Actualitate

Circulație închisă pe anumite tronsoane de pe axa de transport. Cum decurg lucrările

Primăria Bistrița are în execuție lucrările pentru obiectivul de investiții ”Reconfigurarea axei de transport pe traseul str. Gării – b-dul Decebal – str. Andrei Mureșanu – str. Năsăudului”. 

Municipalitatea anunță că execuția lucrărilor pentru devieri de rețele electrice în vederea amenajării străzilor, a pistelor de bicicliști și a traseului de circulație pentru autobuze implică săpături pe străzile menționate mai sus, fapt pentru care aduce la cunoștință închiderea circulației rutiere pe anumite tronsoane de străzi care asigură accesul la traseul str. Gării – b-dul Decebal – str. Andrei Mureșanu – str. Năsăudului, după cum urmează:


În data de marți 28.03.2023, în intervalul orar 09.00 – 14.00, se închide devierea spre dreapta din b-dul Republicii care asigură accesul spre str. Gării. Accesul se va realiza prin sensul giratoriu dintre b-dul Republicii și str. Gării.

În data de miercuri 29.03.2023, în intervalul orar 09.00 – 14.00, se închide accesul din str. Petre Ispirescu spre str. Andrei Mureșanu la intersecția cu str. Lt. Călin.

În data de joi 30.03.2023, în intervalul 09.00 – 14.00, se închide accesul din sens giratoriu Andrei Mureșanu și str. Ioan Slavici, pe porțiunea din zona clădirii Apollo spre calea ferată. Accesul se va realiza prin parcarea de la magazinul Lidl cu accese din str. Colibiței și str. Andrei Mureșanu.

În acest sens, participanții la trafic sunt rugați să dea dovadă de înțelegere și să respecte noile reglementări cu privire la restricționarea circulației.

Se avansează în reabilitarea axei de transport

Pe Bulevardul Decebal, la tronsonul dintre străzile Gării și Zimbrului, a fost decopertat vechiul carosabil și se lucrează în prezent la noua fundație a drumului. După aplicarea un strat de balast stabilizat și cilindrare, urmează a fi turnat binder-ul, iar în continuare, se va interveni similar pe străzile Andrei Mureșanu și Năsăudului. În ceea ce privește înlocuirea conductelor de apă de pe traseu, solicităm definitivarea procedurii prin masterplan-ul gestionat de Aquabis, ADI Apă-Canal și Consiliul Județean!”, spune primarul Ioan Turc.

Lucrările în proiectul cu fonduri europene ”Reconfigurarea axei de transport public pe traseul str. Gării – b-dul Decebal – str. Andrei Mureșanu – str. Năsăudului” (63,8 milioane lei, circa 13 milioane euro) constau în: realizarea de benzi dedicate transportului public, realizarea pistelor pentru bicicliști, reabilitarea trotuarelor, realizarea unui sistem rutier nou la partea carosabilă, realizarea unui pasaj pietonal subteran pe B-dul Decebal în zona pieței, iluminat public cu sistem de telegestiune, modernizarea stațiilor de transport public existente, realizarea de sisteme de monitorizare video. Capacități: stații de transport – 10, lungime piste bicicliști – 4.596 m, lungime trotuar – 4.435 m, lungime carosabil reabilitat – 2.347 m. Constructor este M.I.S. Grup.

6 comentarii

 • Rog pe cei din administrație ,care controlează calitatea lucrărilor ,în special al scurgerilor fluviale de la blocurii ,și ce cablurii de branșare mai sunt de tras curent plus cablu tv ,să nu se mai spargă încă o dată ,sunt in zona str Năsăudului si Andrei mureșanu ,e loc de mai bine

  17
  • Am mai spus, la cât de prost se lucrează, o să fie dezastru după finalizarea lucrărilor Am văzut cum se lucrează, se umplu CANALE de colectare s-au colectoarele de piatră și balast. Cand se excaveaza se rup tuburi. O să fie un dezastru, dar după finalizarea lucrărilor o să se vadă adevărul. Exact bani aruncați degeaba. Speram să vină o zi când cineva să fie tras la răspundere pentru tot ce au devastat.

   24
   1
 • Si daca pe joi cei de la Lidl fac pe nebunii si nu lasa folosirea parcarii private pe post de drum comunal?
  Ne cara primarul în cârca pe toti?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS