(FOTO) Cine nu şi-a planificat nunta din timp nu mai are nicio şansă să prindă un week-end liber la Hotel Metropolis care a făcut deja rezervări pentru 2017. Printre cuplurile care îşi vor celebra aici mariajul se numără cel puţin zece familii mixte, formate dintr-un cetăţean român şi altul străin. În a doua zi a Târgului de nunți Bistrița Mariage Fest, bucătarii restaurantului de cinci stele le-au prezentat celor care au făcut rezervări ce meniuri sunt pregătiţi să facă pentru evenimentele lor.
„Ca la toate locaţiile bune, rezervările se fac cu un an înainte. Desigur că se pot întâmpla multe într-un an, dar majoritatea îşi doresc să aibă o nuntă perfectă şi, dacă sunt foarte atenţi, îşi stabilesc cu un an înainte locaţia fiindcă de asta se leagă foarte multe. Dorind să aleagă ce vor, o fac din timp şi atunci au siguranţa că cei pe care îi doresc sunt disponibili. Anul trecut, am avut miri chiar şi din America, din multe ţări europene, şi anul acesta avem cel puţin zece nunţi mixte, unul dintre miri fiind român, altul străin. Sunt încântaţi pentru că nunţile de la noi sunt diferite de alte ţări. La noi, petrecerea e mai lungă, mai bogată, nu se rezumă la o masă în familie, ci toată lumea e implicată, prieteni, vecini, colegi, rude, iar pentru străini e ceva inedit şi le place foarte mult”, a declarat pentru Timp Online Oana Milea, managerul Hotelui Metropolis.
Celor care cred că nu îşi permit o nuntă la un restaurant de cinci stele ea le-a transmis un mesaj: „Oamenii care vor avea curajul să vină la noi vor vedea că ceea ce credeau despre o nuntă la un restaurant de cinci stele e diferit de realitate pentru că serviciile pe care le oferim în pachetele propuse şi calitatea produselor cu siguranţă fac diferenţa. Întotdeauna folosim produse de calitate, proaspete, şi tocmai pentru că aşteptările sunt mari şi noi ştim lucrul acesta, în fiecare an trimitem bucătarii la cursuri de specializare de unde vin cu idei noi şi cu produse noi. Mâncarea este foarte bună, combinaţiile pe care le alegem nu sunt extravagante pentru că ne adresăm unui segment destul de clasic, de consumatori care aleg pentru trei sute de oameni şi nu putem merge pe produse din sectorul de nişă”.
Sâmbătă, în jurul meselor aranjate, zeci de persoane s-au adunat impresionate de cum arată platourile cu gustări reci. În timp ce toată lumea făcea fotografii, Rodica Pătraş, Food and Beverage (F&B) manager la Hotel Metropolis Bistriţa, a explicat ce meniuri au pregătit bucătarii restaurantului de cinci stele.
„Cel mai mult ne-am concentrat pe gustarea rece fiindcă toată lumea îşi doreşte ca aceasta să fie de maxim impact, cât mai frumoasă, mai gustoasă şi mai impresionantă şi apoi la aspectul general al felului principal. Bucătarii noştri folosesc numai produse naturale. Sunt trase terine în folie de praz, în sfeclă roşie, în susan negru, seminţe de chia şi crustă de fistic. Respectăm trendul în domeniu. Nu folosim niciun fel de ingrediente chimice. Absolut totul este din materie primă de cea mai bună calitate. Nu ne aprovizionăm decât cu ce e mai bun pentru ca să satisfacem pe deplin gusturile clientului de cinci stele. Foarte multă multe ne întreabă de ce nu punem frunze, roşie pe frunze. Noi vrem să facem o armonie a produselor prin culoare şi să arate perfect pe farfurie”, a spus Rodica Pătraş.
Potrivit doamnei Pătraş, după gustările reci, invitaţii vor primi gustări calde, ciorbă dacă doresc, un fel principal, un pachet de băuturi cu apă, suc, cafea, bere şi desert.
„Clientul are libertatea să completeze oferta cu ce doreşte. Meniurile nu sunt fixe, se pot îmbina. Ei pot alege orice din lista noastră de meniu. Pentru anul acesta, avem sălile ocupate pentru week-end. Meniurile noastre nu depăşesc preţurile practicate de alte unităţi, dar, dacă un meniu de la noi costă cu 10 sau 15 lei mai mult, eu cred că face diferenţa. Chiar merită banii respectivi. Noi ne concentrăm foarte mult şi pe servicii, amabilitate, corectitudine. Probabil lumea ştie acest lucru şi dea ceea nu mai avem niciun week-end în care nu avem programate evenimente aici la Metropolis. Avem rezervări făcute şi pentru 2017”, a adăugat Rodica Pătraş.
nota de plata!
daca te apucu si faci o nunta doar ptr, ca e la Metropolis….sau ca maninci cine stie ce bazaconii , dupa ce tot anul ai mancat paine si slanina si ciorbe [care sint foarte bune]……daca dai nu stiu cit pe maniu …si daca la sfirsitul nuntii ramai falit [sau ai de adus bani de acasa]….inseamna ca te-ai casatorit modern. e bine . e foarte bine.
Majoritatea nuntilor din ziua de azi sunt doar de fala, masini luxoase, cai la caleasca si multe piztipoance de lux care cu siguranta sunt sogorite si cu mireasa…. ma pilctisesc nuntile luoase si pline de fitze de 2 lei…. am fost la metropolis la diana si au avut meniuri fara gust… am fost la locauri de care se fereste lumea si au avut meniuri foarte gustoase …. deci care este diferenta????/ lux si fara gust sau …? Deci la noi nuntile sunt mai mult de fala… nuntile simple sunt mult mai frumoase
merg la nunta sa….manance…de banii care-i dau!
Au ajuns de un prost gust inegalabil si de un exotism kitch incât occidentalii nu mai merg in togo sau rwanda sa vada măscări, vin la nunţile făloase de la romani. S-a denaturat total sensul unui astfel de eveniment.Totu-i un bisnis, inclusiv cand are ca miza fala şi pusul pe face-book. Cine dă tonul la eleganţă, discreţie, bun gust ?!
De ce te miri Rodica?Atat timp cat trei din primele cinci stiri ale acestui site ,fac reclama unui targ de nunti,e clar ca afacerea e buna pentru toate partile implicate!Pana la urma e bine ca totusi se mai fac nunti!