Sport

Ce se întâmplă cu Sala Polivalentă de lângă parc. ”Din păcate …

Anul trecut, Primăria Bistrița a transmis către Guvern o solicitare de trecere din domeniul public al Statului Român si administrarea Ministerului Sportului în domeniul public al municipalității a Sălii Polivalente situate în vecinătatea parcului municipal ”în scopul dezvoltării serviciilor publice de interes local privind tineretul și sportul și derulării unor investiții atât pentru dezvoltarea infrastructurii și a bazei materiale, cât și pentru susținerea pregătirii sportive”. Totodată, Sala Polivalentă, construită în 1974 și dată în folosință în 1976, a fost declarată bun public de interes local.

De atunci, lucrurile trenează, iar Sala Polivalentă nu a fost trecută în administrarea municipalității.

Care este motivul? ”Sala Polivalentă din parc are niște probleme de natură juridică. Esențializând: ceea ce apare în cartea funciară nu se regăsește pe teren. Au fost făcute, de-a lungul timpului, lucrări fără autorizație de construire și e nevoie de timp și de bani, de expertize pentru ca lucrurile să fie puse în acord. Am găsit înțelegere la nivelul Ministerului Sportului, mă refer la perioada în care exista acest minister, dar ne-am poticnit când a venit vorba despre inițierea unei Hotărâri de Guvern, care nu poate fi inițiată decât în condiții de deplină legalitate. Nu este cazul în acest moment, din păcate. Dar insistăm”, a spus primarul Ioan Turc.

19 comentarii

 • Care a zis capela la sala polivalenta de pe cocos?
  Sa se faca o capela mare, imensa pentru toti bistritenii!
  Cinitirul sa l extinda pe terenul de fotbal, sa treaca raul in padurea codrisor…”sa vedem tot orasul”

  18
  2
 • Relax…lucrarile fara autorizatie – se demoleaza :)) Din 76′ pana acum nu au verificat…au avut interesul sa nu o faca!
  O sa apara ” mostenitorii ” terenului de sub Polivalenta , despagubiri sau retrocedari…si…dispare cladirea. :)) A facut Sistemul a-2-a sala la Unirea.
  2 sali si doar o echipa de handbal…

  In cel mai bun caz apare o parcare mare….

  27
  10
 • Toți primarii comuniști ai bistriței din ultimii 80 de ani nu au fost interesați de legalitate.
  Statul sunt eu – zice partidul comunist , în prezent deghizat sub altă denumire.
  Ce legalitate, îmi vine să trag cu ajutorul social când aud de legalitate.
  Ne mai mirăm, dar tot așa votăm.

  6
  2
 • Nu o mai lungiți atâta. Retrocedare, constatare structură șubredă, demolare, obținere PUZ pt P+2, construire P+10+2ER, plătire amendă, intrare în legalitate, happy end. Așa se face.

  22
  4
 • În perioada comunista se construia la ordini fără nici o documentație dealtfel asa seface și acuma în anumite cazuri .Deci sarevenim la sala polivalenta ,construita în perioa comunista este greu de rezolva aceste probleme cu documentația acum

  3
  4
 • Asa trebuie sa se întâmple.Sa vadă și Primaria cum este sa nu obții ceva din cauza Birocratiilor s-au a intereselor și a incompetenților.

  3
  4
 • No bai carcotasi de tri lei !
  Va mai legati de mine ca am construit fara autorizatie ?
  Asa e obiceiul din strabuni si la Bistrita ditamai Polivalenta a fost facuta cu mari probleme juridice fara autorizatie.
  Intre timp la mine totul este sub control si s-a sfarsit cum ma asteptam acea simpla iesire din indiviziune cu lamurirea terenului care este al meu si unde se afla casa.
  In fapt din 1939 era al nostru insa nepregatitii din Primarie habarnistii de la urbanism si juridic nu au vazut si nu au inteles niste documente vechi.
  Acuma aveti de ce va laga si uitati de mine ca eu am dosarele foarte exacte si consider de la inceput ca totul se rezolva rapid daca JUSTITIA nu dormea 15 ani.

  3
  24
  • Bălane…mai dă-ne niste detalii …pe constructiile fara autorizatie,ca ori cu iesire din indiviziune sau fara,ori cu indreptare de eroare materiala pe la cadastru,prietenii stiu:))),asa i ca nu se mai platesc impozite locale ca si la o constructie cu pv de receptie de la primarie?

   20
   2
 • Sala Polivalenta s-a construit fara probleme de autorizatie. Problemele au aparut când minunații Crin Antonescu și Georgiu Gingăraș în regimurile politice CDR și PSD + PD la nivel local au aprobat construirea extensiei oribile din punct de vedere arhitectural dinspre strada CR Vivu. Poate inițiază dl primar o HCL pentru retragerea titlurilor de cetățean de onoare al municipiului Bistrița pe care le-au primit cei doi pentru această măreață înfăptuire fără suport legal.

  6
  4
 • V. esti total pe langa subiect.
  Bunaoara in cazulk meu mi s-a recalculat pe ultimii 5 ani si platesc impozit absolut normal ca si la o casa cu autorizatie.
  Totul este perfect legal chiar si fara autorizatie, baietii din Primarie stiu ca au facut un abuz grosolan, tocmai de aceea au inghitit hapul si nu au putut sa imi faca nici un rau.
  Nimeni pe acest caz nu se poate lega de mine.
  Este unic tot ce s-a intamplat.

  1
  12
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS