Politică

Ionuț Simionca: Când ești obișnuit de mic să fentezi sistemul, când ești mare numa’ te joci

Președintele Partidului Mișcarea Populară Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, scrie, într-o postare pe Facebook, că ”pentru a spăla rușinea bistrițenilor, șeful de partid al ministrului bistrițean al Cercetării trebuie să ia mai multe decizii. Trebuie să îl retragă din funcție pe cel care ne-a făcut de rușine”.

”Sunt două zicale care îmi vin în minte după ce am citit știrea potrivit căreia titlul de doctor al ministrului bistrițean al Cercetării a fost invalidat de CNATDCU.

“Când ești obișnuit de mic sa fentezi, când ești mare numa’ te joci” (am adaptat zicala originală la situația actuală)

“Dacă mere, mere, dacă nu, am glumit!” (zicală specifică zonei Ardealului).

Asta este Romania noastră, în care, dacă nu muncești, dar ești suficient de obedient, șefii tăi te fac “doctor”…..

O țară condusă de incompetenți.

O țară în care cei cu demnitate trebuie să muncească de zece ori mai mult decât cei care funcționează pe sistemul PCR( pile, cunoștințe și relații).

O țară în care o videochatistă câștigă într-o luna 40.000 și un profesor 4.000.

O țară în care romanii sunt păcăliți, oamenii de afaceri sunt asupriți, iar politicienii de carton sunt ocrotiți.

O țară în care obediența este rubrică obligatorie în CV când vrei să te angajezi la stat.

O țară în care oamenii nu au încredere în politicieni ce ne conduc, în onoarea lor, în buna credință, în demnitatea lor.

O țară în care noi, cei care muncim, plătim taxe la stat, salarii și multe alte dări, trebuie să ne implicăm mai mult, să nu ne lăsam duși de val sau păcăliți. Să luptăm pentru drepturile noastre, că pe ei nu ne putem baza.

Noi am mai avut miniștri din județ. Buni, răi, cum au fost, chiar și eu i-am sprijinit când eram parlamentar. Pentru că erau de-ai noștri, pentru că erau bistrițeni. Dar vorbim de oameni care își știau locul. Măcar nu au pretins că sunt altcineva și au făcut ce au putut.

Pentru a spală rușinea bistrițenilor, șeful de partid al ministrului bistrițean al Cercetării trebuie să ia mai multe decizii. Trebuie să îl retragă din funcție pe cel care ne-a făcut de rușine.

Apoi trebuie să schimbe criteriile de selecție a candidaților pe care îi susține. Trebuie să scoată din CV-ul acestora rubrica „obediență” și să o introducă, în locul acesteia, pe cea legată de competență”, a scris Ionuț Simionca.

3 comentarii

 • Zicala populara spune putin altfel , cel putin asa o stiu eu: „Daca esti prost de mic cand esti mare numa te joci!” O fi un sambure de adevar …Dar mai stiu una , care suna cam asa : „Prost sa fii , noroc sa ai! Lucrurile se aseaza intotdeauna… Pentru titlul de doctor , d-l a primit un ragaz de un an si n-am nicio indoiala ca il va primi pana la urma , dupa ce va corecta ce trebuie corectat. In legatura cu competenta si cu obedienta nu cred „in ruptul capului” ca d-l Ivan este mai „rau” decat altii. Toti trebuie (intai) sa ne vedem „barna” de la ochiul nostru si apoi „gozul” din ochiul altuia. Ionut , ti se potriveste si tie! Nu esti fara pata , nu arunca cu „piatra”!

  22
  14
 • Mă Jonuțule, nu că nu ai avea dreptate – ai dreptate 101% în ceea ce-l privește pe PUPILUL Bogdănel – dar și tu ești competent rău de tot cu toți PMP-știi voștri(cu un singur ”i”).
  MasterChef-ul chelnerilor se vedea mai mare staroste în Guvern sau Parlament, de unde din telecomandă să-și conducă pupila (copie la indigo Olteanu – și Bogdănelul lui pe care l-a pus Prefect dar broscoiu orăcăia politicile) se pare că dă cu virgulă și șeful de sală trebuie să-și reconsidere obrazul subțire cu promisiuni politice marca PSD (minciuni).
  Da Jonuțule, că despre tine-i vorba – doar că te-am inclus în conext – morala ta, a partidului pe care-l reprezinți este fix egală cu morala celor pe care-i contești exemple fiind toate combinațiile, înțelegerile, avantajele pe care le-i făcut, obținut de la cei pe care-i contești. Nu faci parte din opoziție, te-i cuibărit sub poalele călduț mirositoare a gaze de eșapament ale …. PSD. PSD sunt noxele, tu reprezinți gazele rezultate a noxelor, sau invers; aceiași Mărie, cu altă pălărie…… Oricum mizerii amândouă, care conform normelor europene trebuie eliminate din viețile noastre. Jonuțule,…….. ușor cu pianul pe scări că se dezacordează armonica.
  P.S.
  Jonuțule,…. mai mult am comentat ca să vadă lumea că te bagă și pe tine cineva în seamă. Zi merci 🙂

  23
  7
 • Oricum ,fața de tine,cu liceul agricol la distanța …Ivan e savant.Las’ pe cei cu scoli adevărate sa comenteze subiectul.

  17
  10
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS