Actualitate

Săptămâna prevenirii criminalităţii: activităţi în centrul istoric, workshop, expoziţie de tehnică

În cadrul Săptămânii prevenirii criminalităţii, Ziua prevenirii delincvenţei juvenile a fost marcată de către poliţiştii bistriţeni, cu precădere de ofiţerii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalitătii şi poliţiştii de proximitate, printr-o acţiune stradală, organizată în centrul istoric. (FOTO)

1 sapt prevenirii criminalitatii 2014 2 sapt prevenirii criminalitatii 2014 3 sapt prevenirii criminalitatii 2014 4 sapt prevenirii criminalitatii 2014

Poliţiştii bistriţeni au desfăşurat o serie de activităţi pe tema delincvenţei juvenile, cu scopul de a le prezenta copiilor şi tinerilor modalităţi de a se exprima şi de a-şi petrece timpul liber în mod pozitiv, prin implicarea acestora în activităţi sportive, cultural-artistice, civice, s.a, informează IPJ.

A fost amenajat un stand cu materiale informativ-preventive referitoare la: protejarea patrimoniului şi a persoanei, delincvenţa juvenilă şi victimizarea minorilor, unde elevii voluntari ai poliţiei bistriţene au stat de vorbă cu cei interesaţi să cunoască metode de autoprotecţie.

Activitatea s-a bucurat de sprijinul Centrului de voluntariat Crucea Roşie Bistriţa-Năsăud şi al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, care au prezentat oferta lor de activităţi dedicate tinerilor şi au efectuat o simulare de intervenţie la un accident de circulaţie soldat cu rănirea unei persoane pe o trecere pentru pietoni. Astfel, copiii au putut observa tehnica efectuării unui masaj cardio-respirator şi au avut şansa de a pune în practică cele observate, sub atenta îndrumare a paramedicilor şi a voluntarilor Crucii Roşii.

5 sapt prevenirii criminalitatii 2014 6 sapt prevenirii criminalitatii 2014 7 sapt prevenirii criminalitatii 2014 8 sapt prevenirii criminalitatii 2014

S-au alăturat acestei iniţiative Asociaţiile Scenica şi Impact, care au organizat un workshop cu mai multe ateliere de creaţie, oferindu-le posibilitatea celor mici, dar nu numai, de a reda prin pictură felul în care percep un accident rutier şi consecinţele unui astfel de eveniment, precum şi instituţiile abilitate să intervină la faţa locului pentru a acorda primul ajutor răniţilor.

Cei prezenţi au avut, de asemenea, ocazia să observe tehnica din dotarea autospecialelor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi Crucii Roşii Bistriţa-Năsăud, expuse în zona centrală a municipiului.

Ziua de marţi a fost dedicată prevenirii victimizării minorilor. Poliţiştii bistriţeni, în parteneriat cu Protopopiatul Ortodox Beclean, au lansat proiectul ”Tineri în siguranţă”, activitate care îşi propune conştientizarea copiilor şi a tinerilor cu privire la posibilitatea acestora de a deveni victime şi, totodată, de a se proteja de infractori.

AICI programul complet al Săptămânii prevenirii criminalităţii.

9 sapt prevenirii criminalitatii 2014 10 sapt prevenirii criminalitatii 2014 11 sapt prevenirii criminalitatii 2014 12 liviu olariu sapt prevenirii 2014

Foto: Inspectoratul de Poliţie Judeţean

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS