Actualitate

CJ a aprobat acordarea celor cinci titluri de Cetățean de onoare al județului Bistrița-Năsăud

ACTUALIZARE Consiliul Judeețan Bistrița-Năsăud a aprobat în ședința ordinară pe luna noiembrie cele cinci proiecte de acordare a titlului de Cetăţean de onoare al judeţului Bistriţa-Năsăud pe anul 2016 pentru Adrian Crișan, Dumitru Protase, Andreea Iulia Grad, Emil Iugan, toți cu 28 de voturi pentru (unanimitate), și Cleopatra Dana Lorințiu, cu 27 de voturi pentru.

Distincțiile vor fi acordate în cadrul unei festivități care va avea loc în luna decembrie.

ȘTIREA INIȚIALĂ Consiliul Județean acordă și în 2016, pentru al treilea an consecutiv, titlul de Cetăţean de onoare al judeţului Bistriţa-Năsăud – o distincţie onorifică fără acordarea de drepturi materiale, care încununează o recunoaştere a unei cariere de excelenţă, a unor fapte, acte şi performanţe notabile.

Titlul reprezintă cea mai înaltă distincţie conferită de CJ unor persoane române sau străine, indiferent de domeniul în care îşi desfăşoară activitatea. El se conferă persoanelor care, prin activitatea desfăşurată, şi-au adus o contribuţie deosebită la promovarea prestigiului judeţului în plan naţional şi internaţional.

Anul acesta, după ce proiectele de hotărâre vor fi aprobate în ședința din 29 noiembrie, vor primi titlul de Cetățean de onoare al județului Bistrița-Năsăud sportivul Adrian Crișan (cinci participări consecutive la Jocurile Olimpice, tenis de masă), academicianul Dumitru Protase, decorat în vară de președintele României Klaus Iohannis cu Ordinul Național ”Steaua României” în grad de Cavaler, Andreea Iulia Grad, care a terminat Universitatea Paris-Sorbona ca șefă de promoție, patronul MIS Grup Emil Iugan, scriitoarea Cleopatra Dana Lorințiu.

adrian crisan 22 aug 16 Dumitru_Protase andreea-grad

emil-iugan cleopatra-lorintiu

Adrian Crișan, propus de un grup de jurnaliști, recomandat de antrenorul Marian Filipaș și FR Tenis de Masă, primește titlul pentru ”meritele deosebite, rezultatele de excepție și promovarea județului în țară și străinătate”.

Aici proiect-titlu-adrian-crisan

Dumitru Protase, propus de Despărțământul Năsăud al Astrei, recomandat de Muzeul Grăniceresc Năsăudean și Complexul Muzeal, primește titlul pentru ”activitatea dedicată cercetării și educației, pentru valoroasele studii în domeniul istoriei și arheologiei și pentru promovarea imaginii județului”.

Aici proiect-titlu-dumitru-protase

Andreea Iulia Grad, propusă de Inspectoratul Școlar Județean, recomandată de o serie de profesori, primește titlul pentru ”rezultatele de excepție obținute în anii 2013-2016 la Universitatea Paris Sorbona, ca șefă de promoție, și pentru promovarea imaginii județului în țară și străinătate”.

Aici proiect-titlu-andreea-iulia-grad

Emil Iugan, propus de Camera de Comerț și Industrie, Organizația Patronală UGIR, Asociația Forestierilor din România, primește titlul pentru ”merite deosebite în promovarea și dezvoltarea economică și socială a județului”.

Aici proiect-titlu-emil-iugan

Cleopatra Dana Lorințiu, propusă de o editură și recomandată de CJC și BJBN, primește titlu pentru ”impresionanta activitate în domeniul scrisului, atașamentul față de valorile culturale românești și pentru promovarea imaginii județului”.

Aici proiect-titlu-cleopatra-dana-lorintiu

Acordarea titlului conferă titularului următoarele drepturi: a) de a lua cuvântul în cadrul şedinţelor Consiliului Judeţean, la dezbaterile materialelor care privesc comunitatea; b) de a participa la toate manifestările desfăşurate sub patronajul Consiliului Judeţean; c) accesul gratuit în cadrul Complexului Muzeal Bistriţa-Năsăud; d) accesul gratuit la spectacolele organizate de Centrul Judeţean pentru Cultură. Posesorul titlului are următoarele obligaţii: a) promovarea imaginii judeţului Bistriţa-Năsăud; b) susţinerea dezvoltării economice şi sociale a judeţului Bistriţa-Năsăud; c) susţinerea intereselor judeţului Bistriţa-Năsăud şi ale ţării.

CJ a acordat în 2014, în premieră, primele şase titluri de Cetăţean de onoare al judeţului Bistriţa-Năsăud: generalului de brigadă în retragere Ioan Birişiu – președintele Asociației Veteranilor de Război BN, artistului plastic Marcel Lupşe, prof. univ. dr. Liviu Maior, prof. univ. dr. Heinrich Schnatmann, fotbalistului Lucian Sănmărtean şi dr. ing. Georg Lecca.

În 2015 au primit această distincție directorul general al SC RAAL SA Bistriţa, Paul-Adrian Ilieş, plutonierul-major Vasile Zbâncă de la Batalionul 405 Sprijin Logistic “Năsăud”, grav rănit în Afganistan în 2010, când şi-a pierdut ambele picioare, prof. univ. dr. Pompei Cocean, omul de afaceri Emanoil Viciu, fosta mare atletă Gabriela Szabo și artistul plastic Miron Duca.

16 comentarii

 • Să vă fie rușine dar voi cum nu aveți această calitate și o a aveți pe cea de nesimțiți ordinarii nu mă miră nimic la voi ai putea să dai ordin să îl treci și pe FRASINUL cetătean de onoare că de ția asfaltat strada și merită și iel nu numai IUGAN că se vor certa și te vor tăia de la porția de vînătoare facevar DNA cetățenii de onoare pe poarta albă că cel mai meritații această onoare .

  • Mai..Gica ..contra…invidia..si răutatea te roade..pentru ca..nu faci diferenta valorica sufleteasca..pentru tine contează persoana ta..si te folosești de exemple altora ca sa dai bine în fapt te cunosc ești …nici măcar reciclabil…

 • Vă rog să îl propuneți pe dr. Mureșan. Are o clinică Sanovil, o Policlinică, oferă locuri de muncă, servicii medicale, unelte sunt de foarte bună calitate, analizați activitatea acestui manager … și cred că merită să fie cetățean de onoare.

  • Sustin propunerea d-nei Mihaela Rusu
   Pt propunerea la titlul de cetatean de onoare a d-lui Muresan !
   A reusit sa faca ceea ce altii n -au reusit cu banii luati de la stat

 • il propun pe avram
  revolutionar este
  consilier in slujba cetateanului, este
  adiminisatrator de bloc la primarie, este
  la curatenia orasului se pricepe
  sofer bun este
  adevarul e ca daca nu-l prindea acum peste vreo 15 ani sigur ar fi avut calitati pentru a ajunge cetatean de onoare al zonei!

 • chiar asa, ce pielea ma-sii de merite are Iugan?
  ca taie padurea cu talent? ca a întârziat lucrarile la CNLR?
  cum mama naibii puteti sa promovati astfel de „talente”.
  n-ati gasit un medic (dr. Muresan – ca tot veni vorba mai sus), un avocat, un patron mai acatarii?
  un profesor care-si toceste nervii cu toti cretinii fara cei sapte ani de acasa nu ati gasit?

 • Având în vedere faptul că trofeul are formă de penis răsfrânt, ar trebui conferit unui simpatizant bistrițean al baronului de Teleorman.

 • E jenant sa i se acorde dnului Iugan. Cadem in derizoriu de tot. Cei din CJ ne considera dobitoci si daca nu luam atitudine, cred ca o meritam.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS