Actualitate Social

O femeie de 35 de ani din Sângeorz-Băi, înjunghiată de nouă ori de soț. Bărbatul a fost găsit spânzurat

O femeie de 35 de ani din Sângeorz-Băi a fost înjunghiată în zona gâtului, toracelui și a mâinilor, ea fiind găsită de un angajat al Serviciului de Ambulanță Județean care i-a acordat primul ajutor, apoi transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița cu nouă plăgi produse prin înjunghiere, informează SCJU.

”La momentul prezentării în UPU, pacienta era în stare stabilă, conștientă și cooperantă. Întrucât plăgile din zona gâtului și toracelui i-ar fi putut pune viața în pericol, pacienta a fost transferată în sala de operație, fiind supusă unei intervenții chirurgicale de către medicul specialist în specialitatea chirurgie toracică”, a transmis Camelia Strugari, purtător de cuvânt.

În jurul prânzului, pacienta a ieșit din sala de operație și a fost transferată în Terapie Intensivă.

”Momentan este stabilă din punct de vedere hemodinamic și respirator, este atent monitorizată și beneficiază de tratament specific”, a mai transmis Camelia Strugari.

Potrivit Mesager 24, femeia a fost înjunghiată în jurul orei 7.00, cu un cuțit, chiar de către soțul cu care se află în plin proces de divorț. Poliția l-a căutat pe agresor despre care s-a spus inițial că ar fi fugit de acasă cu mașina. La podul de la Ilva Mică, pe DN17 D s-a instituit un filtru de poliție.

În realitate însă, bărbatul s-a spânzurat fiind găsit într-un garaj din zona blocurilor din Sângeorz-Băi.

Conform Serviciului de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud, femeia a fost găsită pe stradă de asistentul Robert Nistea care ieșise din tura de noapte de la Punctul de Lucru Maieru și se îndrepta spre Bistrița.

”Văzând că femeia părea în neregulă, Robert a oprit și a acordat primele îngrijiri femeii care prezenta numeroase plăgi înjunghiate. La scurt timp a sosit și echipajul EMU-A/B2 alocat misiunii de dispecerat și Robert a predat femeia colegilor aflați în serviciu. Felicitări, as.Robert Nistea, suntem mândri de tine!”, a transmis SAJ Bistrița-Năsăud.

ACTUALIZARE – Conform informațiilor oferite miercuri de SJU Bistrița, femeia este în stare stabilă din punct de vedere hemodinamic și respirator, este conștientă și cooperantă, iar în cursul zilei va fi supusă unei noi intervenții chirurgicale, de această dată fiind vorba de o intervenție de microchirurgie reconstructivă pentru plăgile de la nivelul mâinilor.

Foto credit: Mesager 24

5 comentarii

 • Toate domeniile sunt subfinanțate!
  Psihiatria, zi de zi apar cazuri de oameni bolnavi psihic care isi omoară copiii, înjunghiată partenerele etc.
  Educația; doar 3,5% din PIB
  Sănătatea
  CFR
  etc
  Nu avem bani pentru astea, dar avem bani sa platim pensii timp de 30 de ani unor oameni aflați in floarea vârstei.
  Psihiatria are nevoie de mult mai mulți bani!

  75
  9
  • Ministwrul agrhculturii a impus ca tit ce jnseamna repriducere sa se faca cu animald care au certificat de origine.su la caini…..doar la oameni merge si asa!!! Ca doar sunten in post si mergem in ….Mars!

   4
   19
 • Fix nordul sălbatec!!! Nu se fac statistici la IPJ?? Nu se vede că oamenii legii din acea zona dorm?? In fiecare 6 luni se cutremura tara , ba un accident mortal ba o crimă…că naiba .. stau domnii la cafele și joaca poker??
  Chiar așa departe este sediul IPJ de Valea Someșului? Valea Ilvelor e idem … Se conduce fara permis, fara numere pe mașini…beți la volan… Daca tot v-ați dorit să fiți polițiști de ce naiba nu vă faceți treaba

  35
  10
 • Va recomand sa cititi pe internet despre ispravile rebelului, alias haiducul din Runcu Salvei, pe vremea Tovarasului, Grigore Bosota. Sunt apetisante. Am fost contemporan cu el, s-a pensionat de la Ineul Nasaud. Legat de tragedia de mai sus, recomand cucoanelor care depun dosar de divort, la iesirea de la registratura judecatoriei sa si ceara protectie de la politie si sa stearga putina la ma-sa, dupa caz. La noi inca nu este cultura civilizata a divortului si de a ramane prieteni. Inca mai persista idei feudale, anacronice, de proprietate asupra femeii.

  17
  2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.