Actualitate

Comisarul şef Liviu Olariu: Există un mare risc de producere a accidentelor rutiere din cauza pietonilor

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud este de acord ca Primăria Bistriţa să amplaseze semafoare cu buton pe trecerile de pietoni de pe străzile care se suprapun peste traseul DN 17. În felul acesta, se reduce riscul accidentelor în care sunt implicaţi pietoni, dar se fluidizează şi traficul rutier, spune comisarul şef Liviu Olariu.

Comisarul şef Liviu Olariu, adjunctul inspectorulului şef al IJP Bistriţa-Năsăud, a declarat miercuri pentru Timp Online că ideea municipalităţii de a amplasa semafoare cu buton la trecerile de pietoni de pe străzile ce se suprapun pe traseul DN 17 este foarte bună.

„Unul din scopurile noastre este protejarea pietonilor, iar altul fluidizarea traficului rutier, iar în ambele situaţii, atât noi, cât şi Primăria Bistriţa, avem obiective comune. Am constatat şi noi că, în anumite ore, e aproape imposibil pentru autoturisme să se deplaseze pe drumul public din cauza afluenţei foarte mari de pietoni. Am discutat cu Primăria Bistriţa şi vom acorda avizul în conformitate cu prevederile legale. Chiar încurajăm o asemenea practică atât în muncipiu, cât şi în cartiere. Principala cauză a accidentelor rutiere în judeţul nostru este indisciplina pietonilor, iar pe locul doi neacordarea de prioritate pentru pietoni. Abia următoarea cauză este viteza. Şi din această situaţie care reiese din statistică rezultată că există un mare risc de producere a accidentelor rutiere din cauza pietonilor şi atunci e bine pentru toţi participanţii la trafic să fie amplasate aceste semafoare cu buton”, a declarat comisarul şef Liviu Olariu.

El a explicat că semaforul cu buton va fi verde, în permanenţă, pentru maşini, culoarea roşie urmând să apară doar în momentul în care pietonul apasă şi trece un număr de minute, timp în care se adună mai mulţi oameni care traversează deodată strada.

Comisarul şef a reamintit că, la Viişoara, localitate traversată de DN 17, au existat numeroase accidente rutiere care s-au soldat cu morţi până când s-a instalat acel semafor cu buton. „Acolo au fost două sau trei accidente mortale. Împreună cu Primăria Bistriţa am căutat soluţii, a fost sistematizată întreaga zonă rutieră de acolo şi semaforul cu buton a fost solicitat chiar de Primărie şi pot să confirm că nu au mai fost accidente rutiere în zona aceea, accidente determinate de traversarea neregulamentară de către pietoni”, a spus Liviu Olariu.

Reamintim că 11 milioane de lei din bugetul Bistriţei pe 2014 vor fi investiţi în transportul rutier, din care 7,9 milioane lei pentru asfaltări de străzi. Vor mai apărea în oraş un sens giratoriu şi două semafoare cu buton la trecerile de pietoni.

Despre acest subiect, aţi mai putut citi şi aici.

4 comentarii

  • -ai perfecta dreptate” eu”. dl Olariu putina ordine pe linga alcool se cunoaste ca la Beclean s-a tras pe nas si politisti nimic ,cazul soferului Urda care a nenorocit un tinar .Acel Urda fara permis toata ziua pe sub nasul politistilor conducea fara prmis !

  • dute Gregori la Beclean pina iese la pensie OLI (Olariu) toata politia Beclean este un nemsug,tata fica ,tata fiu,soti soti ,fini cu gramada si coceni cu caruta si la lucru numa Bucsa.Mai faceti citeva perechi dl Olariu pina mergeti la pensie! felicitari frumoasa garnitura ati facut acolo se stie la MINISTER.

  • vedeti cum s-a vopsit acest kgb ist vedeti cum si-a propulsat odrasla in mare jurist de primariii stiu ca este un influent in noua societate neocomunista dar sa se astepte si la descoperirea adevaratei identitati si cu cei care il incojoara

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.