Actualitate

O mare companie a lăsat Primăria Bistriţa cu ochii în soare. A vândut terenul râvnit de municipalitate

Primăria Bistriţa este obligată iar să caute un teren de până la un hectar şi jumătate, cu deschidere la drumul de centură, după ce o mare companie din zona industrială a lăsat municipalitatea cu ochii în soare, vânzând altuiva terenul pe care se afla fosta fabrică de teracotă.

„Terenul se pare că e vândut deja. Noi nu am primit încă un răspuns la solicitarea noastră de a plăti în două tranşe valoarea terenului. Teraplast nu a cerut un preţ. Noi am făcut un raport de evaluare pe suprafaţa respectivă. Am concluzionat şi din punctul nostru de vedere, şi din punctul lor de vedere prin reprezentantul lor la Bistriţa, că preţul pe mp, pe ar este ok, dar problema se punea în a plăti noi în două tranşe pentru că noi nu ne permitem să plătim într-o singură tranşă. În iunie anul viitor ar fi primit toţi banii. Din păcate, pe surse, am auzit că acea suprafaţă de teren ar fi vândută. Pe cale de concesinţă am făcut o nouă procedură prin care anunţăm că suntem interesaţi de alte oferte pentru a achiziţiona suprafaţa de care avem nevoie. Avem un portofoliu, dar, spun public, atâta timp cât preţurile sunt rezultate în urma unui raport de evaluare, noi vom putea plăti acel preţ, dar, dacă unii solicită preţuri exorbitante, nu vom da curs unor asemenea poveşpti nemuritoare”, a spus viceprimarul Gelu Muthi într-o emisiune la postul local de televiziune AS- TV.

El a menţionat că preţul oferit Teraplast a fost între 2400 şi 2500 de euro/ar.

Gelu Muthi a spus că, în aceste condiţii, Primăria Bistriţa caută  din nou o suprafaţă de teren cuprinsă între 8000 de mp şi un hectar şi jumătate, un lot compact, cu deschidere generoasă la drumul de centură, de 30 de metri, pornind de la staţia de gaz până la drumul Năsăudului.

„În momentul în care am intrat în posesia actelor, facem un raport de evaluare. În momentul în care ne spune evaluatorul preţul, acele suprafeţe evaluate intră într-o comisie şi stabilim preţul. Nu vom cumpăra dacă se ridică preţul”, a spus Muthi.

În urmă cu exact un an, Primăria Bistriţa anunţa că doreşte să achiziţioneze de pe piaţa liberă teren cu suprafaţă între 8.000 mp şi 20.000 mp, în zona cuprinsă între intersecţia punct control Viişoara şi până la intersecţia cu str. Drumul Dumitrei Vechi, cu front la stradă de minim 30 m şi acces direct din Calea Clujului sau Drumul Cetăţii, în vederea amenajării unei pieţe en-gros.

Ofertele de preţ, împreună cu actele de proprietate (extrase de carte funciară, planuri de situaţie şi amplasament, planuri de încadrare în zonă etc.), se pot depune la Registratura Primăriei municipiului Bistriţa din str. Gheorghe Şincai nr. 2, anunță municipalitatea.

În iunie 2018,  viceprimarul Gelu Muthi a afirmat că s-au purtat discuții cu Teraplast pentru achiziționarea unui teren, cu bani în două tranșe, în zona centurii în vederea realizării pieței en gros, care să o înlocuiască pe cea actuală de pe str. Tărpiului: ”Sper că cel târziu până luni vom primi un răspuns legat de plata în două tranșe pentru că altfel nu avem cum, aș vrea să fie da, este un preț corect, în jur 700.000 de euro pentru 1,6 hectare, plus minus TVA acolo există o discuție. Dacă nu vom reuși, trebuie repede să găsim o altă suprafață de teren, nu vreau să renunțăm la acel proiect”.

5 comentarii

  • Edilul & company , sunt cu “ochii in soare” demult … “orbiți de putere”. “NEMA COMISION GRAS (in buzunare) NEMA TEREN”….

  • Iar trebuie sa vorbim despre incompetenta administratiei PSD-ALDE . Astia nu-s in stare nici sa cumpere un teren ca sa faca o piata . Au tot lalait-o ca nu au bani decat in rate pana s-a plictisit Teraplast-ul sa mai discute cu ei . Bine ca au bani pentru partii de 2 lei si pasarele suspendate de 2 bani . Debandada din primaria Bistrita nu se poate rezolva decat printr-o curatenie generala . Trebuie dati afara vreo 500 de incompetenti angajati de Cretu in ultimii 10 ani , ca sa ajungem si noi la 700 de angajati la primarie , cat are Clujul .

    • revenim cu intrebarea : cate terenuri a cumparat administratia PDL? pentru binele si propasirea urbei?si cati ati dat afara pe vremea aceea, ca sa angajati voi si cati din PDL s-au angajat atunci si in ce functii??? aloooo!!!

    • @radu
      pe vremea PDL singura realizare a fost ca se tineau zilele Bistritei in fata la Magura :))). vai de pnl+psd+alde+usr si toti hotii… Noua nu ne e buna democratia, nu ca asta s-ar putea numi democratie.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.