Social

Cât va mai dura calvarul celor din zona Budacului care rămân vara fără apă

Localitățile de pe Valea Budacului au rămas din nou, azi noapte, fără apă potabilă. Furnizarea s-a sistat aseară la ora 22.00 și s-a reluat abia în această dimineață, motivul invocat de Aquabis fiind acela că ”sistemul de alimentare cu apă este suprasolicitat”.

”Din cauza faptului că sistemul de alimentare cu apă este suprasolicitat în această perioadă, procesul de acumulare a apei în rezervoare este afectat. Compania noastră anunță sistarea furnizării apei potabile astăzi, 11 septembrie 2023, de la ora 22.00, până maine, 12 septembrie 2023 ora 06.00, în localitățile: Orheiul Bistriței, Șesul Orheiului, Satu Nou, Pietriș, Jelna, Valea Jelnei înspre Jelna, Budacu de Jos, Buduș, Simionești și Monariu, interval necesar pentru ca nivelul apei din rezervoare să atingă cote optime”, se arată într-un comunicat al companiei de apă.

Tot aici se menționează că apa potabilă provenită din rețeaua publică ar trebui utilizată ”cu prudență și responsabilitate, îndeosebi în această perioadă, doar în scopuri esențiale – pentru băut, nevoi igienico-sanitare și casnice și nu pentru irigații, spălarea trotuarelor, umplerea piscinelor, etc.”

Timp Online l-a întrebat pe managerul companiei Aquabis, Ion Șandru, de ce sunt aceste probleme și când se vor rezolva.

”Sunt probleme pentru că avem o parte din alimentare din Cușma, restul din Bistrița, iar zona aceea s-a tot extins. Am prins în lista de investiții pentru anul acesta, dar nu vom putea finaliza anul acesta lucrările fiindcă a durat destul de mult proiectarea și licitația, din surse proprii, să reparăm rezervorul de la Simionești și să înlocuim rezervorul de la Buduș. Și atunci, având două rezervoare de capăt, cu cel din Dealul Jelnei, vom putea acumula apă noaptea așa încât ziua să nu mai fie probleme și să putem asigura apă la toată lumea, să nu mai sistăm furnizarea”, a spus Ion Șandru.

Pentru reabilitarea rezervoarelor de apă de la Simionești și Buduș, Aquabis a alocat suma de 884.000 de lei, contractul fiind atribuit în luna iulie a acestui an.

Etichete

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.