Actualitate

Centrul de zi pentru persoane vârstnice de pe str. Octavian Goga din Bistrița, recepționat

(FOTO) Centrul de zi pentru persoane vârstnice de pe strada Octavian Goga din Bistrița, investiție pe fonduri europene care a presupus reabilitarea și modernizarea unui fost punct termic prin Programul Operațional Regional, a fost recepționat în prezența primarului Ioan Turc. Valoarea totală a investiției este de 2,9 milioane lei, din care 2,2 milioane lei bani europeni.

Activitățile pe care le propune Centrul de zi pentru persoane vârstnice: să informeze cu privire la drepturile prevăzute de actele normative în vigoare, să organizeze excursii, vizite, jocuri de societate, activități cultural-artistice, să ofere suport social în caz de îmbolnăvire, să-i ajute pe beneficiari în rezolvarea unor probleme administrative, să desfășoare activități practice, consiliere psihologică, socio-terapie, precum și kinetoterapie și asigurarea asistenței medicale primare.


Obiectivul general al proiectului îl reprezintă prevenirea automarginalizarii și excluziunii sociale a persoanelor vârstnice, în vederea creșterii interacțiunii sociale și, implicit, a calității vieții pentru grupul țintă. Activitățile vor avea loc atât în interiorul centrului, cât și în exteriorul lui, cu accent pe relațiile de comunicare interpersonale.

Capacitatea totală a centrului este de 56 locuri, urmărindu-se creșterea calității vieții pentru aproximativ 500 de persoane vârstnice, prin asigurarea accesului la servcii sociale specifice centrului de zi, în termen de 5 ani de la finalizarea proiectului.

https://www.facebook.com/ioanturcpnl/posts/890971391826042

25 comentarii

  • Asta-i proiect inceput pe vremea lui Cretu.
   Niculae a tras tare si mai ca era sa-l termine in campania din 2020… era la finisaje interioare.
   Nu inteleg de ce au mai lungit un an finalizarea proiectului. Poate sperau ca oamenii vor uita ca-i proiectul din vremea administratiei PSD, iar Turc sa spuna ca el l-a facut.

 • Sper sa nu fiu înțeleasă gresit dar actualul primar a ajutat domeniul social. Incepand cu programul de la 8-14 ( Cretu nu a respectat pe cei cunprobleme,programul era joi sau miercuri denla 14 la 16,bataie de joc!!!) pana la inaugurarea acestui centru.Felicitari
  Jos palaria

  • O realizare reușită a actualei administrații.
   Continuați tot asa! Veniti cu organigrama si scapati de putorile din primarie si cei care sabotează. Sunt multi putici pe acolo. Sper sa veniti cu organigrama.
   Jos cu coruptele…

  • Ai dreptate… domeniul social a fost sub orice critică în vremea lui Crețu, o bătaie de joc și o mâncătoare de bani această direcție, care numai de bătrâni și persoane vulnerabile nu se ocupa.E un început, mai sunt multe de schimbat, începând cu directorul.Bravo!

 • Super proiect. Ar fi la fel de super dacă si personalul care se va ocupa de acest centru sa fie profi și sa aibă o atitudine frumoasa fata de beneficiari, nu cum se întâmplă pe dornei unde ti e lehamite sa mergi sa întrebi ceva dar sa te mai și ajute la întocmire dosar pt diferite lucruri. Aici e de vina Dreptate. Este de neconceput sa ai o atitudine de sfidare fata de oamenii care merg pe dornei. Păcat de unele doamne de acolo care chiar te ajuta dar ele nu sunt tot timpul acolo. Sa nu oferi informații exacte și mai ales sa nu ajuți oamenii sa completeze hartii și sa spui ca și angajat in social ca nu e treaba ta, nu este normal.

  • De ce tot” dati”, în Dreptate!
   Îl știu un om responsabil și empatic!
   E vreun interes la mijloc!

  • Anda drag/a singurul interes este $scaunu$, care e cam vechi și s ar putea sa se clatine, iar daca nu esti atent/a s ar putea sa se rupa. Sa isi aduca aminte $bossul$ si fosta directoare cand am batut palma cu ei pentru un favor.

 • Un proiect bine gandit. Este o munca de echipa in spatele acestei cladiri si mai ales a unor specialisti in domeniul social. Felicitari intregii echipe, incepand de la Directia Integrare Europeana pana la DAS. In domeniul social nu ai rezultate decat in echipa. Este foarte importanta orientarea spre beneficiarii acestui proiect, care va aduce, in viata lor personala, o dezvoltare si o crestere a stimei de sine. Implicarea persoanelor varstnice in dezvoltarea orasului, este utila atat pentru comunitate cat si pentru ele insele. Mult succes.

 • Sunt singurel, ding dong, printre copaci ding dong, și sunt rănit ding dong, și sângerez, ding dong. Sprite ,tic tac tic tac ,doua calorii.

  • Doamnelor frustrate că nu va pus șefe Dreptate! Așa cum ați „trudit” sa ajungeți aici, așa o să dispăreți! Și iarăși o să fiți „truditoare” că atâta puteți!

  • Uauuuu…..începe telenovela……amantele ies la suprafață…..hai doamnelor începeți show-ul, unele doar atât știți – se pare, va urmăresc de ceva vreme, ceva mai piperat nu aveți? aștept următorul episod, sunt curios care urmati@@@@@@@@

  • Si eu care ma gândeam ca azi urmeaza un al episod. Vai, vai cum v a pus la punct dreptatea. Adevarul e ca si mie mi ar plăcea cu asa colege care se plictisesc si se atata una pe alta. Faceti l le transfer dom’ director ca la noi e de munca, nu gluma! Blonde, brunete, ce o fi, nu conteaza! M am prapadit de ras!

 • Finalizarea Lucrărilor la Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice are un dublu avantaj. Inafară de scopul pentru care a fost creat, Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice se invecinează si cu parcul de lângă Big unde in vremurile bune se adună zilnic o multime de oameni care joacă șah și cărți si care, dupa finalizarea lucrarilor la centrul de zi, nu vor mai fi obligati își facă nevoile acasă, asa cum ironic le sugera fostul primar Ovidiu Cretu: https://www.timponline.ro/cretu-cei-care-joaca-sah-si-carti-in-parcul-de…

 • Felicitari celor care au avut implicatii reale in acest proiect si nu celor care au incasat banii degeaba.
  Felicitari coordonatorului proiectului, un obiectiv important pentru bătrâni singuri, nu ar strica ca, primaria sa le asigure peste zi, o cafea multi nu si o permit, un fursec, o discutie cu medic si multe alte activitati, sa nu se simta uitati si neajutorati.
  Si ei au fost ca noi, noi ca ei???
  Poate va ga

 • Tori Pop edti curios sau curioasa.
  Esti tot blonda, cu suflu ziaristic.
  Dreptate n are nici un merit, doar daca ii netezesti tu cararea.
  Asta daca vei ajunge sefa???????
  Felicitari celor implicati.

 • Ce filme vă dați , jur. Un tâmpit/tâmpită a scris aiurea și va agitat sa scoateți tot veninul din voi. Nu va mai trebuie oglindă că v-ați etalat răutatea și prostia aici pe pagina ziarului. Rufele se spală in familie întotdeauna si dacă aveți ceva de spus arătați-va talentele in fata directorului, că asa ar fi corect!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS