Când ar putea demara lucrările la CN ”Liviu Rebreanu”

Holistic

Primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, a declarat că ”Școala Gimnazială ”Lucian Blaga”, Liceul de Muzică ”Tudor Jarda”, Școala Gimnazială nr. 1, Școala Gimnazială nr. 4, Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil” și posibil Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” sunt școlile care vor fi în lucru anul acesta. CNLR este cu proiectarea finalizată, la CNI. Nu este făcută licitația, dar proiectul este pachet, cu toate avizele, cu tot ce trebuie. Deci dacă lucrurile se desfășoară într-un ritm normal, fără întârzieri mari, poate să înceapă în acest an și la CNLR”.

El a menționat că ”s-ar putea ca nu numai aceste școli, ci și altele, să-și schimbe programul, asta depinde foarte mult de ISJ, pentru a putea asigura școlarizarea elevilor în condiții bune. La Gimnazială 4 e mai simplu fiindcă sunt mai multe clădiri, dar la ”Lucian Blaga” este o singură clădire. Am discutat cu doamna inspector general, directorii școlilor au temă să vină la începutul lunii septembrie cu programul astfel încât în momentul în care predăm am plasamentul să se știe exact fiecare ce, cum și unde învață”.

Ovidiu Crețu a spus că la ”Lucian Blaga” începe în curând lucrul efectiv, la ”Tudor Jarda” se lucrează, pentru celelalte școli ”suntem la trei săptămâni – 0 o lună de zile de încheierea contractelor de execuție, la ”Grigore Moisil” semnarea contractului este chestiune de zile”. ”O școală nu poate fi finalizată într-un an, nu avem contracte de 12 luni. 16 luni este un termen absolut normal ca perioadă de execuție”.

În acest moment, în Bistrița sunt în derulare 3 proiecte de investiții majore în domeniul educațional, cu un buget total de 34,4 milioane lei: Liceul de Muzică ”Tudor Jarda” – reabilitare și modernizare, proiect în valoare totala de 9,5 milioane lei, unde se lucreaza în acest moment la construcția de șarpantă nouă; Grădinița nr. 2 de pe str. Nicolae Bălcescu – proiect în valoare totală de 5,2 milioane lei, unde se lucrează la finisajele interioare; Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” – proiect în valoarea totală de 19,7 milioane lei, unde se lucrează în prezent la organizarea de șantier și începe în curând lucrul efectiv.

De asemenea, sunt în procedură de achiziție publică alte 3 proiecte ce presupun reabilitare și modernizare de școli cu valoare totală de 68,7 milioane lei: Școala Gimnazială nr. 1 – proiect în valoare totală de 18,1 milioane lei;  Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil” – proiect în valoare totală de 30,1 milioane lei;  Școala Gimnazială nr. 4 – proiect în valoare totală de 20,5 milioane lei.

Proiectul “Consolidarea și modernizarea Corpului A (corp liceu) Colegiul Naţional ”Liviu Rebreanu” va fi realizat astfel: Primăria Bistrița va asigura finanțarea cheltuielilor pentru racordurile la utilități, parcul dendrologic și lucrările de amenajare a curții interioare, precum și dotările aferente curții și parcului, în valoare de 5.290.551 lei, iar Compania Națională de Investiții va asigura finanțare pentru restul cheltuielilor de realizare a obiectivului de investiții – 38.668.562 lei.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.