Actualitate Recomandări

Când se aprind luminile de sărbători la Bistrița

Orașul Bistrița se pregătește să îmbrace haine luminoase pentru sărbătorile de iarnă. Anul acesta, municipalitatea a alocat peste 400.000 de lei pentru închirierea de noi ornamente de Crăciun, o sumă dublă față de anul trecut.

Iluminatul festiv în municipiul Bistrița va funcționa începând cu seara zilei de duminică 5 decembrie, în ajun de Moș Nicolae.

Mai multe detalii despre programul de sărbători vor fi oferite primarul Ioan Turc într-o conferință de presă care va avea loc joi 2 decembrie.

Cu puțin înainte de Ziua Națională, pe pietonalul Liviu Rebreanu a fost amplasat și bradul, unul stilizat, dar diferit de cel de anul trecut, aceasta fiind și solicitarea primarului Bistriței către cei care au amplasat ornamentele de sărbătoare, să nu fie aceleași în fiecare an, ca oamenii să se bucure și să fie surprinși. ”Brad artificial în centru, desigur, acesta este mesajul pe care trebuie să îl transmitem. Puteam să mergem pe varianta de a cumpăra anumite piese, dar asta ar fi însemnat să ne repetăm în fiecare an cu aceleași ornamente. Anul acesta am mers pe ideea de a orna orașul altfel, adică mai frumos, încercând să-i surprindem pe bistrițeni cu soluții pe care să le agreeze, care să le facă plăcere. De aceea, pe lângă piesele pe care le avem în proprietate, am angajat și cheltuieli pentru închirierea unor piese noi”, a spus Ioan Turc.

Elementele de iluminat festiv au fost amplasate pe străzi, bulevarde, în parcuri, rondouri, esplanade, la intrările și ieșirile din oraș, și sunt cu traversări și elemente de stâlp sau doar cu elemente de stâlp.

Anul acesta nu doar orașul Bistrița, ci și localitățile componente Ghinda, Sigmir, Slătinița, Unirea, Viișoara și Sărata vor fi iluminate festiv de sărbători. 

Luminile vor fi aprinse, așadar, în 5 decembrie, începând cu data de 10 ianuarie 2022 instalațiile se vor decupla de la rețea, iar până în 25 ianuarie 2022 vor fi demontate.

Anul trecut, luminile de sărbătoare au fost aprinse în 1 Decembrie. Și atunci a fost amplasat un brad artificial.

Așa va arăta pietonalul Liviu Rebreanu:

(Foto: Primăria Bistrița)

(Foto: Laurențiu Grec)

VEZI ȘI:

6 comentarii

 • Bistrita Europeana de sarbatori si nu numai.
  Administratia noua a orasului se straduieste sa ne simtim bine in vechiul nostru oras.
  Felicitari administratiei IOAN TURC pentru noua abordare si comunicare excelenta fata de noi cetatenii .

 • Observam bine cum cei care se exprima ca e oribil sunt apreciati de cititorii fostei puteri apuse si primesc prin plusuri aprecierile sustinatorilor pesedeului.
  In schimb cei care vad un pas inainte si schimbari in bine aduse de administratia noua sunt facuti praf cu minusuri.
  Inca odata imi dau seama ca cei mai multi stau la coada aici sa isi verse impostura si frustrarile pe cei care sunt multumiti si mandri ca traiesc in Bistrita. A lauda schimbarile si a multumi administratiei este un lucru firesc, un cuvant de incurajare adus edililor care pana la urma sunt oameni si au nevoie de sustinerea si incurajarea cetataneasca.
  Felicitari Primaria Bistrita ! Felicitari EDILILOR !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS