Actualitate

Ce drumuri și piste pentru cicliști sunt pe lista de investiții la Bistrița, anul acesta

În bugetul anului 2023, la Bistrița, pentru drumuri și piste pentru bicicliști este prinsă suma totală de 115,3 milioane lei, bani de la bugetul local, de la bugetul de stat și din fonduri europene (POR, PNRR).

Sunt trecute în lista de investiții pe 2023, printre altele, continuarea lucrărilor la Linia Verde, pe axa Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului, la str. Tărpiului, precum și achiziția de autobuze electrice.

Sunt, de asemenea, în plan finalizarea etapei 1 de amenajare a pistelor pentru cicliști, dar și realizarea de piste pe Dealul Budacului, Dealul Jelnei și în Slătinița.

În buget apar, pentru diferite proceduri, pasajul rutier subteran str. Gării – Tărpiului, extinderea sistemului de management al traficului, coridorul de mobilitate aferent râului Bistrița, coridorul verde de mobilitate urbană în centrul istoric, coridorul de mobilitate str. Lucian Blaga.

La capitolul amenajare de străzi sunt pe listă Secundară 7 Sigmir, Tabără, Remus Cristian Bucur, Ioan Căian, Bradului, Viile cu Pomi, Valea Căstăilor, Secundară 3, Secundară 4, Zăvoaie, Aleea Jupiter, Podgoriei, George Barițiu, Crângului, Petru Cristian Filip, Apusului.

Etichete

6 comentarii

 • Pe strada Ghinzii inca asteptam sa inceapa lucrarile la pista de biciclisti. In martie se implinesc 2 ani de cand au inceput in tromba sa sparga si sa distruga podetele de intrare in curti, si de atunci asa au ramas. Cred ca au si uitat ca mai au si aici o lucrare inceputa.

  14
  4
  • Strada ZAVOIE când se va asfalta ???? De zeci de ani e tot pe lista secundara dar nu se face nimic!!!! Nici măcar canalizare și apa !!!! Dar impozite și taxe se plătesc de zeci de ani!!!! ZAVOIE este o Strada veche nu ca celelalte apărute peste noapte și asfaltate ca acol sunt din primărie…. !!!

   1
   2
 • Pasajul subteran din Decebal nu trebuia facut iar lucrarile se terminau mai repede dar lipsa de viziune intarzie termenul de finalizare si bani bagati degeaba in pamant.

  11
  1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS