Actualitate

Cartierul din Livezi, tot la faza de planşă frumos colorată. Cine combate ideea „comunistoidă”

Cartierul „modern tip Smart & Green City pentru tineri” din zona Livezi este o „păcăleală”, dovadă că, din luna mai, de când a fost anunţat cu surle şi trâmbiţe şi până acum, nu s-a mai mişcat nicio frunză de pe terenul viran şi fără utilităţi, spune liderul judeţean al PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc.

„Au trecut câteva luni de când domnul Cristian Niculae îi păcălea pe bistriţeni în faţa unei planşe frumos colorate că municipalitatea le va oferi tinerilor parcele de teren în Livezi, în proximitatea zonei industriale, pe un teren viran, fără niciun fel de infrastructură, pentru a-şi construi case. De atunci, executivul Primăriei tace pentru că această minciună a fost încropită la repezeală pentru a acoperi propunerea pe care am făcut-o eu, aceea de a viabiliza, prin lucrări de infrastructură, o suprafaţă de teren de circa 250 de ha în Dealul Cocoşului şi de a concesiona, în etape, circa 3000 de parcele bistriţenilor activi pentru construirea de case. Am propus zona Dealul Cocoşului pentru mai multe motive. Cele mai importante sunt poziţia zonei şi faptul că acolo bistriţenii, cu voie sau fără voie, investesc milioane de euro pentru viabilizarea zonei cu destinaţie aşa-zisa pârtie de schi a domnului primar PSD Creţu şi a majorităţii PSD care a girat-o şi pentru viitoarele posibile bazine de înot”, a spus preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud.

Ioan Turc a adăugat: „Solicit PSD din Primăria Bistriţa să recunoască minciuna cu care i-a indus în eroare pe oameni şi să înceapă demersurile tehnice în vederea extinderii oraşului în zona Dealul Cocoşului. Consider, de asemenea, că limitarea accesului la viitoarele parcele doar tinerilor este o abordare profund comunistoidă. Toţi oamenii activi trebuie să aibă acces la viitoarele parcele din zona Dealul Cocoşului. Am convingerea, iar timpul îmi va da sau nu dreptate, că în zona Livezi, niciodată nu se vor investi milioane pe un rât unde nu există nimic pentru a se construi case, dovadă că nimeni nu mai spune absolut nimic.”.

În luna mai a acestui an, viceprimarul Cristian Niculae anunţa cu surle şi trâmbiţe că „în următorii ani, 700 de familii din Bistrița vor avea posibilitatea să-și construiască o casă. Se va dezvolta un nou cartier al Bistriței, un cartier modern, unde comunitatea și natura vor fi puse pe primul plan, un cartier cu toate utilitățile necesare, cu multe spații verzi, cu o zonă de case bine gândită, cu străzi, cu grădiniță, cu locuri de joacă și teren de sport, cu locuri pentru magazine, cu linie de transport public”.

Timp Online l-a întrebat şi când vor fi alocate loturile, iar el  arăspuns că, cel mai probabil, la sfârşitul anului 2019: ”Condițiile sunt foarte clare: cei care cer teren acolo să aibă sub 35 de ani, sau poate, dacă ne permite legea, prin HCL, vom duce vârsta până la 40 de ani și a doua condiție este să aibă loc de muncă stabil în Bistrița. Vom anunța din timp și va fi primul venit, primul servit”, a spus Niculae.

Tot în luna mai a acestui an, Ioan Turc a spus: „Mi-ați copiat proiectul în lipsa oricăror realizări, dar nu l-ați înțeles. Strategia unui oraş de a se salva este problema oamenilor care trăiesc în el, în primul rând. Eliminarea condiționalitaților şi punerea la dispoziția oamenilor, la un preț modic, de loturi de teren viabilizat pentru case este un proiect care, alături de alte măsuri şi decizii, poate salva oraşul. Această idee, într-o formă mai restrânsă, a fost prezentată tot de către liberali”.

4 comentarii

    • Bazarul numit pompos Bistrita Retail Park nu a primit avizul de la ISU (chiar la intrare este afișat că funcționează FĂRĂ autorizare), iar Decathlon REFUZĂ să deschidă magazinul într-un spațiu neautorizat. Așa ar fi trebuit să facă toate magazinele.

  • Pai si ce facem dle Turc? Idei iti dau si eu cate vrei. Stiti ce idee am? Sa asfaltam strazile. Stiti ce idee am? Sa se faca cartiere de blocuri la marginea orasului care sa contribuie la dezvoltarea orasului, in ciuda dorintelor taranusilor care au venit la oras si vor sa ramana Bistrita putin mai mare decat comuna de unde au venit. Mai am o idee, sa dispara piata de la rusi si sa fie in acelasi loc cu o piata moderna de alimente. Mai vreti idei? Pot sa intru si eu in politica? Ca nu fac parte dintr-o opozitie care nu e in stare decat sa faca mai mult decat sa vorbeasca si sa arate cu degetul, e partea a doua. Dl Simionca la fel, doar ca el mai are si rezultate pe ici pe colo, salutam cu ocazia asta semafoarele de la caile ferate. Luam si noi atitudine, sa va poata vota lumea? De povesti ne e plin podul. Start ! ( in a ma face psd-ist).

  • Pai l-ati crezut pe Niculaie. Daca da atunci e vai de capul vostru.
    Cat o sa ne mai abureasca dupa ce il invata experti cum sa minta.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.