Politică

Ce decizie a luat Radu Moldovan în legătură cu șefia CJ. Când va anunța PSD candidatul

Președintele Consiliului Județean Radu Moldovan a declarat luni, într-o conferință de presă în care a apărut alături de primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, că, urmarea unor discuții pe care le-a avut cu mulți oameni în ultimul an, a decis să reanalizeze decizia lui radicală de a nu mai candida pentru încă un mandat în fruntea CJ.

”Cam în viață ți le faci cu mâna ta, singur. Decizia mea radicală de a nu mai candida (pentru un nou mandat în fruntea CJ – n.r.), după foarte multe discuții pe care le-am avut în ultima perioadă, rămâne să o reanalizez. Nu există în momentul de față altă decizie. Trebuie să le dau subiecte și celor care mă iubesc foarte tare. Am constatat că eu nu îmi mai aparțin mie și că deciziile de acest gen nu le pot lua singur, cel puțin din discuțiile din ultimul an cu foarte multe categorii sociale. Voi avea o discuție foarte serioasă cu colegii mei, cu primarii, vom lua o decizie care să fie cea mai bună pentru județ și pentru oameni și în al doilea rând și pentru PSD”, a spus Radu Moldovan.

Potrivit președintelui PSD Bistrița-Năsăud, Biroul Politic al PSD i-a mandatat pe el, ca președinte, pe prim vicepreședinții Nicolae Moldovan și Bogdan Ivan și secretarul executiv Romeo Florian să înceapă să facă o analiză foarte serioasă, primărie cu primărie, până la finalul anului, și să vadă unde trebuie luate măsuri.

”Acolo unde sunt primari care au probleme, corect e să stăm de vorbă cu ei să vedem ce avem de făcut și ne pregătim de sărbătorile de iarnă, iar după sărbătorile de iarnă vom intra în linie dreaptă pregătind campania pentru alegerile europarlamentare și, în paralel, vom proceda la analizele necesare vizavi de desemnarea candidaților pentru poziții”, a mai spus Radu Moldovan.

Încă din 2020, președintele CJ declara ferm că nu va mai candida pentru o funcție executivă.

18 comentarii

 • Urmand exemplul lui Dragnea, trebuie sa intrebe: vreti sa fiu presedintele vostru? Raspunsul este astfel garantat, scenariul verificat! Si noi vom aplauda furtunos.

  39
  9
  • Dragnea avea si blondele aliniate in primul rand: Irina Tanase (care i-o trase), Veorica Vasilica Dancila, Gabriela Firea si Carmen Dan. Asta (R. Moldovan) nu are nici o blonda care sa dea tonul?

   25
   8
 • Radu Moldovan e ipocrit, nu-i nici o surpriză că o dă la întors. Dacă va candida la CJ senatorul Ovidiu Florean de la AUR, Radu Moldovan va fi istorie peste 1 an. Îl bate Florean la scor, cum nici nu se așteaptă PSD-ul. Răducule nici nu ști cât de mic începi să fi.

  28
  51
  • Dacă Ovidiu Florean e contracandidatul lui Radu Moldovan sunt convins ca cel din urma este maxim de speriat deja plânge în pimni:))) Ovidiu Florean nu castigan nici funcția de șef de scara la el în bloc…

   38
   9
 • Urmeaza proiecte majore de infrastructura din 2024 incolo. PSD are nevoie de o majoritate consistenta la CJ si cat mai multe primarii confirmate.
  Cu Bogdan Ivan riscul era mare sa nu aiba majoritate si altfel ajungeau la mana liberalilor sau AUR.
  Pai cum sa lasi closca cu bani din mana.
  Riscul exista si cu Radu Moldovan candidat, alegerile din 2020 au fost maximul posibil de voturi pe care o sa-l stranga. in 2024 vine pe turnanta serios AUR, PNL se stabilieaza la Bistrita, o sa fie foarte pestrit CJ.
  Totul se rezuma la bani si influenta. Nici 2 locuri de deputat pt PSD nu mai e garantat in 2024.

  25
  7
  • Autostrada aia pusă la o mare vrăjeala care trece prin case in Sigmir si printre case prin alte locuri. Te-ai smintit la cap cu proiectanții aia de la Cluj care si-au bătut joc de bani si de variante puse pe pământurile sti tu cui. Simonca @Co. Oportunitatea va fi a primarilor din UAT uri, cu enclave facuite peste sate cu pământurile lor , nu a oamenilor, așa cum a declara tata Împărat Rosu ca e pt.oameni! Sanki …

   16
   4
  • Ia explică ne cum se stabilizeza pnl la Bistrita… Ca azi se autocompatimea primarul ca probabil ,tunelul timpului nu va fi gata la termen si primaria va trebui sa suporte din fonduri proprii ,pe care nu le are,costul lucrarilor si pznalitati de intarziere asa ..pe la vreo 28 de milioane de coco.Pe pagina de fb a primarului gasesti chestiunile astea.Ce nu spune fb ul primarului e sursa de finantare ,majorarea impozitelor si taxelor locale pana la nivelul maxim permis de lege pe langa majorarea de 13,6 la suta corespunzator cu rata inflatiei recunoscuta oficial .Sa nu se stabilizeze pnl ul la Bistrita la un procent egal cu rata inflatiei ,care cam corespunde si cu procentul la nivel national,pe la 15 la suta.

   6
   3
 • Pinochio! Atât poți sa zici de unul care una zice și alta face. L-o fi tras curentul de la vizita din America, acolo unde se dă ceasul. A negociat pacea cu Sighi..

  20
  8
 • Stând srâmb și judecând drept, politica e arta compromisului. Radu a vrut să fie și-n parlament, sau guvern, dar să conducă și județul în continuare. Sperând că pupila sa Ivan, o să aibă șansă la președinția CJ. Șansele erau mici, dar acum, decând dottore Ivan, a fost prins cu mâța în sac și-a rămas fără doctorat, șansele s-au făcut mici, mici…de nici nu mai există. Așadar, totul s-a resetat. Ne place, sau nu Radu are șanse mari să mai câștige încă un mandat. No, numa zâc.

  34
  9
 • Când ajungi în vârful corcodusului nu mai cobori când vrei tu ci atunci când te lasa partidul.
  Altfel, omul a facut destule pentru judetul asta….nu cred ca poate veni altul mai capabil.
  De exemplu, daca ajunge unul ca Turc, atunci ne ia naiba pe toti…..

  27
  16
 • In timpul fiecarui mandat dadea de inteles ca, este posibil sa nu mai candideze.
  De fapt isi pregatea posibila renuntare la candidatura, in cazul in care sondajele din preajma alegerilor nu-l dadeau castigator.
  Nu risca nimic. Este constient ca un esec la alegeri pune capat carierei lui.
  Deci reteta este aceeasi, candideaza doar daca sondajele pe care le comanda PSD si care nu sunt publice, il proiecteaza ca si casticator.

  14
  1
 • Când îți pari indispensabil, începi să te izmenești.
  Nici ceașcă n-a fost indispensabil, d-apoi năstase și dragnea.
  Poate doar la Jilava cea umedă.

  18
  4
 • Te iubeste popa Andrecuț, Bogdan și încă doi pupători de drapeluri deja satului si aia de onoruri și cruci . Lasă iubirile Romeo că toti stim ca unde-i ciolan’ ești si tu. Ai mințit electoratul din start când ai declarat că nu mai candidezi ca moșier la județ și ce să vezi că decât să-l lasi pe Nicu Moldovan, mai bine ai dat gloatei un discurs plângăcios cum că ne tăvălim pe jos de dorul tău, și “dacă voi nu mă vreți, eu vă vreu’!”…a mai zis unu asta și a sfârșit prost.

  18
  3
 • Decizia e luată deja. Chelnerul ne va servi încă o tură. Bacșișul pentru „serviciu” va fi crâncen și va fi inclus în nota de plată.

  8
  5
 • Dnle presedinte ziceti ca o sa luati la puricat primarile cu probleme, pai va asteptam din luna martie sa veniti in com Sant unde sant mari probleme atat prin nerespectarea legi de catre dnl primar Forogau ,cat si de catre cei 3 secretari la care dansul lea marit salarile , plus fostul secretar care a fost adus din pensie ca antrenor la cei 3 tot cu maximul de salariu, plus miliardele virate la primarie bani care trebuiau sa intre in bugetul statului .Din luna martie con local aproape nu a existat, dar cu toate acestea sau adoptat hotarari care incalca grav legea. Va multumim pe aceasta cale pentru ajutorul dat pentru asfaltarea tronsonului Rodna Suseni- Gura Marilor, sper ca santeni sa intelega ca nu dnl primar a reusit acest lucru dupa cum se lauda. ps va asteptam la Sant inclusiv pe dnl Prefect care a fost instintat din luna aprilie despre nerespectarea legilor.

  9
  1
  • V-am citit cu atenție HCL de pe internet. La prima vedere par în regulă conform Codului Administrativ. Răspunderea o are secretarul general al Primăriei Șanț care dă viza de legalitate. Mai departe intră în joc contenciosul administrativ al Prefectului. Nu vă faceți griji deoarece și pe acolo va descinde Curtea de Conturi. In anii anteriori, a mai fost pe acolo, după ce unii dregători au „fluierat în Biserică”. Propunerea mea e să vă semnați și să depuneți jalba la instituțiile abilitate. În caz contar se încadrează în paradigma românească, „Dă tu, că eu fug”!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS