Actualitate

Primăria Bistrița a cumpărat o unealtă care le dă de gândit multora

Primăria Bistrița a făcut o achiziție recentă care ridică anumite semne de întrebare. Deși a costat 487 de lei, mai puțin decât se vinde pe site-urile de profil, mai toată lumea se întreabă unde va fi folosită, de către cine și de ce a fost nevoie de cumpărarea ei. Este vorba despre un clește pentru prins șerpi, cap cu deschidere mare, unealtă folosită pentru a imobiliza șarpele, materialul din care se fabrică fiind oțel, titaniu și aluminiu.

Conform anunțului, produsul va fi livrat de firma din Timiș care a câștigat contractul la ”sediul autorității contractante, din municipiul Bistrița, Piața Centrală, nr. 6, jud. BN, fără costuri suplimentare”.

Potrivit viceprimarului Sorin Hangan, achiziția s-a făcut la solicitarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență.

Șerpii sunt reptile carnivore, cu corpul alungit, lipsit de membre, ce fac parte din subordinul Serpentes. Până în prezent, s-au identificat peste 20 de familii de șerpi. Acestea cuprind aproximativ 500 de genuri și 3.400 de specii. Dimensiunea lor poate varia de la foarte mici (10 centimetri), până la foarte mari (9 metri) și pot fi veninosi sau neveninoși. Șerpii sunt răspândiți în majoritatea zonelor cu climat blând de pe glob. La noi în țară sunt prezente 10 specii de șerpi, dintre care Vipera berus (vipera comuna), Vipera ammodytes (vipera cu corn) și Vipera ursinii (vipera de stepă) sunt veninoase.

Cele mai eficiente metode de prevenție sunt: tunderea periodică a gazonului și a tufișurilor, combaterea vegetației nedorite, eliberarea terenului de materiale depozitate, grămezi de lemn/pietre, în care șerpii se pot adăposti ușor și mai ales, sigilarea fisurilor din pereții clădirilor ce pot reprezenta cai de acces ale reptilelor în interiorul locuinței.

34 comentarii

 • Eu cred că este foarte necesar pentru interior:))).. primarul crește mulți șerpi la „sân”, apoi mai sunt o grămadă de vipere pe acolo . Și până la urmă și pentru exterior este f util, decât să cosim ,nu mai bine omorâm șerpi?!:) Zic să aibă în dotare fiecare angajat câte o sculă .. și să curgă sângeeee!!!:))

  • Mai ales la doamna măritată blondă și la bruneta single, doua bucăți va rog. Nu va trece mult și o sa vedem păruială la parter. Harap alb care e cu scrisul, arbitru : )))), susțin !

  • Unu de la tineret și sport e încoronatul? Tu joci ghicitori cu noi, ca amu’ tot vad o blonda pe la parter, e nevasta lui ăla ?! Nu tine in suspans auditoriu, zi de cuibușorul din primarie. Dacă nu se face ninica, macar iubire cu nabadâi sa fie :))). Don’ Primar la ăștia le place Froid, pe iubiri din filozofii.

 • Unealta este gandita sa identifice si sa imobilizeze tocmai SERPII de la serviciile din Primarie. care colcaie in liniste de pe vremea pesedeului .Posibil sa isi atinga scopul.

 • La vremurile acestea de austeritate, de incertitudine și de sărăcie, este perfect valabilă expresia: ” tichie de mărgăritar îi trebuie chelului!” si apoi, noi la Bistrita, avem muuuulți șerpi și vipere……așadar, era ” nevoie ” stringentă de această investitie….
  Vai, de capul nostru…..!!!
  Of, Offfff….

 • O cumpără fiindcă este impotent şi a rămas încă în ” paradigma sofisticată a cositului „. Dacă tot nu coseşte iarba din oraş măcar să prindã lighioanele ce se vor îmulți acolo.

 • Fraților, Cretu era unealta directorilor. Acum Turcu le baga mortu in casa si misca lucrurile. De ce tot comentați aiurea? Lasati omul ca si face treaba. Iar va legați de obiecte utile.
  Musca-v-ar un șarpe venisos si atunci durere. Va vad eu

  • Hai sa vedem ceva concret consigliere, doar vă lăudați, nu s-a schimbat nimic in structura personalului de la primărie de la venirea lui Turc, doar primarul, cei 4 magnifici si menajerul orașului (the invisibil man). Mai trebuie sa va luați costume de latex cu chiloți pe deasupra (musai 🙂 ) Pesedeii, frații voștri USLași, erau cu „au furat dar au și făcut” voi v-ați emoționat și ați uitat partea doua a propoziției… nu?

  • Iarba e până la brâu și bălăriile sunt adevărate jungle sub primăria de dreapta! Așa că scula aia se impune! Felicitări primarului!

  • Expiratule pe dume, PUIE va luați voi zilnic de la noi, prosti care v-am votat. Bă consilier plătit din banul meu, lasă dracu‘ comentatul aiurea si slăvitul Primarului, apuca-te de treaba. Aveți un an de când ați avut oportunitatea sa demonstrați ce ați promis in campanie si voi ca lăudați cu proiectele nefinalizate a PSD ului. Termina cu frustrările, ca va luați capace peste patru ani. L-ai consiliat pe Primar sa va cumpere masina sa îi bagi benzina in Dusterul nou, te-am văzut ce mândru erai. Cu aia de ce nu ați ieșit sa va lăudați , sa vezi ce PUIE vă luați din toate pozitile, si cum sunteti mici v-o dam toti cetățenii cât de curând din picioare .

 • ecologistule retardat. esti prost de bubui si chiar nesimtit sa intraznesti sa te semnezi cu un nume pretentios . esti un analfabet functional care nu a inteles ce se va face in padure. nu distruge nimeni nimic ci o redam tuturor bistritenilor si amenajarile vor feri padurea de gunoaiele care acum exista acolo . tie iti place acuma ce gasesti acolo ?

 • Ecologistule, te rog nu iti mai folosi acest nume , macar fi demn.Nu ai tu par in cap la cat am citit si studiat in ultimii ani ce inseamna ECOLOGIA, si nici actiuni concrete de voluntariat. Cum iti permiti sa fi asa de obraznic sa spui ca tu strangi gunoaie dupa mine. Te invit si la mine acasa sa vezi cum se face reciclarea la scara mica, desigur a deseurilor produse de mine. Te invit si in locurile plantate de mine in ultimii 32 de ani sa vezi cum arata copacii. iti mai trebuie baiete o viata si tot nu imi poti da tu mie lectii. Ai clantanit de pomana fara sa ma cunosti deloc.Spune-mi sau trimite imagini cu ce ai facut tu concret si ce a ramas dupa tine daca ai practicat ecologia si voluntariatul.

  • Cum poți vorbi tu, Bălane, de ecologie, tu care atunci când stăteai pe Bălcescu iți colcăiau nutriile in curte și cu nesimțire crasă le cărai cu roaba rahatul la toate containerele din zona. Duhnea din curtea ta. Și acum? Faci pe filosoful ecologist. Vai de steaua ta! Puerilule.

 • Sunt utile nişte senturi de injecți antivenioase nu ştiu cine ar trebui să le aibă probabil cei de la serviciu 911 ştiu mai bine.

 • Dupa comentariile de ieri legate de vaccin, astazi bistritenii mei dragi au devenit doctori in administrație. Nu stiam de ce merge orasul si tara asa bine, noroc ca ne pricepem la toate si la nimic, prost sa fi noroc sa ai ca virgula conducerea te face ce verei tu, numai sa fi obedient!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.