Actualitate

Piaţa Decebal, cârpită pe ici pe colo să arate mai bine. Cine spune că nu au rost alte investiţii acum

Primăria Bistriţa va face unele lucrări la Piaţa Decebal, dar care nu sunt nici pe departe cele aşteptate de locuitorii oraşului. Vor fi făcute doar unele lucrări la învelitoare şi un perete. „Chiar nu are rost să băgăm atâţia bani în piaţă, dar oamenii vor fi mulţumiţi”, a spus, într-o emisiune la postul local de televiune AS-TV, viceprimarul Gelu Muthi.

„Iniţial proiectul Pieţei Decebal însemna doar reabilitarea învelitorii. În discuţiile avute în Consiliul tehnico-economic, am adăugat între timp câte ceva şi acel ceva este un perete care va fi la strada Cuza Vodă, e un perete din panouri, cu geam termopan, doar pe o latură, dar totuşi schimbă cumva faţa acelei pieţe şi care va fi în acelaşi ton cu locaţia unde se vând brânzeturile. Vom merge în acelaşi ton. Săptămâna aceasta este ultimă şedinţă în care vom discuta ultima dată propuneri şi după care se închide. Urmează licitaţia proiectului şi execuţia merg împreună”, a spus Gelu Muthi.


Viceprimarul a adăugat că nu poate fi făcută o modernizare mai amplă a Pieţei Decebal până când municipalitatea nu va avea un loc unde să-i mute pe producători şi comercianţi.

„În discuţiile pe care le-am avut cu domnul primar vizavi de tematica pieţelor în general ne-am întrebat unde îi ducem pe acei oameni (dacă se face o modernizare totală a pieţei -n.r.), iar răspunsul a fost piaţa en-gros. Piaţa Independenţei nu reprezintă o soluţie pentru mutare nici măcar temporară. După ce achiziţionăm teren pentru piaţa en-gros, din momentul doi se poate vorbi de relocare pentru că acolo trebuie să ducem şi piaţa ruşilor din Calea Moldovei. Cu siguranţă, când Piaţa Decebal va fi reabilitată sub forma în care o reabilităm la momentul acesta, oamenii vor fi mulţumiţi pentru că nu merita să băgăm mai mulţi bani. Într-un viitor apropiat, spun eu, după ce vom rezolva problema pieţei en-gros şi voma vea unde să mutăm producătorii şi comercianţii vom interveni în Piaţa Decebal. Chiar nu are rost să băgăm atâţia bani în piaţă”, a spus Muthi.

În ce priveşte piaţa de vechituri, viceprimarul a menţionat că poate să se ţină, în continuare, în locul de acum, în vecinătatea pieţei din Independenţei, pe jos.

„Nu merită să fie pusă pe mese (vechiturile -n.r.) pentru că nu ar mai avea aceeaşi valoare. Asta nu înseamnă că nu trebuie să încercăm să găsim soluţii pentru a face un comerţ civilizat chiar şi în această piaţă. Din punctul meu de vedere, ar fi mai bine să mutăm şi această piaţă în cea de gros”, a spus el.

Deocamdată însă, Primăria Bistriţa nu are teren pentru amenajarea pieţei de en-gros, negocierile cu firma Teraplast pentru terenul pe care a funcţionat fabrica de teracotă eşuând.

7 comentarii

 • Varza frate, varza. Sunteti varza toti in frunte cu primarasu. Iar oamenii stau in frig sa vanda ceva sa va plateasca voua taxe si impozite. Rusine!

 • Asta nu e piata, este batjocura primariei din 90 si pana azi si impreuna cu toti primarii si viceprimarii fata de cei care merg sa cumpere dar si pentru cei care isi vand produsele. De fiecare data imi vine sa vomez cand intru in mizeria asta de piata. Cand o vezi iti dai seama cat de incompetentii sunt cei de la stat. Calaresc toata ziua birourile din primarie asteptand mariri salariale si vacante de la stat. Totul este mizerabil

 • De ce nu s a cumparat hala Decebal? Se putea face o piata europeana, iar in locul pietei parcari.
  Rusine sa va fie ca dati banii numai pe prostii.
  Va cresteti numarul de angajati care stau si fumeaza.
  Apropo uitativa in balconul primariei si o sa o vedeti pe cucoana Cervenschi la tigara mai mereu dar tosta familia este angajata la primarie, pe linga alti directorasi cu familiile lor
  Asta este o primarie de familie.
  Citeam intr un alt ziar ca fiul ei este la turism, oare ce fac toata ziua angajatii la directia de turism? Va vine vremea putorilor ce sunteti.
  Mai trebuie in primarie un bar unde sa serveasca bautura unii dependenti.
  RUSINEEEEEEE.
  Ce faceti domnule primar de va lasati dus de nas de toate hahalerele? Tineti toti puturosi din banii nostri.
  Respect pentru cei ce isi fac treaba pentru ca sunt oameni de calitate dar jumatate trebuie dati afara.

 • Daca in anii 1970/1980, ca marime si organizare Piata Decebal era suficienta pentru ofertele vanzatorilor si asteptarile cetatenilor, AZI, la inceput de secol XXI, in mod cert ea NU mai satiface optim noile si marile cerinte ale marele public. ESTE HAOS! O privire de ansamblu si de detaliu arata o proasta organizare a spatiilor (tarabe si mici firme comerciale), o lupta acerba intre cei care vand (particulari, asociatii, firme) si cumparatori, un acces greoi de circulatie, uneori blocat, al mijloacelor de transport care fac aprovizionarea si care nu mai pot respecta legislatia rutiera specifica si al cetatenilor cumparatori cu sacose in maini, cu prunci in brate sau in carucioare, cu biciclete… Problema PIETEI DECEBAL din Bistrita trebuie abordata si rezolvata REALIST si PROFESIONIST de catre Primarie prin serviciile ei in regim de UREGENTA! Bineinteles ca pentru o noua viziune de piata moderna sunt necesare sume mari de bani, de idei indraznete de arhitectura urbana, de inchideri temporare a unor segmente din ea… si multe altele. In Bistrita, este de recunoscut, ca s-au rezolvat benefic Gara, Policlinica, Strandul sau Parcul. Dar Piata agro-alimentara Decebal, refacuta si marita, merita pentru cetatenii contribuabili sa devina o PRIORITATE pentru edilii orasului, indiferent de ce partid are majoritate, azi sau maine, in Consiliul municipal. O dezbatere publica echilibrata in acest sens este absolut necesara! Cand se va realiza acest proiect?

 • Mizerabilul management al acestui oras. Sa va fie rusine de nesimtirea voastra. Intr-un oras care se pretinde a fi European doata cu partie si wonderland iti rupi masina pe drumurile din oras si cumperi dintr-o piata demna de ev mediu. Rusine, rusine sa va fie! Spagari de doi bani.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS