Actualitate

Cât vor dura lucrările la canalizarea pluvială pe str. Mihai Viteazul. Ce i-a cerut primarul constructorului

Primarul Ioan Turc a semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru obiectivul ”Rețea de canalizare pluvială pe strada Mihai Viteazul din municipiul Bistrița”.

Firma sătmăreană Luk Trust Construct 2004 va încheia lucrările în maxim 7 luni, valoarea investiției fiind de 2.262.071 lei cu TVA.


Noua rețea de canalizare pluvială, în lungime totală de 603 metri, va fi realizată din tuburi de polipropilenă corugată, cu diametre între 300 și 800 de milimetri. Pe traseu vor fi 19 cămine de vizitare și un separator de hidrocarburi, iar apele meteorice vor fi colectate de la 50 de guri de scurgere.

”În mod expres, i-am cerut executantului să asigure o semnalizare corespunzătoare a șantierului stradal deschis, inclusiv luminoasă, pentru a nu pune în pericol circulația. Traficul va fi, oricum, perturbat parțial, dar aceste lucrări sunt absolut necesare pentru cetățenii din zonă, care erau expuși inundațiilor de fiecare dată când se înregistrau ploi abundente și de ani de zile cereau sprijinul municipalității pentru rezolvarea problemei”, spune Ioan Turc.

https://www.facebook.com/ioanturcpnl/posts/891049871818194

7 comentarii

  • Canalizarea aia a mai fost schimbata de la zero acum vreo 15 ani, au fost transee pe strada aia ca la Marasesti.
   Subdimensionata evident, ca sa poata sa mai bifeze niste comisioane si în viitor.
   Banuiesc ca si acum se procedeaza tot în perspectiva.
   Cât face acuma comisionul?

 • Este acolo o zonă proastă de locuit predispusă la inundați şi alunecări de teren. Noul sitem de colectare a apelor pluviale va rezolva un pic problema celor din zona aceea dar nu în totatalitate. Este mai bine decât nimic.

  • In 3 luni de la alegeri ne scapa de cersetori, acum e plin de ei peste tot. Faptul ca o firma din alt judet, cu o cifra de afaceri destul de mica pentru asemenea lucrari, a castigat acest contract, cred ca a contat doar pretul cel mai mic. Sa speram ca vor si reusi sa termine lucrarea.

 • Mai bine de 50% din străzile din Bistrița nu au deloc canalizare. Retardați din primărie fac noi rețele tot pe străzile care au deja rețele este lafel cu asfatarile când se asfatează din nou şi dinou aceeleaşi străzi deja asfaltate. Cãnd se reasfaltează şi se repeticeşte o stradă nu se vede când se fură dar când asfatezi o stradă nouă de pământ nu prea mai poți fura.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS