Actualitate

CJ alocă peste 2 milioane de lei pentru deszăpezirea drumurilor judeţene în această iarnă

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a aprobat în ultima şedinţă Programul de măsuri pentru deszăpezirea şi combaterea poleiului pe drumurile judeţene în perioada 15 noiembrie 2014 - 15 martie 2015, care stabileşte cantităţile de material antiderapant şi necesarul de utilaje pe perioada iernii.

Valoarea lucrărilor de dezăpezire în vederea asigurării circulaţiei rutiere pe drumurile judeţene în condiţii de siguranţă se este estimată la peste 2 milioane de lei, contractele pe cele cinci loturi (zonele Bistriţa, Beclean, Năsăud, Şieu şi Lechinţa) urmând să fie atribuite prin licitaţie.

Drumurile judeţene din administrare au fost încadrate pe nivele de viabilitate şi de intervenţie pe timpul iernii.


Necesarul estimat este de 1.301 tone de sare, 10.639 tone de nisip şi 49 de utilaje. Conform programului, ”lucrările vor fi realizate de unităţi cu profil specific, dotate cu personal calificat, instalaţii si tehnologii care corespund cerinţelor de calitate”.

Bistriţa-Năsăud are peste 750 de kilometri de drum judeţean, cel mai lung fiind DJ 151.

Iarna trecută, suma totală a contractelor de servicii pentru dezăpezire şi combatere a poleiului pe drumurile judeţene a fost de 1.959.692 lei, iar acum doi ani – 1.953.113 lei.

Foto: arhivă

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS