pe str. Valea Ghinzii până la Complexul Sportiv Polivalent; rețea de colectare apă pluvială; rețea alimentare energie electrică pentru Complex Sportiv Polivalent; asfaltarea str. Valea Ghinzii și str. Aerodromului până în localitatea componentă Unirea și până la Complexul Sportiv Polivalent (cu trotuare pe ambele părți ale străzii, cu pistă de cicliși cu doua sensuri de mers), pe o lungime de 3,2 km; iluminat public stradal cu tehnologie LED și cabluri îngropate; Aceste rețele de utilități vor fi calibrate astfel încât să satisfacă și nevoile locuințelor din zonă.

Vineri, într-o conferință de presă, liderul PNL Ioan Turc a spus că ”Bistrița arată ca Pădurea spânzuraților, adică e plină de cabluri peste tot. (…). În orașele conduse de oameni gospodari, cum e Brașovul, nu mai există niciun fir, totul e îngropat. Și la Bistrița trebuie să se întâmple același lucru: cablurile de curent, de telefonie, de internet trebuie îngropate, trebuie schimbată conductăraia împreună cu furnizorii de utilități. Abia pe urmă trebuie asfaltate străzile și reabilitate trotuarele”.

4 comentarii

 • Adevărat. Un proiect foarte util si foarte frumos. Realizat cu bani de la guvernul PSD al României.
  Nu cu bani europeni, nu cu bani de la bugetul local, din taxe si impozite.
  Cu bani de la guvernul PSD.
  Cel care de luni de zile e demonizat și insultat pe toate căile de PNL si USR .

 • Pentru PSD-istul dezinformat ( ….. știu că este pleonasm, deoarece NU există PSD-iști informați, există doar oameni manipulați, care minune, toți s-au grupat în PSD) de pe Valea Ghinzii: lucrările s-au făcut pe Strada Ghinzii, Valea Ghinzii este altă plasă cu făină și ulei dată de PSD ÎN campanie electorală. Deci: Strada Ghinzii – fân – este în dreapta, Valea Ghinzii – paie – este în stânga, spre marele LAND SCHIABIL al Transilvaniei. Asta ca să se poată orienta și votanții PSD: Fân – DREAPTA, Paie – STÂNGA.
  Pe totă lungimea traseului SUBTERAN ( cu toate că este SUBTERAN, nu are legătură cu acțiunile SUBTERANE ale PSD, așa se face în astfel de situații – sub pământ), cablurile au fost așezate pe PORCII din gospodăriile oamenilor pe care PSD-ul i-a omorât, ca să-i fie lui Dragnea BINE. Cablurile au fost acoperite cu RECURSURILE COMPENSATORII, ale lui Iordache, Nicolicea, Rădulescu, Șerban, Olguța, iar la inaugurarea magistralei a venit personal Tanti Mița Biciclista, escortată de Lolek și Bolek în persoanele lor fizice. Andrecuț și Radu au tras heblu. La Rețea; știu ei care :((((((

  • interesant cate informatii aveti! nu vreti dvs sa mergeti cu probele pe care le aveti la organele abilitate si sa se rezolve problema? decat sa muriti de supararea ficatului ascunzand astfel de fapte???
   In rest, poate vine PNL si scoate cablurile ca sa nu fie nici ca ei nici ca ei!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.