Actualitate

Cămara cu bunătăţi a Jupânului, deschisă pe pietonal. Ce puteţi cumpăra şi mânca

(FOTO) „Toamna bucatelor de la Jupânu”, eveniment ajuns la a VIII-a ediţie, a început deja pe pietonal sub razele calde ale soarelui care anunţă un week-end frumos, numai bun de petrecut în oraş cu familia şi prietenii. Grătarele sunt încinse, micii sfârâie, iar berbecuţii au fost puşi la proţap.

„S-a muncit din greu săptămâna aceasta! Preparatele sunt gata să fie savurate de dumneavoastră! La Toamna Bucatelor de la Jupanu’ veţi putea degusta reţete noi precum: cârnaţi cu caşcaval, salam cu caşcaval, şuncă Doboş, ruladă de curcan, pate de casă, caş de carne. Un adevărat rai al gurmanzilor!”, au scris pe Facebook organizatorii evenimentului de pe pietonal.

Jupanu 2 Jupanu 3 Jupanu 4 Jupanu 5

Încă de primele ore ale dimineţii, oamenii au vrut să guste din bunătăţile aduse pe pietonal şi să cumpere produsele proaspete făcute special pentru acest eveniment, vedeta fiecărui stand fiind un parizer lung cât vitrinele.

Jupanu 6 Jupanu 7 Jupanu 8 Jupanu 9

Alţii au dat târcoale zonei în care se fac preparate la grătar şi au savurat micii proaspeţi care s-au prăjit imediat.

Jupanu 10 Jupanu 11 Jupanu 12 Jupanu 13

Până duminică inclusiv, puteţi mânca: purcel de lapte şi berbecuţ la proţap la preţul de 16, respectiv 18 lei porţia de 100 de grame, gulaş de oaie cu mămăligă – 18 lei porţia, iahnie cu cârnaţi/ciolan – 18 lei porţia, sarmale – 12 lei porţia, balmoş – 18 lei porţia, aripioare, pulpe sau piept de pui dezosat la grătar – 10 lei porţia, cârnaţi bavarezi, cu caşcaval sau proaspeţi colăcei, ceafă, costiţă, fleică, carnea măcelarului, ciolan afumat presat, piept de porc crud la 13 lei porţia.

De asemenea, puteţi alege frigărui de pui la 15 lei porţia, frigărui de porc la 18 lei, mici la 2,5 lei bucata, cartofi prăjiţi sau crochete din cartofi la 4 lei porţia.

Jupanu 14 Jupanu 15 Jupanu 16 JUpanu 17

Vineri până la 23.00, atmosfera va fi întreţinută de Petre Petruse (ora 15.00), Frații Spânu (ora 16.00), Olimpia Deneș (ora 16.30), Mirela Petruș (ora 17.00), Marcel Avram (ora 18.00), Mina Buga (ora 18.30), Neluțu Moldovan (ora 19.30), Anuța Motofelea (ora 20.00), Petre Petruse (ora 20.45), Mirela Petruș (ora 21.00), Tinu Spânu (ora 21.30), Virginia Linul (ora 22.00).

La ora 15.30 e programat concursul zilei: Nimerește-l pe Jupânu’ și ia-i mustața! (Concurs de aruncat cu săgeți), iar de la ora 19.00 Extragere tombolă: Campania ”Jupâneii norocoși” – 10 cuptoare cu microunde

Sâmbătă 17 octombrie

Ora 10.00 – Deschidere

Orele 13.00 – 20.00 – Program folcloric: Petre Petruse (ora 13.00), Olimpia Deneș (ora 13.30), Marcel Avram (ora 14.00), Neluțu Moldovan (ora 15.00), Mina Buga (ora 15.30), Gheorghe Turda (ora 16.00), Paula Grigore și Codruț Coarec (ora 17.00), Marcel Avram și Mina Buga (ora 18.00), Gheorghe Turda (ora 19.00)

Ora 17.30 – Concursul zilei: Concurs de aranjat platouri boierești cu bucate jupânești

Orele 20.00 – 23.00 – Concerte: Lorena (ora 20.00, Emil Lassaria & Caitlyn (ora 21.00), Jonnessey & Aner (ora 22.00)

Duminică 18 octombrie 

Ora 10.00 – Deschidere

Orele 12.30 – 22.00 – Program folcloric: Adina Băieșiu (ora 12.30), Tinu Spânu (ora 13.00), Mirela Petruș (13.30), Nicolae Cioancă (ora 14.00), Angela Rusu (ora 15.00), Cristian Pomohaci (ora 16.00), Ionela Moruțan (ora 18.00), Angela Rusu (ora 19.00), Mirela Petruș (ora 20.00), Tinu Spânu (ora 21.00), Virginia Linul (ora 21.30).

Ora 17.00 – Concursul festivalului: Ghicește bucatele preparate de Jupânu’ atelier de gatit afis jupanu 15

Atelier de gătit

”Sâmbătă și duminică (14.00-18.00) așteptăm toți copiii la Atelierul de gătit sandwichuri vesele! Toți copilașii vor primi câte o carte de colorat cu personajul nostru de poveste, Jupânu’, și diplome de participare! Copiii se vor distra și amuza la cel mai vesel atelier de gătit de pe pietonalul Liviu Rebreanu”

5 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.