Actualitate

Clădire verde pentru clubul Gloria, ADI-uri și Salvamont, investiție de 1,5 mil. euro

CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, ADI Deșeuri, ADI Apă-Canalizare, ADI Turism și Serviciul Județean Salvamont s-au mutat într-o clădire nouă de birouri, ridicată pe strada Păcii (în spatele Restaurantului Rapsodia) în urma unui proiect derulat de Consiliul Județean.

La evenimentul de inaugurare a investiției ”Realizare spații birouri – str. Păcii nr. 2A” au participat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, prefectul Teofil Cioarbă, șefii de servicii și asociații, precum și angajații, iar preoții Alexandru Vidican, Nicolae Feier, Vasile Beni și Emanuel Vidican au oficiat o slujbă de binecuvântare.

Este prima clădire verde edificată în Bistrița, care va fi un exemplu de bune practici pentru că dacă ne dorim să avem un viitor, un mediu sănătos, va trebui să facem eforturile necesare. Nu a fost ieftin, dar mă bucur că la final avem un sediu modern pentru mai multe asociații care sunt în asociere și colaborare cu Consiliul Județean și instituții din subordinea Consiliului Județean, care va oferi condiții optime de muncă și condiții civilizate pentru cei care interacționează cu aceste instituții. Mă încearcă un sentiment de mulțumire sufletească, trăim o lună martie cum nu cred că a existat niciodată în istoria acestui județ: s-a semnat contractul de finanțare pentru spital, s-a pus piatra de temelie și au început lucrările la spital, s-a semnat ordinul de ministru ca spitalul să devină clinic, lucru care ne va duce într-o zonă de finanțare consistent mai bună. În acest moment nu mai există nicio instituție care să aibă legătură cu Consiliul Județean și să nu fie în sediu nou. Muzeul, Centrul Județean pentru Cultură, Centrul Cultural Dacia, Biblioteca Județeană, DGASPC sunt în casă nouă. Așa e bine la creștini, ca fiecare lucru nou să înceapă cu o rugăciune, cu o sfeștanie. Am primit întrebări de ce am pus piatră de temelie la spital. Pentru că eu cred că acel spital va dăinui și se vor face lucruri mai bune dacă el începe cu Dumnezeu”, a spus președintele CJ Radu Moldovan.

Valoarea proiectului este de 7.551.504,41 lei (circa 1,5 milioane euro).

Suprafața construită la sol: 258 mp. Suprafața construită desfășurată: 774 mp. Parter: 4 birouri + grup sanitar + sală de ședință + cameră tehnică + vestiar + terasă, Etaj 1: 9 birouri + 2 birouri secretariat + grup sanitar + arhivă + terasă. Etaj 2: 9 birouri + 2 birouri secretariat + grup sanitar + arhivă + terasă. Total: 22 de birouri + 4 birouri secretariat + un vestiar + 3 grupuri sanitare + arhivă + 3 terase + sală de ședință. Compartimentare: Parter – Serviciul Salvamont – 2 birouri + vestiar (cu intrare separată), Et. 1 – ADI Deșeuri – birou director + secretariat + 5 birouri. Et. 1 – ADI Turism – 1 birou. Et. 1 și 2 – ADI Apă-Canalizare – birou director + secretariat + 3 birouri. Et. 2 – CS Gloria 2018 – birou director + secretariat + 5 birouri. Parter – casierie CS Gloria 2018.

3 comentarii

 • Sa sune cineva la politie !!!
  Lipseste Bogdan Ivan din poze, cum sa lipseasca el de la asa eveniment.
  Va rugam, refaceti sfintirea, chemati soborul de preoti in alta zi. Nu se poate eveniment si panglica fara Bogdan Ivan.

  33
  9
 • Dar ce s-o fi întâmplat cu ADI Gaz? L-o fi luat Monica cu ea la București, la Tarom sau e mutat la Ciosa la doamna preuteasă Augusta?

  14
  4
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.